Ухвала
від 18.12.2023 по справі 569/16376/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/16376/23

УХВАЛА

18 грудня 2023 року

Рівненський міський суд Рівненської області в особі головуючої судді Панас О.В., при секретарі судового засіданняАлексейчук Ю.М. з участю: представника позивачки адвоката Цуняка В.Й. представника відповідача ОК "Рівненський Олімп" адвоката Керницької І.Р. розглянувши упідготовчому засіданніу м.Рівному узагальному позовномупровадженні цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 доОбслуговуючого кооперативу«Житлово-будівельногокооперативу «Віденський»,Обслуговуючого кооперативу«Рівненський Олімп»про визнанняправа власностіна об`єктнерухомості , суд, - в с т а н о в и в:

В провадженні Рівненського міського суду Рівненської області перебуває цивільна справа цивільна справа №569/16376/23за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельного кооперативу «Віденський», Обслуговуючого кооперативу «Рівненський Олімп» про визнання права власності на об`єкт нерухомості.

18 грудня 2023 року представник позивача адвокат Цуняк В.Й. подав до суду клопотання про залучення Товариства з додатковою відповідальністю «Фабрика Рівненчанка», код ЄДРПОУ 02971593 третьою особою, без самостійних позовних вимог, оскільки згідно Відзиву Головного управління Державної Служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області було повідомлено, що: «відповідно до Договору пайової участі в будівництві багатоквартирних житлових будинків від 12 вересня 2016 року № 154/16 між Головним управлінням ДСНС України у Рівненській області та Товариством з обмеженою відповідальністю „Логістиксоюз технологія" (код ЄДРПОУ 35311886), та Товариством з додатковою відповідальністю «Фабрика "Рівненчанка" вбачається, що функції замовника щодо здійснення будівництва, укладання господарських та цивільно-правових договорів ( в тому числі договори генпідряду, підряду на виконання окремих робіт, поставки, придбання будівельних матеріалів тощо ) делеговані інвесторам.

Згідно пункту 2.3. Договору № 154/16 передбачено, що «Головне управління ДСНС України у Рівненській області передає повноваження по виконанню функцій замовника будівництва, а Товариство з додатковою відповідальністю «Фабрика "Рівненчанка" (щодо будівництва ІІ-ї частини Комплексу) приймає на себе повноваження по виконанню функцій замовника будівництва Комплексу".»

Зазначене підтверджується Декларацією про початок виконання будівельних робіт Будівництво багатоквартирних житлових будинків на вул.Павлюченка, 16-Б в м.Рівне (ІІ-черга) від 19.12.2016 року (вхідний № 5891), затвердженою замовником Наказом по Товариству з додатковою відповідальністю «Фабрика Рівненчанка» №5 від 15.12.2016 року.

В підготовчому засіданні представник позивачки адвокат Цуняк В.Й., подане клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Представник Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельного кооперативу «Віденський» у підготовче засідання не з`явився, хоча був належним чином повідомлений про час, дату та місце його проведення. Причини неявки у засідання суду не повідомив. Поштове відправлення із повісткою суду повернулося до суду не врученим.

Представник Обслуговуючого кооперативу «Рівненський Олімп» - адвокат Керницька І.Р. заперечила проти заявленого клопотання.

Заслухавши думку представників сторін, дослідивши матеріали даної цивільної справи, суд доходить наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно ч.1 ст.5 ЦПК України, здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно ч.7 ст.53 ЦПК України, вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Враховуючи, що рішення у справі може вплинути на права таобов`язки будівництва замовника ІІ-ї частини Комплексу - Товариства з додатковою відповідальністю «Фабрика Рівненчанка», останніх слід залучити третьою особою, без самостійних позовних вимог.

Одночасно, сторона позивача у вказаному клопотанні просить письмово опитати учасника по справі - третю особу без самостійних позовних вимог - Товариство з додатковою відповідальністю «Фабрика Рівненчанка», як свідка в порядку ст.93 ЦПК України, на поставлені запитання про обставини, що мають значення для справи.

Відповідно до ч.1 ст.93 ЦПК України, учасник справи має право поставити в першій заяві по суті справи, що ним подається до суду, не більше десяти запитань іншому учаснику справи про обставини, що мають значення для справи.

З огляду на вищенаведене та керуючись ст.ст. 53, 93, 258-261 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Цуняка Володимира Йосиповича про залучення третьої особи, без самостійних позовних вимог задовольнити.

Залучити по цивільній справі №569/16376/23 за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельного кооперативу «Віденський», Обслуговуючого кооперативу «Рівненський Олімп» про визнання права власності на об`єкт нерухомості, третьою особою, без самостійних позовних вимог - Товариство з додатковою відповідальністю «Фабрика Рівненчанка», код ЄДРПОУ: 02971593, адреса реєстрації: 33014, Рівненська область, місто Рівне, вул.Княгині Ольги, 1, офіс 1.

Роз`яснити третій особі процесуальні права відповідно до ст. 43 ЦПК України.

Копію ухвали надіслати учасникам судового розгляду, а залученій третій стороні, без самостійних позовних вимог надіслати також копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвалидля надання пояснень та відповідей на поставлені стороні запитання про обставини, що мають значення для справи в порядку ст.93 ЦПК України.

Ухвала суду окремому оскарженню в апеляційному порядку не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://rvm.rv.court.gov.ua/sud1715/

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.В.Панас

Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено21.12.2023
Номер документу115748763
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнанняправа власностіна об`єктнерухомості , суд

Судовий реєстр по справі —569/16376/23

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні