Ухвала
від 19.12.2023 по справі 332/2859/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Справа № 332/2859/23

Провадження №: 2-о/332/103/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2023 р. м.Запоріжжя

Заводський районний суд м. Запоріжжя у складі: головуючого судді Ретинської Ю.І., за участю секретаря судового засідання Божко В.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву подану в порядку окремого провадження Запорізької міської територіальної громади в особі Запорізької міської ради, зацікавлені особи: Олександрівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Комунальна установа «Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи» Запорізької обласної ради про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання спадщини відумерлою, -

ВСТАНОВИВ:

З 31 травня 2023 року у провадженні Заводського районного суду м.Запоріжжя перебуває заява подана в порядку окремого провадження Запорізькою міською територіальною громадою в особі Запорізької міської ради, зацікавлені особи: Олександрівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Комунальна установа «Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи» Запорізької обласної ради про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання спадщини відумерлою.

Ухвалою Заводського районного суду м. Запоріжжя від 02.06.2023 року було відкрито провадження у вказаній справі.

На виконання ухвали суду від 16.11.2023 про витребування доказів, Приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу Гура Максимом Григоровичем було надано належним чином завірену копію заповіту ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 (номер у спадковому реєстрі:59023458, бланк: НВТ 619620, номер в реєстрі нотаріальних дій: 715, дата посвідчення ІНФОРМАЦІЯ_3 ), відповідно до якого ОСОБА_1 заповідала ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , належну їй на праві приватної власності квартиру, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

19.12.2023 представником заявника ОСОБА_3 заявлено клопотання про залучення заінтересованої особи. Оскільки померла ОСОБА_1 заповідала спірне майно ОСОБА_2 , представник заявника вважає за необхідне залучити в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 , який доводиться спадкоємцем за заповітом.

Згідно ч. 3 ст. 53 ЦК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до вимог ч.3 ст. 42 ЦПК України, у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне залучити до справи ОСОБА_2 в якості заінтересованої особи, оскільки рішення по даній справі може вплинути на його права та обов`язки.

Керуючись ст. 42, 53 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника заявника - ОСОБА_3 задовольнити.

Залучити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ,який зареєстрованийза адресою: АДРЕСА_2 в якостізаінтересованої особи,до справиза заявоюподаною впорядку окремогопровадження Запорізькою міською територіальною громадою в особі Запорізької міської ради, зацікавлені особи: Олександрівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Комунальна установа «Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи» Запорізької обласної ради про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання спадщини відумерлою.

Копію ухвали разом з копією заяви з доданими до неї документами надіслати заінтересованій особі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Ю.І.Ретинська

Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено21.12.2023
Номер документу115740279
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення та визнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —332/2859/23

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Ретинська Ю. І.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Ретинська Ю. І.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Ретинська Ю. І.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Ретинська Ю. І.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Ретинська Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні