Ухвала
від 13.12.2023 по справі 758/15145/23
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/15145/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 грудня 2023 року м. Київ

Подільський районний суд м. Києва у складі слідчого судді ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання прокурора Подільської окружної прокуратури міста Києва ОСОБА_3 в рамках кримінального провадження № 42023102070000307 від 10.10.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 209 КК України, про арешт майна,

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Подільської окружної прокуратури міста Києва ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про арешт майна.

Клопотання обґрунтовано тим, що слідчим відділом УП в метрополітені ГУНП у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42023102070000307 від 10.10.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 209 КК України. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється Подільською окружною прокуратурою міста Києва.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні проводиться за фактом здійснення рядом підприємств, які мають споріднені ознаки і входять до одної групи, зокрема ТОВ «Аутбек Агро» (код ЄДРПОУ 31831117), правочинів, які мають ознаки підозрілих фінансових операцій та можуть бути пов?язані з легалізацією (відмиванням) доходів одержаних злочинним шляхом, в особливо великих розмірах.

Проведеним в ході досудового розслідування аналізом фінансово господарської діяльності ТОВ «Аутбек Агро» встановлено, що вказане підприємство відповідно до Єдиного реєстру податкових накладних за період з 01.01.2022 по 06.07.2023 року реалізовувало будівельні матеріали (кутик, арматура, лист гарячекатаний, рулон холоднокатаний, швелер), щебінь фракції 20-40 та шрот соняшниковий на загальну суму 66 725 992 грн, в т.ч. ПДВ 11 120 998 гривень, а податковий кредит, за вказаний період, сформовано за рахунок купівлі продуктів харчування (кава мелена, кава розчинна, цукор білий, сіль, приправи, шоколад, цукерки, печиво, полуниця, малина, чорниця, манго) та квітів свіжих (хризантема, троянда).

Враховуючи викладене, аналізом номенклатури товару по податковим накладним, оформленими та зареєстрованим в установленому порядку в Єдиному реєстрі податкових накладних по підприємству ТОВ «Аутбек Агро» встановлено, що номенклатура придбаних та реалізованих ТМЦ не співпадає та вказує на підміну товарних позицій (пересорт товару).

В ході аналізу реєстрації податковий накладних та подання податкової звітності в електронні системи та масиви Державної податкової службу встановлено, що ТОВ «Аутбек Агро» звітує з наступних ІР-адрес: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 та НОМЕР_5 ; НОМЕР_6 ; 10.10.16.75.

В ході подальшого аналізу ІР адреси: НОМЕР_1 встановлено, що з вказаної адреси звітують ще ряд підприємств, які мають споріднені ознаки і входять до одної групи, а саме:

ТОВ «Лінкест Скіл» (код ЄДРПОУ 45087563) перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у Волинській області, зареєстроване за адресою: м. Луцьк, вул. Богдана Хмельницького, 47. Директор, засновник та головний бухгалтер підприємства громадянин України ОСОБА_4 (і.п.н. НОМЕР_7 ), зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , який також є директором, засновником та головним бухгалтером ТОВ «Шайнтел Крейв» (код ЄДРПОУ 45122377) перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у Волинській області, зареєстроване за адресою: м. Луцьк, вул. Богдана Хмельницького, 47. Проведеним аналізом фінансово господарської діяльності підприємства встановлено, що у період з вересня 2023 року підприємства здійснювало зовнішньо економічні операції по ввезенню на митну територію України наступних товарів: запчастини до авто техніки, шини, вироби з чорних металів, одяг. Всього за вказаний період підприємством здійснено ввезення товару на загальну суму понад 67 млн гривень.

В той же час, зважаючи на значні об`єми імпортованої продукції, підприємствам необхідні були складські приміщення значної площі та перевезення продукції, але згідно аналізу Єдиного реєстру податкових накладних встановлено, що у ТОВ «Лінкест Скіл» та ТОВ «Шайнтел Крейв» відсутня оренда будь яких приміщень та перевезення.

ТОВ «Кінгстон Трейд» (код ЄДРПОУ 44839272) перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у Львівській області, зареєстроване за адресою: м. Львів, вул. Бескидська, 41. Директор, засновник та головний бухгалтер підприємства громадянин України ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_8 ), зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 . Згідно відомостей ЄРПН ТОВ «Кінгстон Трейд» купує та реалізовує наступної продукції: «Суміш С-7(0-40мм),збагачена цементом(3%)», «Емульсія бітумна ЕКШ-60», «арматура № 10; кл. А-400С/500С» та «Асфальтобетонна суміш крупнозерниста пориста тип «А-Б»». Крім цього підприємством здійснено придбання спец одягу у кількості 132 тис. пар, які взагалі не реалізувало. В результаті такої діяльності за рахунок вказаних лишків нереалізованих товарів відбулось націнення вартості товарів, які реалізовано покупцям.

ТОВ «Райдер Комп» (код ЄДРПОУ 44805615) перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у Львівській області, зареєстроване за адресою: м. Львів, вул. Зелена, 115Б, оф. 310. Директор, засновник та головний бухгалтер підприємства громадянин України ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_9 ), зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 , який також є директором, засновником та головним бухгалтером на ТОВ «Корнвейл Продакт» (код ЄДРПОУ 44356477) та ТОВ «Стартех-Груп» (код ЄДРПОУ 44329794) перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у м. Києві, зареєстроване за адресою: м. Київ, вул. Філатова, 10А, оф. 3/28.

Проведеним аналізом господарської діяльності ТОВ «Райдер Комп» встановлено, що підприємство здійснює імпорт та реалізацію на території України овочі. Згідно ЄРПН встановлено, що у підприємства відсутні супутні послуги необхідні для ведення господарської діяльності, а саме: відсутні послуги по перевезенню товару від постачальників та до покупців та оренда будь-яких приміщень, які необхідні для зберігання великої кількості фруктів.

ТОВ «Сапсан Торг» (код ЄДРПОУ 44658176) перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у Львівській області, зареєстроване за адресою: м. Львів, вул. Плугова, 6. Директор, засновник та головний бухгалтер підприємства громадянин України ОСОБА_7 (і.п.н. НОМЕР_10 ), зареєстрований за адресою: АДРЕСА_4 .

Проведеним аналізом господарської діяльності ТОВ «Сапсан Торг» встановлено, що підприємство здійснює імпорт та реалізацію на території України - інструменти, автоматичні пристрої, арматура кріплення, вироби для пакування товару, запчатини до моторних транспортних засобів, посуд, фурнітура, засоби для прання, меблі тощо.. Згідно ЄРПН встановлено, що у підприємства відсутні супутні послуги необхідні для ведення господарської діяльності, а саме: відсутні послуги по перевезенню товару від постачальників та до покупців та оренда будь-яких приміщень, які необхідні для зберігання великої кількості товарів.

ТОВ «Форза Про» (код ЄДРПОУ 44793191) перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у Львівській області, зареєстроване за адресою: м. Львів, вул. Героїв Майдану, 5Б. Директор, засновник та головний бухгалтер підприємства громадянин України ОСОБА_8 (і.п.н. НОМЕР_11 ), зареєстрований за адресою: АДРЕСА_5 . Згідно відомостей ЄРПН ТОВ «Форза Про» купує та реалізовує наступної продукції: «Суміш С-7(0-40мм),збагачена цементом(3%)», «Емульсія бітумна ЕКШ-60», «Асфальтобетонна суміш крупнозерниста пориста тип "А-Б"» та «Банки». Крім цього підприємством імпортує на територію України: «Інвентар та приладдя для занять фізкультурою», «Автоматичні пристрої для зачинення дверей», «Вироби для рибной ловлі», «Мийні засоби та засоби для чищення», «Одяг», які взагалі не реалізувало. В результаті такої діяльності за рахунок вказаних лишків нереалізованих імпортованих товарів відбулось націнення вартості товарів, які реалізовано покупцям.

ТОВ «Шанті Опт» (код ЄДРПОУ 44707207) перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у Львівській області, зареєстроване за адресою: м. Львів, вул. Зелена, 238, оф. 55. Директор, засновник та головний бухгалтер підприємства громадянин України ОСОБА_9 (і.п.н. НОМЕР_9 ), зареєстрований за адресою: АДРЕСА_6 .

Проведеним аналізом господарської діяльності ТОВ «Шанті Опт» встановлено, що підприємство здійснює імпорт та реалізацію на території України - кави, чіпсів, гігієнічних засобів, чаю, шоколаду тощо. Згідно ЄРПН встановлено, що у підприємства відсутні супутні послуги необхідні для ведення господарської діяльності, а саме: відсутні послуги по перевезенню товару від постачальників та до покупців та оренда будь-яких приміщень, які необхідні для зберігання великої кількості товарів.

ТОВ «Цитадель Опт» (код ЄДРПОУ 44709864) перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у Львівській області, зареєстроване за адресою: м. Львів, вул. Шпитальна, 9, оф. 10. Директор, засновник та головний бухгалтер підприємства громадянин України ОСОБА_10 (і.п.н. НОМЕР_12 ), зареєстрований за адресою: АДРЕСА_7 .

Проведеним аналізом господарської діяльності ТОВ «Цитадель Опт» встановлено, що підприємство здійснює імпорт та реалізацію на території України - каву, чіпсів, гігієнічних засобів, чаю, шоколаду тощо.. Згідно ЄРПН встановлено, що у підприємства відсутні супутні послуги необхідні для ведення господарської діяльності, а саме: відсутні послуги по перевезенню товару від постачальників та до покупців та оренда будь-яких приміщень, які необхідні для зберігання великої кількості товарів.

ТОВ «Халіфакс Стор» (код ЄДРПОУ 44607839) перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у Львівській області, зареєстроване за адресою: м. Львів, вул. Героїв Майдану, 5Б, оф. 2. Директор, засновник та головний бухгалтер підприємства громадянин України ОСОБА_11 (і.п.н. НОМЕР_13 ), зареєстрований за адресою: АДРЕСА_8 , який також є директором, засновником та головним бухгалтером ТОВ «Ліепая» (код ЄДРПОУ 44907478) перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у Закарпатській області, зареєстроване за адресою: м. Мукачево, вул. Ярослава Мудрого, 4/6.

Проведеним аналізом господарської діяльності ТОВ «Халіфакс Стор» встановлено, що підприємство здійснює імпорт та реалізацію на території України - овочів. Фруктів та квітів. Згідно ЄРПН встановлено, що у підприємства відсутні супутні послуги необхідні для ведення господарської діяльності, а саме: відсутні послуги по перевезенню товару від постачальників та до покупців та оренда будь-яких приміщень, які необхідні для зберігання великої кількості товарів.

Проведеним аналізом господарської діяльності ТОВ «Ліепая» (код ЄДРПОУ 44907478) встановлено, що підприємство здійснює імпорт та реалізацію на території України продуктів харчування. Згідно ЄРПН встановлено, що у підприємства відсутні супутні послуги необхідні для ведення господарської діяльності, а саме: відсутні послуги по перевезенню товару від постачальників та до покупців та оренда будь-яких приміщень, які необхідні для зберігання великої кількості товарів. Одночасно з цим встановлено, що підприємство експортувало до Бангладешу пшеницю та насіння ріпаку, але згідно ЄРПН дана продукція не купувалась.

ТОВ «Фальконе Індастріал» (код ЄДРПОУ 44768338) перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у Львівській області, зареєстроване за адресою: м. Львів, вул. Бескидська, 41. Директор, засновник та головний бухгалтер підприємства громадянин України ОСОБА_12 (і.п.н. НОМЕР_14 ), зареєстрований за адресою: АДРЕСА_9 , яка також є директором, засновником та головним бухгалтером ТОВ «Крауден Торг» (код ЄДРПОУ 44771953) та ТОВ «Нейл Трейд» (код ЄДРПОУ 44903489) перебувають на податковому обліку в ГУ ДПС у Львівській області, зареєстроване за адресою однією адресою: м. Львів, вул.Бескидська, 41.

Проведеним аналізом господарської діяльності ТОВ «Фальконе Індастріал», ТОВ «Крауден Торг» (код ЄДРПОУ 44771953) та ТОВ «Нейл Трейд» встановлено, що підприємства здійснює імпорт та реалізацію на території України наступних товарів: іграшки, електроапаратура, запаснi частини велосипедiв, засоби для макіяжу, одяг, інструменти, декоративні квіти, живі квіти, запчастини до автомобілів тощо. Згідно ЄРПН встановлено, що у підприємств відсутні супутні послуги необхідні для ведення господарської діяльності, а саме: відсутні послуги по перевезенню товару від постачальників та до покупців та оренда будь-яких приміщень, які необхідні для зберігання великої кількості товарів.

ТОВ «Харлев Бетег» (код ЄДРПОУ 44634967) перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у Львівській області, зареєстроване за адресою: м. Львів, вул. Бузкова, 2. Директор, засновник та головний бухгалтер підприємства громадянин України ОСОБА_13 (і.п.н. НОМЕР_15 ), зареєстрований за адресою: АДРЕСА_10 , який також є директором, засновником та головним бухгалтером ТОВ «Алькар Лімітед» (код ЄДРПОУ 44489677) та ТОВ «Гловал Сінабум» (код ЄДРПОУ 44475051) перебувають на податковому обліку в ГУ ДПС у Львівській області, зареєстроване за адресою однією адресою: м.Львів, вул. Бузкова, 2.

Проведеним аналізом господарської діяльності ТОВ «Харлев Бетег» та ТОВ «Алькар Лімітед» встановлено, що підприємства здійснює імпорт та реалізацію на території України наступних товарів: іграшки, електроапаратура, запаснi частини велосипедiв, засоби для макіяжу, одяг, інструменти, парфуми, взуття, запчастини до автомобілів тощо. Згідно ЄРПН встановлено, що у підприємств відсутні супутні послуги необхідні для ведення господарської діяльності, а саме: відсутні послуги по перевезенню товару від постачальників та до покупців та оренда будь-яких приміщень, які необхідні для зберігання великої кількості товарів.

Згідно відомостей ЄРПН ТОВ «Гловал Сінабум» купує та реалізовує наступної продукції: «Суміш С-7(0-40мм),збагачена цементом(3%)», «Емульсія бітумна ЕКШ-60», «арматура № 10; кл. А-400С/500С» та «Асфальтобетонна суміш крупнозерниста пориста тип "А-Б"». Крім цього підприємством здійснено придбання у великій кількості спец одягу, сантехнічних виробів, фарби, електроприладів, які реалізовуються частково. В результаті такої діяльності за рахунок вказаних лишків нереалізованих товарів відбулось націнення вартості товарів, які реалізовано покупцям.

ТОВ «Аванес Бізпро» (код ЄДРПОУ 44219669) перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у Львівській області, зареєстроване за адресою: м. Львів, вул. Кукурудзяна, 2. Директор, засновник та головний бухгалтер підприємства громадянин України ОСОБА_14 (і.п.н. НОМЕР_16 ), зареєстрована за адресою: АДРЕСА_11 , яка також є директором, засновником та головним бухгалтером ТОВ «Константа Про» (код ЄДРПОУ 44355049) та ТОВ «Естер Роял» (код ЄДРПОУ 44347510), які перебувають на податковому обліку в ГУ ДПС у Львівській області, зареєстроване за адресою однією адресою: м.Львів, вул. Кукурудзяна, 2.

Проведеним аналізом господарської діяльності ТОВ «Аванес Бізпро» та ТОВ «Константа Про» встановлено, що підприємства здійснює імпорт та реалізацію на території України наступних товарів: косметика, одяг, інструменти, інструменти музичні, взуття, кава, чай, шоколад тощо. Згідно ЄРПН встановлено, що у підприємств відсутні супутні послуги необхідні для ведення господарської діяльності, а саме: відсутні послуги по перевезенню товару від постачальників та до покупців та оренда будь-яких приміщень, які необхідні для зберігання великої кількості товарів.

ТОВ «Мантон Меджік» (код ЄДРПОУ 44412054) перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у Львівській області, зареєстроване за адресою: м. Львів, вул. Плугова, 6. Директор, засновник та головний бухгалтер підприємства громадянин України ОСОБА_15 (і.п.н. НОМЕР_17 ), зареєстрована за адресою: АДРЕСА_12 , яка також є директором, засновником та головним бухгалтером ТОВ «Сабвурі Опт» (код ЄДРПОУ 44534483) та ТОВ «Віндзор Експрес» (код ЄДРПОУ 44571420), які перебувають на податковому обліку в ГУ ДПС у Львівській області, зареєстроване за адресою однією адресою: м. Львів, вул. Плугова, 6.

Проведеним аналізом господарської діяльності ТОВ «Мантон Меджік», ТОВ «Сабвурі Опт» та ТОВ «Віндзор Експрес» встановлено, що підприємства здійснює імпорт та реалізацію на території України наступних товарів: взуття, трикотаж, одяг, фурнітура, засоби гігієни, шини, взуття, побутова хімія тощо. Згідно ЄРПН встановлено, що у підприємств відсутні супутні послуги необхідні для ведення господарської діяльності, а саме: відсутні послуги по перевезенню товару від постачальників та до покупців та оренда будь-яких приміщень, які необхідні для зберігання великої кількості товарів.

ТОВ «Аловен Груп» (код ЄДРПОУ 32714719) перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у Львівській області, зареєстроване за адресою: м. Львів, вул. Шпитальна, 9, оф. 10. Директор, засновник та головний бухгалтер підприємства громадянин України ОСОБА_10 (і.п.н. НОМЕР_12 ), зареєстрований за адресою: АДРЕСА_7 .

Проведеним аналізом господарської діяльності ТОВ «Аловен Груп» встановлено, що підприємство виступає комітентом з імпорту великої кількості товарі іграшки, електроінструменти, меблі, побутові прилади, лампи, взуття тощо. Згідно ЄРПН встановлено, що у підприємства відсутні супутні послуги необхідні для ведення господарської діяльності, а саме: відсутні послуги по перевезенню товару від постачальників та до покупців та оренда будь-яких приміщень, які необхідні для зберігання великої кількості товарів. Також підприємство реалізовує товар «Шрот соняшниковий», який відсутній у придбанні. Разом з цим встановлено, що відносно ТОВ «Аловен Груп» 03.01.2023 року Комісією ГУ ДПС у Київській області з питань зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунку коригувань в єдиному реєстрі податкових накладних прийнято рішення про відповідність критеріям ризиковості, однак підприємство здійснює реєстрацію податкових накладниз з підміною номенклатури (пересорт товару).

Одночасно з цим, в ході аналізу фінансово господарської діяльності вищевказаних підприємств, встановлено інші підприємства даної групи, а саме: ТОВ «Опті-Опт Хімгруп» (код ЄДРПОУ 43913920), ТОВ «Буд Топ Груп» (код ЄДРПОУ 45047080), ТОВ «Транс Корп Юа» (код ЄДРПОУ 44949523), ТОВ «Грант Буд Сіті» (код ЄДРПОУ 45124552), ТОВ «Моргул Глобал» (код ЄДРПОУ 44521076), ТОВ «Сейлавто - Торг» (код ЄДРПОУ 44345292), ТОВ «Міжнародна Будівельна Група» (код ЄДРПОУ 44382292), ТОВ «Голденбілд» (код ЄДРПОУ 44345250), ТОВ «Грант Буд Сіті» (код ЄДРПОУ 45124552), ТОВ «Транспортна Компанія «Бест Авто» (код ЄДРПОУ 44376048), ТОВ «Клінінг Плюс Гармонія» (код ЄДРПОУ 42249162), ТОВ «Охоронна Агенція «Сапсан» (код ЄДРПОУ 43901056), ТОВ «Транс Корп Юа» (код ЄДРПОУ 44949523), ТОВ «Госп Дейн Компані» (код ЄДРПОУ 44213363), ТОВ «Будівельна Група «Євростандарт» (код ЄДРПОУ 45040514), ТОВ «Максвел Груп» (код ЄДРПОУ 44782923), ТОВ «Компаеія Альфа Пром» (код ЄДРПОУ 44743732), ТОВ «Колібрі Стар» (код ЄДРПОУ 44408184), ТОВ «Дефакто Груп» (код ЄДРПОУ 44657324), ТОВ «Крайзер Компані» (код ЄДРПОУ 44696845), ТОВ «Лоял Компані» (код ЄДРПОУ 44874207), ТОВ «Станліб» (код ЄДРПОУ 43732396), ТОВ «Хофман Опт» (код ЄДРПОУ 44704232), ТОВ «Моріс Опт» (код ЄДРПОУ 44357245) та ТОВ «Стоктон Трейд» (код ЄДРПОУ 44795251).

Діяльність вказаної групи підприємств, за версією органу досудового розслідування, направлена на штучне маніпулювання кількісними та якісними показниками з метою можливості штучного формування податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки та мінімізації податкових зобов`язань. Дана група має однаковий алгоритм існування та діяльності: посадові особи підприємств зареєстровані в одних регіонах, здійснюється реєстрація податкових накладних один одному, банківські рахунки відкриті в одних банківських установах, реєстрація податкових накладних відбувається з однакових ІР адрес.

Вказані підприємства використовуються невстановленими особами для проведення операцій по обготівкуванню безготівкових коштів у готівку, які в подальшому передаються підприємствам користувачам протиправної схеми та мають відкриті розрахункові рахунки у АТ «РВС БАНК» (МФО 339072), а саме:

1. ТОВ «Лінкест Скіл» (код ЄДРПОУ 45087563):

- НОМЕР_18 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_18 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_18 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_18 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

2. ТОВ «Кінгстон Трейд» (код ЄДРПОУ 44839272):

- НОМЕР_19 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_19 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_19 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_19 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ).

3. ТОВ «Райдер Комп» (код ЄДРПОУ 44805615):

- НОМЕР_20 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_20 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_20 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_20 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

4. ТОВ «Сапсан Торг» (код ЄДРПОУ 44658176):

- НОМЕР_21 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_21 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_21 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_21 (978 ЄВРО);

5. ТОВ «Форза Про» (код ЄДРПОУ 44793191):

- НОМЕР_22 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_22 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_22 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_22 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

6. ТОВ «Шанті Опт» (код ЄДРПОУ 44707207):

- НОМЕР_23 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_23 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_23 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_23 (840 ДОЛАР США);

7. ТОВ «Цитадель Опт» (код ЄДРПОУ 44709864):

- НОМЕР_24 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_24 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_24 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_24 (840 ДОЛАР США);

8. ТОВ «Шайнтел Крейв» (код ЄДРПОУ 45122377):

- НОМЕР_25 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_25 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_25 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_25 (840 ДОЛАР США);

9. ТОВ «Халіфакс Стор» (код ЄДРПОУ 44607839):

- НОМЕР_26 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_26 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_26 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_26 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

10. ТОВ «Фальконе Індастріал» (код ЄДРПОУ 44768338):

- НОМЕР_27 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_27 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_27 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_27 (978 ЄВРО);

11. ТОВ «Крауден Торг» (код ЄДРПОУ 44771953):

- НОМЕР_28 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_28 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_28 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_28 (840 ДОЛАР США);

12. ТОВ «Нейл Трейд» (код ЄДРПОУ 44903489):

- НОМЕР_29 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_29 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_29 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_29 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

13. ТОВ «Харлев Бетег» (код ЄДРПОУ 44634967):

- НОМЕР_30 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_30 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_30 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_30 (978 ЄВРО);

14. ТОВ «Алькар Лімітед» (код ЄДРПОУ 44489677):

- НОМЕР_31 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_31 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_31 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_31 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

15. ТОВ «Гловал Сінабум» (код ЄДРПОУ 44475051):

- НОМЕР_32 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_32 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_32 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_32 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

16. ТОВ «Мантон Меджік» (код ЄДРПОУ 44412054):

- НОМЕР_33 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_33 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_33 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_33 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

17. ТОВ «Віндзор Експрес» (код ЄДРПОУ 44571420):

- НОМЕР_34 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_34 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_34 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_34 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

18. ТОВ «Клінінг Плюс Гармонія» (код ЄДРПОУ 42249162):

- НОМЕР_35 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

19. ТОВ «Стоктон Трейд» (код ЄДРПОУ 44795251):

- НОМЕР_36 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_36 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_36 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_36 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

Майно у вигляді грошових коштів, які знаходяться на розрахункових рахунках відкритих ТОВ «Лінкест Скіл» (код ЄДРПОУ 45087563), ТОВ «Кінгстон Трейд» (код ЄДРПОУ 44839272), ТОВ «Райдер Комп» (код ЄДРПОУ 44805615), ТОВ «Сапсан Торг» (код ЄДРПОУ 44658176), ТОВ «Форза Про» (код ЄДРПОУ 44793191), ТОВ «Шанті Опт» (код ЄДРПОУ 44707207), ТОВ «Цитадель Опт» (код ЄДРПОУ 44709864), ТОВ «Шайнтел Крейв» (код ЄДРПОУ 45122377), ТОВ «Халіфакс Стор» (код ЄДРПОУ 44607839), ТОВ «Фальконе Індастріал» (код ЄДРПОУ 44768338), ТОВ «Крауден Торг» (код ЄДРПОУ 44771953), ТОВ «Нейл Трейд» (код ЄДРПОУ 44903489), ТОВ «Харлев Бетег» (код ЄДРПОУ 44634967), ТОВ «Алькар Лімітед» (код ЄДРПОУ 44489677), ТОВ «Гловал Сінабум» (код ЄДРПОУ 44475051), ТОВ «Мантон Меджік» (код ЄДРПОУ 44412054), ТОВ «Віндзор Експрес» (код ЄДРПОУ 44571420), ТОВ «Клінінг Плюс Гармонія» (код ЄДРПОУ 42249162), ТОВ «Стоктон Трейд» (код ЄДРПОУ 44795251), відповідають вимогам ч. 1 ст. 98 КПК України, тобто є таким, що набуте кримінально протиправним шляхом, отримане внаслідок вчинення кримінального правопорушення та, відповідно ч.10 ст.170 КПК України, на них може бути накладено арешт.

Необхідність накладення арешту на майно у вигляді грошових коштів, які знаходяться на розрахункових рахунках, відкритих в АТ «РВС БАНК» (МФО 339072) прокурор обгрунтовує тим, що не застосування цього заходу зумовить труднощі та перешкоджатиме встановленню істини у кримінальному провадженні внаслідок того, що існує реальна загроза його приховування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, передачі, відчуження.

Постановою прокурора Подільської окружної прокуратури міста Києва грошові кошти вищевказаних юридичних осіб, які знаходяться на розрахункових рахунках в АТ «РВС БАНК» (МФО 339072) визнано речовими доказами.

Враховуючи вищевикладене, з метою відшкодування збитків, завданих кримінальним правопорушенням, збереження речових доказів у кримінальному провадженні, запобігання їх прихованню, зникненню, втрати, знищенню, використанню, перетворенню, передачі та відчуженню, що має істотне значення для встановлення істини в кримінальному провадженні №42023102070000307 від 10.10.2023 та підтверджує факт незаконного походження вказаного майна, а також враховуючи те, що майно вказаних суб`єктів господарювання відповідає вимогам ч.1 ст. 98 КПК України, тобто є такими, що набуте кримінально протиправним шляхом або отримане внаслідок вчинення кримінального правопорушення, у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні виникла необхідність у накладенні арешту на зазначене майно у вигляді грошових коштів, які знаходяться на розрахункових рахунках в АТ «РВС БАНК» (МФО 339072).

В судове засідання прокурор ОСОБА_3 не з`явився, до суду подав заяву про розгляд клопотання без його участі.

Власник майна відповідно до ч. 2 ст. 172 КПК України, не повідомлявся про розгляд клопотання з метою забезпечення арешту майна.

Вивчивши клопотання, дослідивши матеріали, що обґрунтовують клопотання, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст.170КПК України арештом майна є тимчасове позбавлення підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, можливості відчужувати певне його майно за ухвалою слідчого судді або суду до скасування арешту майна у встановленому цим Кодексом порядку.

Відповідно до вимог цього Кодексу арешт майна може також передбачати заборону для особи, на майно якої накладено арешт, іншої особи, у володінні якої перебуває майно, розпоряджатися будь-яким чином таким майном та використовувати його.

Відповідно до ч. 3 ст. 170 КПК України у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним устатті 98цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Постановою прокурора Подільської окружної прокуратури міста Києва від 08.12.2023 грошові кошти вищевказаних юридичних осіб, які знаходяться на розрахункових рахунках в АТ «РВС БАНК» (МФО 339072) визнано речовими доказами.

Слідчий суддя вважає, що у випадку використання вказаних банківських рахунків в зазначених в клопотанні злочинних цілях, грошові кошти, які на них містяться можуть відповідати ознакам наведеним в ст. 98 КПК.

Ризиком, для запобігання якого необхідне накладення арешту, є можливість приховування або використання цього майна власником. З накладенням арешту втрачається можливість особи відчужити цей актив. Отже, може бути виконане завдання арешту майна, а саме запобігання можливості його приховування або використання.

Відомостей щодо цільового призначення та спеціального режиму використання коштів, які можуть міститись на вказаних рахунках, що перешкоджає зверненню стягнення на них, а відтак і накладенню арешту, на момент розгляду клопотання, не встановлено.

Слідчий суддя зазначає, що арешт майна у цьому випадку необхідний для забезпечення ефективності кримінального провадження, а таке втручання у право власності є пропорційним, оскільки підлягає оскарженню, відповідно до норм процесуального законодавства щодо оскарження рішень слідчої судді, та скасуванню у порядку, передбаченому ч. 1 ст. 174 КПК, а також встановлення винятку щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів) до державного бюджету або державних цільових фондів, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, страхових внесків на державне пенсійне страхування, видатків, пов`язаних з виплатою заробітної плати, а тому слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Враховуючи вищезазначене, керуючись ст. 167 - 168, 170 - 173, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Подільської окружної прокуратури міста Києва ОСОБА_3 в рамках кримінального провадження № 42023102070000307 від 10.10.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 209 КК України, про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт на грошові кошти, які знаходяться у безготівковій формі на рахунках в АТ «РВС БАНК» (МФО 339072), відкритих наступними юридичними особами:

1. ТОВ «Лінкест Скіл» (код ЄДРПОУ 45087563):

- НОМЕР_18 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_18 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_18 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_18 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

2. ТОВ «Кінгстон Трейд» (код ЄДРПОУ 44839272):

- НОМЕР_19 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_19 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_19 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_19 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ).

3. ТОВ «Райдер Комп» (код ЄДРПОУ 44805615):

- НОМЕР_20 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_20 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_20 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_20 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

4. ТОВ «Сапсан Торг» (код ЄДРПОУ 44658176):

- НОМЕР_21 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_21 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_21 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_21 (978 ЄВРО);

5. ТОВ «Форза Про» (код ЄДРПОУ 44793191):

- НОМЕР_22 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_22 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_22 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_22 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

6. ТОВ «Шанті Опт» (код ЄДРПОУ 44707207):

- НОМЕР_23 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_23 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_23 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_23 (840 ДОЛАР США);

7. ТОВ «Цитадель Опт» (код ЄДРПОУ 44709864):

- НОМЕР_24 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_24 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_24 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_24 (840 ДОЛАР США);

8. ТОВ «Шайнтел Крейв» (код ЄДРПОУ 45122377):

- НОМЕР_25 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_25 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_25 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_25 (840 ДОЛАР США);

9. ТОВ «Халіфакс Стор» (код ЄДРПОУ 44607839):

- НОМЕР_26 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_26 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_26 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_26 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

10. ТОВ «Фальконе Індастріал» (код ЄДРПОУ 44768338):

- НОМЕР_27 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_27 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_27 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_27 (978 ЄВРО);

11. ТОВ «Крауден Торг» (код ЄДРПОУ 44771953):

- НОМЕР_28 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_28 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_28 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_28 (840 ДОЛАР США);

12. ТОВ «Нейл Трейд» (код ЄДРПОУ 44903489):

- НОМЕР_29 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_29 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_29 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_29 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

13. ТОВ «Харлев Бетег» (код ЄДРПОУ 44634967):

- НОМЕР_30 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_30 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_30 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_30 (978 ЄВРО);

14. ТОВ «Алькар Лімітед» (код ЄДРПОУ 44489677):

- НОМЕР_31 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_31 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_31 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_31 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

15. ТОВ «Гловал Сінабум» (код ЄДРПОУ 44475051):

- НОМЕР_32 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_32 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_32 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_32 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

16. ТОВ «Мантон Меджік» (код ЄДРПОУ 44412054):

- НОМЕР_33 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_33 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_33 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_33 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

17. ТОВ «Віндзор Експрес» (код ЄДРПОУ 44571420):

- НОМЕР_34 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

- НОМЕР_34 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_34 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_34 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

18. ТОВ «Клінінг Плюс Гармонія» (код ЄДРПОУ 42249162):

- НОМЕР_35 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

19. ТОВ «Стоктон Трейд» (код ЄДРПОУ 44795251):

- НОМЕР_36 (840 ДОЛАР США);

- НОМЕР_36 (985 ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ);

- НОМЕР_36 (978 ЄВРО);

- НОМЕР_36 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ);

що вже надійшли на користь вищевказаних підприємств та/або надійдуть в майбутньому, за винятком сплати податків, зборів (обов`язкових платежів) до державного бюджету або державних цільових фондів, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, страхових внесків на державне пенсійне страхування, видатків, пов`язаних з виплатою заробітної плати.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Роз`яснити, що згідно із частин 1-2 статті 174КПК України підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження судом.

Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п`яти днів з дня її проголошення безпосередньо до Київського апеляційного суду.

Слідчий суддя ОСОБА_16

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу115732498
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —758/15145/23

Ухвала від 30.01.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Мельник Володимир Васильович

Ухвала від 13.12.2023

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Петров Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні