Ухвала
від 18.12.2023 по справі 924/1272/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"18" грудня 2023 р. Справа № 924/1272/23

м. Хмельницький

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Заверухи С.В., розглянувши матеріали

за позовом Заступника керівника окружної прокуратури міста Хмельницького в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати функції у спірних правовідносинах:

1. Хмельницької міської ради, м. Хмельницький;

2. Західного офісу Державної аудиторської служби , м. Львів

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Промгаз Сіті", м. Київ

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Комунальне підприємство "Хмельницький Лікувально діагностичний центр" Хмельницької міської ради, м. Хмельницький;

про визнання недійсною додаткову угоду №1 від 26.01.2022 до договору №1 від 06.01.2022, укладеного між ТОВ "Промгаз Сіті" та КП "Хмельницький Лікувально діагностичний центр" Хмельницької міської ради;

про визнання недійсною додаткову угоду №2 від 11.10.2022 до договору №1 від 06.01.2022, укладеного між ТОВ "Промгаз Сіті" та КП "Хмельницький Лікувально діагностичний центр" Хмельницької міської ради;

про стягнення з ТОВ "Промгаз Сіті" на користь Хмельницької міської ради кошти в сумі 53 850,82 грн, безпідставно перераховані за договором №1 від 06.01.22.

ВСТАНОВИВ:

13.12.23р. на адресу господарського суду Хмельницької області надійшла позовна заява Заступника керівника окружної прокуратури міста Хмельницького в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати функції у спірних правовідносинах: 1. Хмельницької міської ради, м. Хмельницький; 2. Західного офісу Державної аудиторської служби , м. Львів до Товариства з обмеженою відповідальністю "Промгаз Сіті", м. Київ за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Комунальне підприємство "Хмельницький Лікувально діагностичний центр" Хмельницької міської ради, м. Хмельницький; про визнання недійсною додаткову угоду №1 від 26.01.2022 до договору №1 від 06.01.2022, укладеного між ТОВ "Промгаз Сіті" та КП "Хмельницький Лікувально діагностичний центр" Хмельницької міської ради; про визнання недійсною додаткову угоду №2 від 11.10.2022 до договору №1 від 06.01.2022, укладеного між ТОВ "Промгаз Сіті" та КП "Хмельницький Лікувально діагностичний центр" Хмельницької міської ради; про стягнення з ТОВ "Промгаз Сіті" на користь Хмельницької міської ради кошти в сумі 53 850,82 грн, безпідставно перераховані за договором №1 від 06.01.22.

Вказану позову заяву відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 13.12.23р. передано для розгляду судді Заверусі С.В.

За результатами аналізу поданої позовної заяви з доданими до неї документами судом не встановлено наявність підстав, передбачених ст.ст. 174, 175 ГПК України.

Частиною 1 ст. 176 ГПК України передбачено, що за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Окрім того, прокурор в позовній заяві зазначає третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, на стороні позивача - Комунальне підприємство "Хмельницький Лікувально діагностичний центр" Хмельницької міської ради, м. Хмельницький. В обґрунтування посилається на те, що вирішення вказаного позову, стягнення з відповідача коштів за товар, що не був поставлений за умовами договору може вплинути на права та обов`язки комунального некомерційного підприємства, яким фактично здійснювалося перерахування коштів місцевого бюджету за отриманий згідно договору №1 від 06.01.22 товар із власного розрахункового рахунку.

Відтак, Комунальне підприємство "Хмельницький Лікувально діагностичний центр" Хмельницької міської ради, м. Хмельницький підлягає залученню до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, на стороні позивача, відповідно до ст. 50 ГПК України, оскільки рішення у даному спорі може вплинути на права та обов`язки комунального підприємства.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 50, 176, 234 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Відкрити провадження у справі за позовом Заступника керівника окружної прокуратури міста Хмельницького в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати функції у спірних правовідносинах: 1. Хмельницької міської ради, м. Хмельницький; 2. Західного офісу Державної аудиторської служби , м. Львів до Товариства з обмеженою відповідальністю "Промгаз Сіті", м. Київ за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Комунальне підприємство "Хмельницький Лікувально діагностичний центр" Хмельницької міської ради, м. Хмельницький; про визнання недійсною додаткову угоду №1 від 26.01.2022 до договору №1 від 06.01.2022, укладеного між ТОВ "Промгаз Сіті" та КП "Хмельницький Лікувально діагностичний центр" Хмельницької міської ради; про визнання недійсною додаткову угоду №2 від 11.10.2022 до договору №1 від 06.01.2022, укладеного між ТОВ "Промгаз Сіті" та КП "Хмельницький Лікувально діагностичний центр" Хмельницької міської ради; про стягнення з ТОВ "Промгаз Сіті" на користь Хмельницької міської ради кошти в сумі 53 850,82 грн, безпідставно перераховані за договором №1 від 06.01.22, в порядку розгляду за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання на 11:00 год. 16 січня 2024 р.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Хмельницької області за адресою:м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1.

4. Залучити до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, на стороні позивача - Комунальне підприємство "Хмельницький Лікувально діагностичний центр" Хмельницької міської ради ( м. Хмельницький, вул. Подільська, 54, код ЄДРПОУ 42980032).

5. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов із урахуванням вимог ст. 165 ГПК України до 02 січня 2024 року, копії такого відзиву та доданих документів надіслати прокуратурі, позивачу 1, 2 та третій особі відповідно до ст. 178 ГПК України.

6. Встановити прокурору та позивачу 1 та 2 строк для подання відповіді на відзив з урахуванням вимог ст. 166 ГПК України до 07 січня 2024 року.

7. Третій особі надати пояснення, у яких викласти свої аргументи і міркування щодо поданого позову у строк до 07 січня 2024 року. Пояснення надати з урахуванням вимог ст. 168 ГПК України.

8. Повідомити учасників справи про судове засідання або/та їх представників.

9. Роз`яснити учасникам справи, що у підготовчому засіданні суд:

з`ясовує наявність підстав для відводів;

з`ясовує, чи бажають сторони укласти мирову угоду, передати справу на розгляд третейського суду, міжнародного комерційного арбітражу або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді;

у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви;

вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше;

може роз`яснювати учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи;

з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі;

з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше;

вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста;

за клопотанням учасників справи вирішує питання про забезпечення позову, про зустрічне забезпечення;

вирішує заяви та клопотання учасників справи;

направляє судові доручення;

встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення;

встановлює строк для подання пояснень третіми особами та відповіді учасників справи на такі пояснення;

встановлює строки та порядок врегулювання спору за участю судді за наявності згоди сторін на його проведення;

встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті;

з`ясовує розмір заявлених сторонами судових витрат.

Відповідно до п. 1 ст. 197 ГПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://km.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили після її підписання. Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяС.В. Заверуха

Відрук.: 3 примір.

1 - до справи,

2 - відповідачу (04070, м. Київ, вул. Сагайдачного Петра, 25 Б, код 41559270)

3- третій особі (29013, м. Хмельницький, вул. Подільська, 54, код 42980032)

Всім рек. з повід. про вручення.

Ухвалу направити прокуратурі, позивачу 1 та 2 до електронного кабінету Електронного суду.

Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено20.12.2023
Номер документу115710250
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення з ТОВ "Промгаз Сіті" на користь Хмельницької міської ради кошти в сумі 53 850,82 грн, безпідставно перераховані за договором №1 від 06.01.22

Судовий реєстр по справі —924/1272/23

Рішення від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

Ухвала від 09.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

Ухвала від 18.12.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні