Ухвала
від 15.12.2023 по справі 161/21645/23
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/21645/23

Провадження № 2/161/5066/23

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

15 грудня 2023 року місто Луцьк

Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Філюк Т.М., вивчивши матеріали позовної заяви Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про припинення права користування та виселення зі службових квартир,-

В С Т А Н О В И Л А:

11 грудня 2023 року представник позивача Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Дуда Олеся Олексіївна звернулась до Луцького міськрайонного суду Волинської області із позовною заявою, поданою через електронний кабінет, до відповідачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 .

Згідно з ч. 1ст. 4 Цивільного процесуального кодексу України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідност. 187 ЦПК України, суд відкриває провадження у справі за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

Позовна заява за змістом і формою повинна відповідати ст.ст.175,176,177 Цивільного процесуального кодексу України.

Перевіряючи отриману заяву на відповідність вимогам ЦПК України, приходжу до наступного.

Відповідно доч.1 ст.177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсиланнялистом зописом вкладенняіншим учасникамсправи копій поданих до суду документів.

Всупереч вказаній нормі, в матеріалах цивільної справи відсутні докази надсилання листом з описом вкладення всім відповідачам копії позовної заяви із копіями доданих до неї документами.

Представником позивача до матеріалів справи долучено копію фіскального чека від 08.12.2023 року, з якого вбачається, що відправлено рекомендований лист для ОСОБА_4 . Даний чек не є доказом направлення відповідачам копії позовної заяви та доданих до неї документів в розумінні ч.2 ст.177 ЦПК України.

Частиною першоюстатті 185 ЦПК Українивизначено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З врахуванням викладеного та відповідно до ч.1ст. 185 ЦПК Українипозовну заяву слід залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення зазначених недоліків.

Вищевказані недоліки позовної заяви унеможливлюють відкриття провадження по справі та позивачу необхідно усунути недоліки, шляхом подання доказів надсилання листом з описом вкладення кожному відповідачу копій поданих до суду документів.

Керуючись ст.ст. 175-177, 185 ЦПК України,суддя,-

У Х В А Л И Л А :

Позовну заяву Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про припинення права користування та виселення зі службових квартир -залишити без руху,надавши позивачу строк для усунення зазначених недоліків у мотивувальній частині ухвали, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає, зазначені в ухвалі недоліки, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Інакше заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області Т.М. Філюк

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення15.12.2023
Оприлюднено19.12.2023
Номер документу115692989
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про виселення (вселення)

Судовий реєстр по справі —161/21645/23

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні