Ухвала
від 20.12.2023 по справі 456/5608/23
СТРИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 456/5608/23

Провадження № 2-о/456/185/2023

УХВАЛА

про витребування доказів

20 грудня 2023 року місто Стрий Львівської області

Стрийський міськрайонний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Микитина В.Я.,

з участю секретаря судового засідання Мадилюс Т.З.,

учасники справи:

заявник Моршинська міська рада Львівської області;

заінтересовані особи відсутні;

зміст заяви про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади;

вирішуючи увідкритому судовомузасіданні узалі судовихзасідань уприміщенні суду,що знаходитьсяпо вул.Т.Шевченка,89,за відсутностіусіх учасниківсправи, клопотання заявника Моршинської міської ради Львівської області про витребування доказів, -

в с т а н о в и в:

Описова частина із зазначенням суті питання, що вирішується ухвалою.

Заявник Моршинська міська рада Львівської області 31.10.2023 року, сформувавши документ у системі «Електронний суд», звернувся у Стрийський міськрайонний суд Львівської області із заявою у порядку окремого провадження, що була зареєстрована в діловодстві за вх. № 18712, в якій просить ухвалити рішення про передачу безхазяйної нерухомої речі домоволодіння у складі будинку садибного типу з верандою (позначений у технічній документації літерою А-1) та приналежних до нього господарських будівель вбиральні (позначена у технічній документації літерою Б), двох сараїв (позначені у технічній документації літерами В, Г) і споруд огорожі № 2, хвіртки № 1, розташованого по АДРЕСА_1 , - у комунальну власність Моршинської міської територіальної громади в особі Моршинської міської ради Львівської області.

Заявник Моршинська міська рада Львівської області 19.12.2023 року, сформувавши документ у системі «Електронний суд», подала у Стрийський міськрайонний суд Львівської області клопотання, що було зареєстроване в діловодстві за вх. № 21865, в якому просить витребувати від Стрийського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції інформацію щодо реєстрації смерті ОСОБА_1 (дата смерті невідома), ОСОБА_2 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та ОСОБА_3 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ), жителів м. Моршин Стрийського району Львівської області. Також просить витребувати від Стрийської державної нотаріальної контори Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції інформацію про наявність зведених спадкових справ після смерті ОСОБА_1 (дата смерті невідома), ОСОБА_2 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та ОСОБА_3 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ), жителів м. Моршин Стрийського району Львівської області.

Закон, яким керувався суд, постановляючи дану ухвалу.

В силу ч. 2 ст. 13 ЦПК України збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи лише у випадках, коли це необхідно для захисту малолітніх чи неповнолітніх осіб або осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

У свою чергу, порядок витребування доказів у справі врегульований статтею 84 ЦПК України.

Згідно з ч. 2 ст. 258 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Висновок суду за результатами вирішення клопотання про витребування доказів.

Виходячи з наведених процесуальних норм, з метою належної перевірки обставин, викладених у поданій Моршинською міською радою Львівської області заяві про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади, суд вважає за необхідне відповідне клопотання про витребування доказів задовольнити та витребувати від Стрийського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції інформацію щодо реєстрації смерті ОСОБА_1 (дата смерті невідома), ОСОБА_2 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та ОСОБА_3 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ), жителів м. Моршин Стрийського району Львівської області. Також слід витребувати від Стрийської державної нотаріальної контори Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції інформацію про наявність зведених спадкових справ після смерті ОСОБА_1 (дата смерті невідома), ОСОБА_2 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та ОСОБА_3 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ), жителів м. Моршин Стрийського району Львівської області.

Керуючись статтями 13, 84, 258, 260-261, 268 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання Моршинської міської ради Львівської області про витребування доказів, - задовольнити.

Витребувати від Стрийського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції інформацію щодо реєстрації смерті ОСОБА_1 (дата смерті невідома), ОСОБА_2 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та ОСОБА_3 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ), жителів м. Моршин Стрийського району Львівської області.

Витребувати від Стрийської державної нотаріальної контори Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції інформацію про наявність зведених спадкових справ після смерті ОСОБА_1 (дата смерті невідома), ОСОБА_2 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та ОСОБА_3 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ), жителів м. Моршин Стрийського району Львівської області. Якщо такі спадкові справи зводилися, то слід надати в розпорядження суду їх належно засвідчені копії.

Порядок виконання ухвали суду та роз`яснення наслідків її невиконання.

Витребувані докази слід надати на адресу Стрийського міськрайонного суду Львівської області протягом п`яти днів з дня отримання ухвали суду.

Роз`яснити, що особи,які немають можливостіподати доказ,котрий витребовуєсуд,або немають можливостіподати такийдоказ увстановлені строки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причинпротягом п`ятиднів здня врученняухвали.

Повідомити, що у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Строк і порядок набрання ухвалою суду законної сили та її оскарження.

Ухвала суду про витребування доказів, в силу положень ч. 2 ст. 261 та ч. 1 ст. 353 ЦПК України, набирає законної сили з моменту її складення та підписання суддею, оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає, оскільки не перешкоджає подальшому розгляду цієї справи.

Заперечення наухвали,що непідлягають оскарженнюокремо відрішення суду,включаються доапеляційної скаргина рішеннясуду.

Дата складення ухвали та її підписання суддею: 20 грудня 2023 року.

Суддя Володимир МИКИТИН

СудСтрийський міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення20.12.2023
Оприлюднено22.12.2023
Номер документу115786616
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність

Судовий реєстр по справі —456/5608/23

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Сас С. С.

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Сас С. С.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Сас С. С.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Сас С. С.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Микитин В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні