Ухвала
від 18.12.2023 по справі 168/722/23
ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 168/722/23 Головуючий у 1 інстанції: Малюта А. В. Провадження № 22-ц/802/1209/23 Доповідач: Карпук А. К.

ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

18 грудня 2023 року місто Луцьк

Волинський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого - судді Карпук А.К.

суддів Бовчалюк З.А., Здрилюк О. І.,

розглянувши клопотання Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про заміну позивача його правонаступником в цивільній справі за позовом Державного підприємства «Ковельське лісове господарство» до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про відшкодування матеріальних збитків, завданих внаслідок вчинення злочину за апеляційною скаргою відповідача ОСОБА_1 подану його представником ОСОБА_3 на рішення Старовижівського районного суду Волинської області від 25 жовтня 2023 року,-

В С Т А Н О В И В :

У провадженні апеляційного суду перебуває справа за позовом Державного підприємства «Ковельське лісове господарство» до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про відшкодування матеріальних збитків, завданих внаслідок вчинення злочину.

15 грудня 2023 року засобами електронного зв`язку до Волинського апеляційного суду надійшло клопотання Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про заміну позивача його правонаступником.

Суд розглянувши клопотання Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» вважає, що воно підлягає до задоволення.

Відповідно до частин 1, 5, 7 статті 104 ЦК України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення. Особливості припинення банку як юридичної особи встановлюється законом.

Відповідно до наказу Державного агентства лісових ресурсів України № 880 від 28 жовтня 2022 року «Про припинення державного підприємства «Ковельське лісове господарство» та затвердження складу Комісії з припинення» розпочато процедуру припинення Державного підприємства «Ковельське лісове господарство» шляхом реорганізації, а саме приєднання до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Відповідно до пункту 8 вищезазначеного наказу, Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» є правонаступником прав та обов`язків державного підприємства «Ковельське лісове господарство».

Наказом Державного агентства лісових ресурсів України № 14 від 03 січня 2023 року затверджено передавальний акт, згідно з яким усе наявне майно у ДП «Ковельське лісове господарство» передано Державному спеціалізованому господарському підприємству «Ліси України».

16 грудня 2023 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис про реєстрацію відокремленого підрозділу Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» - філії «Ковельське лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Наказом Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» № 186 від 04 січня 2023 року за філією «Ковельське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» закріплено майно, права та обов`язки, які передані за передавальним актом, затвердженим наказом Державного агентства лісових ресурсів України від 03 січня 2023 року № 14 «Про затвердження передавального акту державного підприємства «Ковельське лісове господарство».

Зважаючи, що здійснено реорганізацію Державного підприємства «Ковельське лісове господарство» шляхом приєднання до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», суд дійшов висновку про необхідність залучити до участі у справі, як правонаступника позивача, Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України».

Роз`яснити правонаступнику, що усі дії, вчинені в цивільному процесі до його вступу, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Керуючись ст.55 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Клопотання Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про заміну позивача його правонаступником задовольнити.

Залучити до участі в справі за позовом Державного підприємства «Ковельське лісове господарство» до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про відшкодування матеріальних збитків, завданих внаслідок вчинення злочину за апеляційною скаргою відповідача ОСОБА_1 подану його представником ОСОБА_3 на рішення Старовижівського районного суду Волинської області від 25 жовтня 2023 року в порядку правонаступництва Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України», як позивача.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з дня її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий

Судді:

Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено20.12.2023
Номер документу115732977
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальних збитків, завданих внаслідок вчинення злочину за апеляційною скаргою відповідача ОСОБА_1 подану його представником ОСОБА_3 на рішення Старовижівського районного суду Волинської області від 25 жовтня 2023 року

Судовий реєстр по справі —168/722/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Постанова від 18.01.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Рішення від 25.10.2023

Цивільне

Старовижівський районний суд Волинської області

Малюта А. В.

Рішення від 25.10.2023

Цивільне

Старовижівський районний суд Волинської області

Малюта А. В.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Старовижівський районний суд Волинської області

Малюта А. В.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Старовижівський районний суд Волинської області

Малюта А. В.

Ухвала від 17.08.2023

Цивільне

Старовижівський районний суд Волинської області

Малюта А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні