Ухвала
від 14.12.2023 по справі 552/6411/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районнийсуд м.Полтави

Справа № 552/6411/23

Провадження №1-кс/552/2290/23

У Х В А Л А

Іменем України

про тимчасовий доступ до речей і документів

14.12.2023 м. Полтава

Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого дізнавача сектору дізнання відділу поліції №1 Полтавського відділу поліції ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні Акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », Акціонерного товариства Комерційний банк « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ІНФОРМАЦІЯ_3 та ІНФОРМАЦІЯ_4 , -

В С Т А Н О В И В:

Старший дізнавач сектору дізнання відділу поліції № 1 Полтавського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Полтавської окружної прокуратури ОСОБА_5 , про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні Акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », Акціонерного товариства Комерційний банк « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ІНФОРМАЦІЯ_3 та ІНФОРМАЦІЯ_4 , в межах кримінального провадження № 12023175430000470 від 02 вересня 2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що в провадженні СД ВП №1 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12023175430000470 від 02 вересня 2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

Як вбачається з матеріалів клопотання, 01.09.2023 року до чергової частини відділу поліції № 1 Полтавського РУП ГУ НП в Полтавській області через канцелярію ОВС надійшли матеріали позапланової перевірки Державної служби з питань праці керівником ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » з ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України (ЄО № 13239 від 01.09.2022).

За вказаним фактом відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12023175430000470 від 02.09.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

При подальшому проведенні досудового розслідування по вищевказаному кримінальному провадженню № 12023175430000470 від 02.09.2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України, було встановлено що на підставі окремого доручення Голови Держпраці від 19.06.2023 № Д-81/1/2.1-23а направленого для використання в роботі доручення Прем`єр-міністра України ОСОБА_6 від 12.05.2023 № 10013/5/1-23 та наказу Міністерства економіки України від 16.06.2023 № 5782 «Про здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) протягом періоду воєнного стану», а також на підставі звернення громадянина ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_6 було проведено позапланову перевірку в діяльності ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) розташованого за адресою: АДРЕСА_1 ( АДРЕСА_2 ), щодо додержання вимог законодавства про працю.

В ході проведеної перевірки було складено відповідний акт № ПНС/ПЛ/12542/009 від 11.08.2023 року та встановлено ,що згідно з пунктом 11.2 статуту ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », затвердженого річними зборами акціонерів (протокол № 01 від 28.04.2017 р.), Голова правління: _ діє без довіреності від імені Товариство, представляє Товариство та його інтереси без довіреності у відносинах з усіма без винятку органами державної влади та місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності, а також у відносинах з фізичними та юридичними особами; виступає розпорядником коштів та майна Товариства, має право відкривати рахунки у банківських установах ; приймає на роботу та звільняє працівників Товариства….; організовує ведення бухгалтерського обліку та звітності Товариства….; видає накази та розпорядження в межах своєї компетенції, затверджує штатний розпис та фонд оплати праці працівників Товариства, встановлює внутрішній режим роботи в товаристві, дає вказівки, що є обов`язковим до виконання всіма підрозділами та штатними працівниками Товариства.

Також в ході проведення досудового розслідування та вивченням матеріалів було встановлено, що заборгованість по зарплаті виникла у зв`язку зі скрутним матеріальним становищем підприємства під час карантину в зв`язку зі зменшенням замовлень, а також повномасштабної війни, яка привела до майже повної зупинки підприємства.

Тому зметою встановленнявсіх обставину кримінальномупровадженні,дізнавач просив надати тимчасовий доступ до документів (інформації), які містять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні Акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », Акціонерного товариства Комерційний банк « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ІНФОРМАЦІЯ_3 та ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Частиною 7 ст. 163 КПК України також передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

В поданомудо судудізнавачем клопотаннідоведено наявністьдостатніх підставвважати,що документи, які перебувають у володінні Акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », Акціонерного товариства Комерційний банк « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ІНФОРМАЦІЯ_3 та ІНФОРМАЦІЯ_4 , до яких дізнавач просить надати тимчасовий доступ, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дізнавачем доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться у вказаних документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів. Клопотання підлягає до задоволення.

Виконання ухвали необхідно доручити дізнавачам сектору дізнання та прокурорам у даному кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали необхідно встановити тридцять днів.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.160,163 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів та дозвіл на вилучення документів, які перебувають у володінні АТ ІНФОРМАЦІЯ_8 , МФО НОМЕР_2 , (код ЄДРПО НОМЕР_3 ), за адресою: АДРЕСА_3 , та які містять відомості про власника рахунків НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , а також про наявність грошових коштів на вказаних рахунках, рух коштів по таких рахунках (із зазначенням дат, часу, сум, призначення транзакцій, повних реквізитів (номерів) рахунків отримувачів (платників) перераховуваних коштів, повних найменувань, анкетних даних, ідентифікаційних кодів цих отримувачів (платників), найменувань обслуговуючих їх банків (платіжних сервісів), балансу по рахунку після кожної транзакції) за період з 00 год. 00 хв. 01.05.2023 року по 00 год. 00 хв. 01.08.2023 року

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів та дозвіл на вилучення документів, які перебувають у володінні АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_8 ; адреса: АДРЕСА_4 ), а також відділення банку по АДРЕСА_5 , та які містять відомості про власника рахунку НОМЕР_9 , а також про наявність грошових коштів на вказаному рахунку, рух коштів по такому рахунку (із зазначенням дат, часу, сум, призначення транзакцій, повних реквізитів (номерів) рахунків отримувачів (платників) перераховуваних коштів, повних найменувань, анкетних даних, ідентифікаційних кодів цих отримувачів (платників), найменувань обслуговуючих їх банків (платіжних сервісів), балансу по рахунку після кожної транзакції) за період з 00 год. 00 хв. 01.05.2023 року по 00 год. 00 хв. 01.08.2023 року

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів та дозвіл на вилучення документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ: НОМЕР_10 , адреса: АДРЕСА_6 , та ІНФОРМАЦІЯ_4 по АДРЕСА_7 , та які містять відомості про власника рахунку НОМЕР_11 , НОМЕР_12 , а також про наявність грошових коштів на вказаних рахунках, рух коштів по таких рахунках (із зазначенням дат, часу, сум, призначення транзакцій, повних реквізитів (номерів) рахунків отримувачів (платників) перераховуваних коштів, повних найменувань, анкетних даних, ідентифікаційних кодів цих отримувачів (платників), найменувань обслуговуючих їх банків (платіжних сервісів), балансу по рахунку після кожної транзакції) за період з 00 год. 00 хв. 01.05.2023 року по 00 год. 00 хв. 01.08.2023 року.

Виконання ухвали доручити старшим дізнавачам сектору дізнання відділу поліції № 1 Полтавського РУП Головного управління Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_3 , ОСОБА_8 та дізнавачам сектору дізнання ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та прокурорам Полтавської окружної прокуратури ОСОБА_5 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 .

Строк дії ухвали тридцять днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Роз`яснити, що у разі невиконання даної ухвали слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення14.12.2023
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу115685712
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —552/6411/23

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 14.12.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 27.10.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні