Ухвала
від 08.04.2024 по справі 552/6411/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районнийсуд м.Полтави

Справа № 552/6411/23

Провадження №1-кс/552/776/24

У Х В А Л А

Іменем України

про тимчасовий доступ до речей і документів

08.04.2024 м. Полтава

Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого дізнавача сектору дізнання відділу поліції №1 Полтавського відділу поліції ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », -

В С Т А Н О В И В:

Старший дізнавач сектору дізнання відділу поліції № 1 Полтавського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Полтавської окружної прокуратури ОСОБА_5 , про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в межах кримінального провадження № 12023175430000470 від 02 вересня 2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України клопотання розглядається слідчим суддею без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, доступ до яких просить надати дізнавач.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що в провадженні СД ВП №1 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12023175430000470 від 02 вересня 2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

Як вбачається з матеріалів клопотання, 01.09.2023 року до чергової частини відділу поліції № 1 Полтавського РУП ГУ НП в Полтавській області через канцелярію ОВС надійшли матеріали позапланової перевірки Державної служби з питань праці керівником ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України (ЄО № 13239 від 01.09.2022).

За вказаним фактом відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12023175430000470 від 02.09.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

При подальшому проведенні досудового розслідування призначено судово-економічну експертизу виконання якої доручено експертам ІНФОРМАЦІЯ_2 . В ході розгляду постанови судовим експертом відповідно до чинного законодавства на адресу ІНФОРМАЦІЯ_3 було заявлено клопотання експерта про надання додаткових матеріалів, а саме:

колективний договір або нормативний акт ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », погоджений з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективним органом, який діяв в період: березень 2022 року ? липень 2023 року;

головну книгу ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період з березня 2022 року по липень 2023 року;

звіт про заборгованість з оплати праці (№ 3-борг) ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на 01.03.2022;

звіт про заборгованість з оплати праці (№ 3-борг) ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на 01.08.2022;

регістри синтетичного та аналітичного бухгалтерського обліку по субрахунках рахунку 30 «Готівка» ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (в розрізі усіх субрахунків) з зазначенням кореспондуючих рахунків, за період з березня 2022 року по липень 2023 року;

регістри синтетичного та аналітичного бухгалтерського обліку по рахунку 31 «Рахунки в банках» ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (в розрізі усіх субрахунків) з зазначенням кореспондуючих рахунків, за період з березня 2022 року по липень 2023 року;

регістри синтетичного та аналітичного бухгалтерського обліку по рахунку 33 «Інші кошти» ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (в розрізі усіх субрахунків) з зазначенням кореспондуючих рахунків, за період з березня 2022 року по липень 2023 року;

регістри синтетичного та аналітичного бухгалтерського обліку по рахунку 66 «Розрахунки за виплатами працівникам» ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (в розрізі усіх субрахунків) з зазначенням кореспондуючих рахунків, за період з березня 2022 року по липень 2023 року.

Тому зметою проведеннясудово-економічноїекспертизи тавстановлення всіхобставин укримінальному провадженні,у органадосудового розслідуваннявиникла необхідність отримати документи, зазначені в клопотанні експерта.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Частиною 7 ст. 163 КПК України також передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

В поданомудо судудізнавачем клопотаннідоведено наявністьдостатніх підставвважати,що документи, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », до яких дізнавач просить надати тимчасовий доступ, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дізнавачем доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться у вказаних документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів. Клопотання підлягає до задоволення.

Виконання ухвали необхідно доручити дізнавачам сектору дізнання та прокурорам у даному кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали необхідно встановити в межах строку, визначеного експертом для подання додаткових матеріалів, а саме до 18 квітня 2024 року.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.160,163 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів та дозвіл на вилучення належним чином завірених копій документів, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 ), а саме:

- колективний договір або нормативний акт ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », погоджений з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективним органом, який діяв в період: березень 2022 року ? липень 2023 року;

- головну книгу ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період з березня 2022 року по липень 2023 року;

- звіт про заборгованість з оплати праці (№ 3-борг) ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на 01.03.2022;

- звіт про заборгованість з оплати праці (№ 3-борг) ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на 01.08.2022;

- регістри синтетичного та аналітичного бухгалтерського обліку по субрахунках рахунку 30 «Готівка» ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (в розрізі усіх субрахунків) з зазначенням кореспондуючих рахунків, за період з березня 2022 року по липень 2023 року;

- регістри синтетичного та аналітичного бухгалтерського обліку по рахунку 31 «Рахунки в банках» ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (в розрізі усіх субрахунків) з зазначенням кореспондуючих рахунків, за період з березня 2022 року по липень 2023 року;

- регістри синтетичного та аналітичного бухгалтерського обліку по рахунку 33 «Інші кошти» ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (в розрізі усіх субрахунків) з зазначенням кореспондуючих рахунків, за період з березня 2022 року по липень 2023 року;

- регістри синтетичного та аналітичного бухгалтерського обліку по рахунку 66 «Розрахунки за виплатами працівникам» ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (в розрізі усіх субрахунків) з зазначенням кореспондуючих рахунків, за період з березня 2022 року по липень 2023 року.

Виконання ухвали доручити дізнавачам сектору дізнання відділу поліції № 1 Полтавського РУП Головного управління Національної поліції в Полтавській області: ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , прокурорам Полтавської окружної прокуратури ОСОБА_5 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 .

Строк дії ухвали до 18 квітня 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Роз`яснити, що у разі невиконання даної ухвали слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118207796
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —552/6411/23

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 14.12.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 27.10.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні