Ухвала
від 18.12.2023 по справі 716/2419/23
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 716/2419/23

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

18.12.23 м.Заставна

Суддя Заставнівського районного суду Чернівецької області Вайновська О.Є., ознайомившись з заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Данищук Василь Вячеславович, заінтересована особа: Кадубовецька об`єднана територіальна громада в особі Кадубовецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області про встановлення факту проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу,-

ВСТАНОВИЛА:

13.12.2023року заявниця ОСОБА_1 ,в особіадвоката ДанищукаВ.В.,звернулася досуду здійсною заявоюпро встановленняфакту проживанняоднією сім`єю з ОСОБА_2 ,померлим ІНФОРМАЦІЯ_1 ,як чоловіката жінкибез реєстраціїшлюбу,що необхідноїй дляреалізації спадковихправ.

Заява подана і оформлена в порядку ст.ст.175,177 ЦПК України.

Підстав, передбаченихст. 186 ЦПК України, для відмови у відкриті провадження на дійсний момент не має, а тому необхідно відкрити провадження у цивільній справі по даній заяві.

З метою забезпечення правильного та швидкого вирішення справи, вважаю, що цивільну справу необхідно призначити до судового розгляду.

Разом із заявою представником заявника подано клопотання про витребування доказів, а саме про витребування від приватного нотаріуса Чернівецького районного нотаріального округу Чернівецької області Малітовської Т.М. копії спадкової справи №137/2023 після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , що необхідно для правильного вирішення справи.

Розглядаючи клопотання представника заявника про витребування доказів, приходжу до наступного.

Порядок витребування доказів в окремому провадженні врегульовано статтею 294 ЦПК України, які в свою чергу, не конкретизовані щодо порядку витребування доказів та наслідків не виконання ухвали суду про витребування доказів, а тому, враховуючи приписи частину 3 статті 294 ЦПК України, застосуванню підлягає стаття 84 ЦПК України.

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Крім того у відповідності до пункту 4 частини 5 статті 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість зокрема сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Частиною 1 статті 8 Закону України «Про нотаріат» визначено, що Нотаріальна таємниця - сукупність відомостей, отриманих під час вчинення нотаріальної дії або звернення до нотаріуса заінтересованої особи, в тому числі про особу, її майно, особисті майнові та немайнові права і обов`язки тощо.

З наведеного вбачається, що відомості, які містяться в спадковій справі №137/2023, містять нотаріальну таємницю, що унеможливлює отримання спадкової справи заявником або його представником.

Враховуючи вищевикладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин справи, підтвердження та встановлення усіх обставин по справі, суд вважає, що клопотання заявника про витребування доказів підлягає задоволенню, а отже суд дійшов висновку про витребування від приватного нотаріуса Чернівецького районного нотаріального округу Чернівецької області Малітовської Т.М. копії спадкової справи №137/2023 після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст.ст.187,190,318 ЦПК України, суддя

УХВАЛИЛА:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Данищук Василь Вячеславович, заінтересована особа: Кадубовецька об`єднана територіальна громада в особі Кадубовецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області про встановлення факту проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу.

Судове засідання по цивільній справі призначити у Заставнівському районному суді Чернівецької області 15.01.2024 року о 11-00 год.

Клопотання представника заявника ОСОБА_3 в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Данищук Василь Вячеславович, заінтересована особа: Кадубовецька об`єднана територіальна громада в особі Кадубовецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області про встановлення факту проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Чернівецького районного нотаріального округу Чернівецької області Малітовської Т.М. копію спадкової справи №137/2023 після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувані відомості надати суду у строк до15.01.2024 року.

У разі неможливості виконати ухвалу, виконати вимоги ч.7 ст.84 ЦПК України.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.Є. Вайновська

Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено19.12.2023
Номер документу115698342
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —716/2419/23

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Вайновська О. Є.

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Вайновська О. Є.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Вайновська О. Є.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Вайновська О. Є.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Вайновська О. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні