Ухвала
від 21.11.2023 по справі 333/8322/23
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 333/8322/23

Провадження № 2/333/3791/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

21 листопада 2023 року м. Запоріжжя

Суддя Комунарського районного суду м. Запоріжжя Кулик В.Б., під час вирішення питання про відкриття провадження у справі за позовом ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ) в особі представника адвоката Бєлікова Олександра Сергійовича до Комунального закладу «Запорізький академічний обласний театр юного глядача» Запорізької обласної ради (код ЄДРПОУ 05509487, адреса місця знаходження: 69035, м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, буд. 55-а) про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

В С Т А Н О В И Л А:

26.09.2023 року ОСОБА_1 в особі представника адвоката Бєлікова О.С. звернувся до Комунарського районного суду м. Запоріжжя з позовом до КЗ «Запорізький академічний обласний театр юного глядача» ЗОР, в якому просить визнати незаконним та скасувати наказ № 58к від 17.08.2023 року в.о. директора КЗ «Запорізький академічний обласний театр юного глядача» ЗОР, поновити позивача на посаді артиста 1 категорії, стягнути з відповідача на користь позивача середній заробіток за час вимушеного прогулу, з 18.08.2023 року по дату винесення рішення у даній справі, судові витрати покласти на відповідача.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено та передано судді Кулик В.Б.

Ухвалою судді від 02.10.2023 року позовну заяву залишено без руху та позивачу визначено п`ятиденний термін для усунення виявлених недоліків.

21.11.2023 року на адресу суду надійшла заява від представника позивача ОСОБА_1 адвоката Бєлікова О.С. про виконання вимог ухвали.

Крім того, представник позивача ОСОБА_1 адвокат Бєліков О.С. звернувся до суду з клопотанням про витребування доказів, а саме просить витребувати у КЗ «Запорізький академічний обласний театр юного глядача» ЗОР довідку про отримувану заробітну плату позивача за останні два календарні місяці роботи, що передують події, із якою пов`язана виплата, тобто дню звільнення працівника з роботи.

Відповідно до ч. 1 ст.187ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.Якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи відповідача.

26.09.2023 року за запитом суду отримана інформація про зареєстроване у встановленому порядку місце проживання відповідача.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

Дана справа підсудна Комунарському районному суду м. Запоріжжя.

Відповідно до ч. 2 ст.19ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного); окремого провадження.

Частиною четвертою ст.19ЦПК України для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні призначене загальне позовне провадження.

Згідно з ч. 6 ст.19ЦПК України дана справа відносить до малозначних та відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 274 ЦПКУкраїни підлягає розгляду за правилами спрощеного провадження.

Згідно з приписами ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі ч. ч. 3, 4 ст.83ЦПК України відповідач повинен подати до суду докази разом з поданням відзиву. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано, причини з яких доказ не може бути подано у зазначений строк, докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

З врахуванням вищевикладеного, визнавши поданіматеріали достатнімидля прийняттяпозовної заявидо розгляду, суддя доходить висновку відкрити провадження у справі та призначити судове засідання по справі.

Згідно з ч. 1ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч. 6ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідно до ч. 7ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до ч. 8ст. 84 ЦПК України, у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Суддя, розглянувши письмове клопотання сторони позивача про витребування доказів, дослідивши матеріали справи вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки відповідач є роботодавцем ОСОБА_1 та у його віданні перебуває інформація, яка має вирішальне значення у правильному вирішенні даної справи в разі задоволення позовних вимог, а саме: правильному розрахунку середнього заробітку.

Керуючись ст. ст. 19,84, 187,274 ЦПК України, -

У Х В А Л И Л А:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ) в особі представника адвоката Бєлікова Олександра Сергійовича до Комунального закладу «Запорізький академічний обласний театр юного глядача» Запорізької обласної ради (код ЄДРПОУ 05509487, адреса місця знаходження: 69035, м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, буд. 55-а) про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Призначити цивільну справу до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження у судовому засіданні в приміщенні Комунарського районного суду м. Запоріжжя, розташованого за адресою: м. Запоріжжя, вул. Європейська, 7, з викликомсторін на 25 грудня 2023 року на 09 год. 45 хв.

Встановити відповідачуп`ятнадцятиденний строкз дня вручення копії цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, всіх письмових та електронних доказів, висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Зобов`язати відповідача одночасно з наданням до суду відзиву надіслати його копію та додані до нього документи (належним чином засвідчені копії доказів) іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Також роз`яснити відповідачу, що він має право у строк для подання відзиву пред`явити зустрічний позов, якийповинен відповідати вимогам ст. ст. 175,177 ЦПК України. У такому випадку справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Встановити позивачевіп`ятиденний строкз дня вручення відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч. ч. 3-5 ст. 178, ст. 179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачуп`ятиденний строкз дня вручення відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч. ч. 3-5 ст. 178, ст. 180 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Витребувати уКомунального закладу«Запорізький академічнийобласний театрюного глядача»Запорізької обласноїради довідку про отримувану заробітну плату ОСОБА_1 (ІПН: НОМЕР_1 ) за останні два календарні місяці роботи, що передують події, із якою пов`язана виплата, тобто дню звільнення працівника з роботи.

Вищезазначену довідку направити на адресу Комунарського районного суду м. Запоріжжя (м. Запоріжжя, вул. Європейська, буд. 7, каб. 26) протягом десяти днів з дня отримання даної ухвали.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі, або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом не поважними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, а відповідачуй копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Роз`яснитиучасникам справипро наявність у них прав та обов`язків, визначених ст. ст. 43,44,49 ЦПК України, зокрема, що позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), а відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу. Крім того, позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до початку першого судового засідання. Також роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (відзиву на позовну заяву; відповіді на відзив; заперечень; пояснень щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснитиучасникам справи, що відповідно дост. 83 ЦПК Українидокази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Суд не бере до уваги докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Учасники справиможуть отримати інформацію про стан розгляду справи в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України: http://court.gov.ua/fair/sud0812/.

Відповідно до вимог ст. 353 ЦПК України ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Комунарського районного суду

м. Запоріжжя В.Б. Кулик

Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115687074
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —333/8322/23

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні