Ухвала
від 19.12.2023 по справі 200/5530/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

19 грудня 2023 року Справа №200/5530/23

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Голуб В.А., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження матеріали адміністративної справи за позовом Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці до Товариства з обмеженою відповідальністю «Шахтобудівельна компанія» про застосування заходів реагування, -

ВСТАНОВИВ:

03 жовтня 2023 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці до Товариства з обмеженою відповідальністю «Шахтобудівельна компанія» про застосування заходів реагування.

Ознайомившись з матеріалами адміністративної справи, суд дійшов висновку про необхідність залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Приватне акціонерне товариство «Шахтоуправління «Покровське», з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки.

Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Судом встановлено, що роботи, про зупинення яких просить позивач у позовній заяві, виконувалися на території Приватного акціонерного товариства «Шахтоуправління «Покровське». Тому суд вважає за необхідне залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Приватне акціонерне товариство «Шахтоуправління «Покровське», оскільки відповідно до матеріалів справи рішення суду може вплинути на його права, інтереси та обов`язки.

Поряд з цим, суд зауважує, що відповідачем по справі надано докази, на підтвердження того, що порушення, яке має реальну загрозу для життя/здоров`я людини, а саме перевищення допустимої концентрації газу метану, наразі усунено.

Втім, в матеріалах справи відсутні докази того, що Східним міжрегіональним управлінням Державної служби України з питань праці проведено перевірку підприємства з питань усунення порушень.

З огляду на вказане, суд на підставі ст. 80 КАС України вважає за необхідне витребувати у позивача докази на підтвердження чи спростування доводів відповідача відносно того, що порушення, яке має реальну загрозу для життя/здоров`я людини, а саме перевищення допустимої концентрації газу метану, наразі усунено.

Крім того, судом встановлено, що в матеріалах справи відсутній припис від 13.09.2023 № СХ/ДЦ/1/0018/П/ОП, а тому суд вважає за доцільне витребувати його у Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 49, 80, 248, 256, 294 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Залучити Приватне акціонерне товариство «Шахтоуправління «Покровське» в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Витребувати у Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці докази на підтвердження чи спростування доводів відповідача відносно того, що порушення, яке має реальну загрозу для життя/здоров`я людини, а саме перевищення допустимої концентрації газу метану, наразі усунено, а також копію припису від 13.09.2023 № СХ/ДЦ/1/0018/П/ОП.

Повний текст ухвали складено 19.12.2023.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.А. Голуб

Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено21.12.2023
Номер документу115753390
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності, з них дозвільної системи, нагляду (контролю), реалізації держ-ї регуляторної політики у сфері госп-ї д-ті; ліцензування видів господарської д-ті; розроблення і застосування національних стандар., технічних регламентів та процедур оцінки відповідності

Судовий реєстр по справі —200/5530/23

Постанова від 10.04.2024

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Казначеєв Едуард Геннадійович

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Казначеєв Едуард Геннадійович

Ухвала від 15.02.2024

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Казначеєв Едуард Геннадійович

Рішення від 05.01.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В.А.

Ухвала від 19.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В.А.

Ухвала від 30.10.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В.А.

Ухвала від 09.10.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні