Ухвала
від 18.12.2023 по справі 569/16376/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/16376/23

УХВАЛА

18 грудня 2023 року

Рівненський міський суд Рівненської області в особі головуючої судді Панас О.В.,

при секретарі судового засідання Алексейчук Ю.М.

з участю:

представника позивачки адвоката Цуняка В.Й.

представника відповідача ОК "Рівненський Олімп" адвоката Керницької І.Р.

представників відповідача Лобанцева С.Ю., Мітчука О.Я.

розглянувши у підготовчому засіданні у м.Рівному у загальному позовному провадженні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Державної Служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області , Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельного кооперативу «Віденський», Обслуговуючого кооперативу «Рівненський Олімп» про визнання права власності на об`єкт нерухомості, суд, -

в с т а н о в и в:

У провадженні Рівненського міського суду Рівненської області перебуває цивільна справа позовом ОСОБА_1 до Головного управління Державної Служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області, Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельного кооперативу «Віденський», Обслуговуючого кооперативу «Рівненський Олімп» про визнання права власності на об`єкт нерухомості.

18 грудня 2023 року представник позивача адвокат Цуняк В.Й. подав до суду клопотання про відмову від позовних вимог до Головного управління Державної Служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області,код ЄДРПОУ: 38610634, оскільки згідно Відзиву Головного управління Державної Служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області було повідомлено, що: «відповідно до Договору пайової участі в будівництві багатоквартирних житлових будинків від 12 вересня 2016 року № 154/16 між Головним управлінням ДСНС України у Рівненській області та Товариством з обмеженою відповідальністю „Логістиксоюз технологія" (код ЄДРПОУ 35311886), та Товариством з додатковою відповідальністю «Фабрика "Рівненчанка" вбачається, що функції замовника щодо здійснення будівництва, укладання господарських та цивільно-правових договорів ( в тому числі договори генпідряду, підряду на виконання окремих робіт, поставки, придбання будівельних матеріалів тощо ) делеговані інвесторам.

Згідно пункту 2.3. Договору № 154/16 передбачено, що «Головне управління ДСНС України у Рівненській області передає повноваження по виконанню функцій замовника будівництва, а Товариство з додатковою відповідальністю «Фабрика "Рівненчанка" (щодо будівництва ІІ-ї частини Комплексу) приймає на себе повноваження по виконанню функцій замовника будівництва Комплексу".»

Зазначене підтверджуєтьсяДекларацією про початок виконання будівельних робіт Будівництво багатоквартирних житлових будинків на вул.Павлюченка, 16-Б в м.Рівне (ІІ-черга) від 19.12.2016 року (вхідний № 5891), затвердженою замовником Наказом по Товариству з додатковою відповідальністю «Фабрика Рівненчанка» №5 від 15.12.2016 року.

В підготовчому засіданні представник позивачки адвокат Цуняк В.Й., подане клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Представники Головного управління Державної Служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області Лобанцев С.Ю., Мітчук О.Я. не заперечили проти задоволення зазначеного клопотання та закриття провадження відносно Голового управління ДСНС України.

Представник Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельного кооперативу «Віденський`в підготовче засідання не з`явився, хоча був належним чином повідомлений про час, дату та місце його проведення. Причини неявки у засідання суду не повідомив. Поштове відправлення із повісткою суду повернулося до суду не врученим.

Представник Обслуговуючого кооперативу «Рівненський Олімп» - адвокат Керницька І.Р., проти заявленого клопотання не заперечувала.

Суд, дослідивши матеріали справи, та подане клопотання сторони позивача про відмову від позовних вимог до Головного управління Державної Служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області, дійшов такого висновку.

Відповідно до вимог п.1 ч.2 ст.49 ЦПК України, позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Представником позивачки подано клопотання про відмову від позовних вимог, а саме відмову від позовних вимог у частині вимог до відповідача 1- Головного управління Державної Служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області у зв`язку з передачею функцій замовника будівництва Товариству з додатковою відповідальністю «Фабрика Рівненчанка».

Відповідно до вимог ч.1ст.206 ЦПК Українипозивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Відповідно до вимог п.4 ч.1ст.255 ЦПК Українисуд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за можливе прийняти відмову від позовних вимог у частині вимог до Головного управління Державної Служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області та закрити провадження у справі у вказаній частині позовних вимог, так як ніяких перешкод для прийняття відмови позивача від частини позовних вимог суд не вбачає.

З огляду на вищенаведенета керуючись ст.ст. 51, 53, 93, 258-261 ЦПК України, суд -

у х в а л и в:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Цуняка Володимира Йосиповича про відмову від частини позовних вимогзадовольнити.

Прийняти відмову представника ОСОБА_1 - адвоката Цуняка Володимира Йосиповича від позовних вимог у частині вимог до Головного управління Державної Служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області про визнання права власності на об`єкт нерухомості.

Провадження у справі в частині позовних вимог до Головного управління Державної Служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області закрити у зв`язку із відмовою позивача.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Рівненського апеляційного суду в п`ятнадцятиденний строк з дня її проголошення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://rvm.rv.court.gov.ua/sud1715/

Суддя О.В.Панас

Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено21.12.2023
Номер документу115748762
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на об`єкт нерухомості, суд

Судовий реєстр по справі —569/16376/23

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні