Ухвала
від 15.12.2023 по справі 754/18027/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Номер провадження 2-о/754/548/23

Справа № 754/18027/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження

"15" грудня 2023 р. м.Київ

Суддя Деснянського районного суду м. Києва Скрипка О.І., вирішуючи питання про відкриття провадження, вивчивши матеріали справи за заявою Комунального некомерційного підприємства «Міський заклад надання психіатричної допомоги», зацікавлена особа: ОСОБА_1 про госпіталізацію особи до психіатричного закладу в примусовому порядку, -

В С Т А Н О В И В:

До провадження Деснянського районного суду м.Києва надійшла заява Комунального некомерційного підприємства «Міський заклад надання психіатричної допомоги» про госпіталізацію ОСОБА_2 до закладу з надання психіатричної допомоги у примусовому порядку.

Згідно ст. 341 ЦПК України, заява про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку розглядається судом у такі строки з дня її надходження до суду: про госпіталізацію особи до закладу з надання психіатричної допомоги - протягом 24 годин; про психіатричний огляд - протягом трьох днів; про надання амбулаторної психіатричної допомоги, її продовження та продовження госпіталізації - протягом десяти днів.

Справа за заявою про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку чи про припинення надання амбулаторної психіатричної допомоги, госпіталізацію у примусовому порядку розглядається за присутності особи, стосовно якої вирішується питання про надання їй психіатричної допомоги у примусовому порядку, з обов`язковою участю прокурора, лікаря-психіатра, представника закладу з надання психіатричної допомоги, що подав заяву,та законного представника особи, стосовно якої розглядаються питання, пов`язані з наданням психіатричної допомоги.

З урахуванням стану здоров`я особи, стосовно якої вирішується питання про надання їй психіатричної допомоги у примусовому порядку, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до п. 9 ч. 2 ст. 293 ЦПК України справи про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку розглядаються у складі одного судді і двох присяжних.

Заява відповідає вимогам, викладеним у ст. 340 ЦПК України, відповідно до ст. 339 ЦПК України, підсудна Деснянському районному суду м.Києва. Підстави для залишення заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Таким чином, враховуючи вищезазначене, на підставі викладеного, керуючись ст. 293, 294, 339 - 341 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження по справі за заявою Комунального некомерційного підприємства «Міський заклад надання психіатричної допомоги», зацікавлена особа: ОСОБА_1 про госпіталізацію особи до психіатричного закладу в примусовому порядку.

Справа буде розглядатися за правилами окремого провадження.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні з повідомленням сторін на 15 грудня 2023 року на 14 годину 00 хвилин в приміщенні суду (м.Київ, пр-т Червоної Калини, 5-В, каб.47) з викликом прокурора, лікаря-психіатра, представника психіатричного закладу, законного представника особи, стосовно якої розглядаються питання, та особи, стосовно якої вирішується питання про надання їй психіатричної допомоги у примусовому порядку.

Копію ухвали, копію заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на порталі судової влади України в мережі Інтернет - ds.ki.court.gov.ua

Ухвала оскарженню не підлягає. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

Дата ухвалення рішення15.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115673603
СудочинствоЦивільне
Сутьгоспіталізацію особи до психіатричного закладу в примусовому порядку

Судовий реєстр по справі —754/18027/23

Рішення від 15.12.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Скрипка О. І.

Рішення від 15.12.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Скрипка О. І.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Скрипка О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні