Ухвала
від 20.12.2023 по справі 754/17707/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/6591/23

Справа № 754/17707/23

У Х В А Л А

Іменем України

20 грудня 2023 року Київ

Суддя Деснянського районного суду міста Києва Гринчак О.І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації в особі Управління ЖКГ Деснянської РДА, треті особи Комунальне підприємство Керуюча компанія з обслуговування житлово-експлуатаційна дільниця № 319, Служба у справах дітей та сім"ї Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації про визнання членом сім`ї наймача та зміну договору найму житлового приміщення у зв`язку зі смертю наймача,

В С Т А Н О В И Л А:

ОСОБА_1 , через представника - адвоката Цісар Ірину Валентинівну, звернулася до суду з позовною заявою до Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації в особі Управління ЖКГ Деснянської РДА, треті особи Комунальне підприємство Керуюча компанія з обслуговування житлово-експлуатаційна дільниця № 319, Служба у справах дітей та сім"ї Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації про визнання членом сім`ї наймача та зміну договору найму житлового приміщення у зв`язку зі смертю наймача.

Ухвалою Деснянського районного суду м. Києва від 13.12.2023 вказану позовну заяву залишено без руху. Надано позивачу строк для усунення недоліків протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

19.12.2023 до суду від представника заявниці - адвоката Цісар Ірини Валентинівни надійшла заява про відкликання позовної заяви на підставі п. 3 ч. 4 ст 185 ЦПК України.

Відповідно до п. 3 ч. 4 ст. 185 ЦПК України заява повертається у випадках, коли до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

Частиною шостою статті 185 ЦПК України визначено, що про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу. Ухвалу про повернення позовної заяви може бути оскаржено. Копія позовної заяви залишається в суді.

При цьому, відповідно до ч. 7 ст. 185 ЦПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

У зв`язку з викладеним суд приходить до висновку про повернення вказаної заяви заявнику на підставі положень ст. 185 ЦПК України.

Керуючись ст. 185, 259-261, 353, 354 ЦПК України,

У Х В А Л И Л А:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації в особі Управління ЖКГ Деснянської РДА, треті особи Комунальне підприємство Керуюча компанія з обслуговування житлово-експлуатаційна дільниця № 319, Служба у справах дітей та сім"ї Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації про визнання членом сім`ї наймача та зміну договору найму житлового приміщення у зв`язку зі смертю наймача - вважати неподаною та повернути позивачу.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви, в загальному порядку, передбаченому законом.

Відповідно до ч. 2 ст. 261 ЦПК України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвалу може бути оскаржено до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали складено та підписано 20.12.2023.

Суддя Деснянського

районного суду міста Києва Оксана ГРИНЧАК

Дата ухвалення рішення20.12.2023
Оприлюднено22.12.2023
Номер документу115778370
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання членом сім`ї наймача та зміну договору найму житлового приміщення у зв`язку зі смертю наймача

Судовий реєстр по справі —754/17707/23

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні