Ухвала
від 20.12.2023 по справі 543/1262/23
ОРЖИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

543/1262/23

2/543/392/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.12.2023 селище Оржиця

Суддя Оржицького районного суду Полтавської області Гришко О.Я., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Аграрна фірма Грін Вуд» до ОСОБА_1 про розірвання договорів суборенди земельних ділянок та стягнення суборендної плати,

в с т а н о в и в:

Позивач Товариство з обмеженою відповідальністю «Аграрна фірма Грін Вуд» звернувся до Оржицького районного суду Полтавської області із вказаною позовною заявою.

Згідно ч. 2 ст. 175 ЦПК України позовна заява подається до суду в письмовій формі.

Частиною першоюстатті 177ЦПК Українипередбачено,що позивачповинен додатидо позовноїзаяви їїкопії такопії всіхдокументів,що додаютьсядо неї,відповідно докількості відповідачіві третіхосіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї, в електронній формі через електронний кабінет позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання іншим учасникам справи копій поданих до суду документів з урахуванням положеньстатті 43цього Кодексу.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі суддя встановив, що позовна заява подана з порушенням вимог ст. 175, 177 ЦПК України.

Так, при подачі позову до суду позивачем надані докази про сплату судового збору в розмірі 4254,61 грн., що є недостатнім при заявленні позовних вимог про припинення дев`яти договорів суборенди землі (дев`ять позовних вимог немайнового характеру) та стягнення суборендної плати за укладеними договорами з урахуванням пені та штрафів у розмірі 283640,86 грн. (одна вимога майнового характеру). Судовий збір за одну позовну вимогу немайнового характеру, яка заявлена юридичною особою або фізичною особою підприємцем, становить один розмір прожиткового мінімуму на одну працездатну особу, що становить 2684,00грн. Тобто, загальна сума судового збору за дев`ять вимог немайнового характеру у цьому випадку становить 24156 грн. Судовий збір за одну позовну вимогу майнового характеру, яка заявлена юридичною особою або фізичною особою підприємцем, становить 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що в даному випадку становить 4254,61 грн. За таких обставин, коли позивачем надано докази про сплату ним судового збору в сумі 4254,61 грн, позивачеві потрібно надати додатково докази сплати судового збору на суму 24156 грн.

Крім того, позивачем не надана копія позовної заяви з додатками для відповідача.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст. 185, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в :

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Аграрна фірма Грін Вуд» до ОСОБА_1 про розірвання договорів суборенди земельних ділянок та стягнення суборендної плати - залишити без руху.

Надати позивачу строк 5 днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків, а саме:

1)надати докази того, що позивачем сплачено судовий збір у повному розмірі;

2)надати екземпляр копії позовної заяви з додатками.

Роз`яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

Дата ухвалення рішення20.12.2023
Оприлюднено21.12.2023
Номер документу115765141
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договорів суборенди земельних ділянок та стягнення суборендної плати

Судовий реєстр по справі —543/1262/23

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Оржицький районний суд Полтавської області

Гришко О. Я.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Оржицький районний суд Полтавської області

Гришко О. Я.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Оржицький районний суд Полтавської області

Гришко О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні