Ухвала
від 21.12.2023 по справі 943/1973/23
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер №943/1973/23

Провадження № 2-о/943/132/2023

У Х В А Л А

про призначення молекулярно-генетичної експертизи

21 грудня 2023 року м. Буськ

Буський районний суд Львівської області в складі:

головуючого-судді Коса І.Б.,

за участю секретаря судового засідання Дутки С.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Буську цивільну справу за заявою представника заявника адвоката Романка Володимира Рудольфовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Буська міська рада Золочівського району Львівської області про встановлення факту родинних відносин,-

в с т а н о в и в :

представник заявника - адвокат Романко В.Р. звернувся до суду з заявою про встановлення факту родинних відносин, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Представник заявника - адвокат Романко В.Р. в судове засідання не з`явився, направив клопотання про призначення молекулярно-генетичної експертизи.

Заінтересовано особа - Буська міська рада Золочівського району Львівської області явку свого повноважного представника суду не забезпечив, направив суду заяву, в якій просить слухати справу у відсутності представника, проти задоволення заяви не заперечують.

У відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Ухвалою суду від 30.11.2023 року розгляд справи було відкладено на 12.12.2023 року на 12.30 год., однак, представник заявника звернувшись до експертної установи (Львівське обласне бюро судово-медичної експертизи, 79010, м. Львів, вул. Пекарська, буд. 61, код за ЄДРПОУ 01996616) провести генетичний аналіз за зразками ДНК, заявнику було повідомлено, що на його звернення буде наданий висновок спеціаліста, а висновок експерта буде надано у випадку призначення експертизи судом.

З метою встановлення факту родинних відносин, що заявник є батьком ОСОБА_3 загиблого командира 4 відділення 1 аеромобільного взводу 2 аеромобільної роти 1 аеромобільного батальйону військової частини НОМЕР_1 молодшого сержанта ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який загинув ІНФОРМАЦІЯ_3 підчас виконання бойового завдання із захисту територіальної цілісності Батьківщини, відсічі та стримування збройної агресії російської федерації проти України, в районі бойових дій біля населеного пункту Білогорівка Луганської області для проведення експертного дослідження необхідно використати наявні зразки біологічного матеріалу (волосся, нігті), відібраного від трупа загиблого під час поховання. Зразки біологічного матеріалу (волосся, нігті) знаходяться на зберіганні у сестри загиблого - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 по лінії матері, яка залучена до участі у справі як заінтересована особа.

Згідно до вимог ч. 1 п. 1 ст. 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд, може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках призначення судом експертизи.

Крім того, слід роз`яснити сторонам положення ст. 109 ЦПК України, відповідно до якої у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

У відповідності до п.5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд вважає за доцільне зупинити провадження в справі на час проведення експертизи.

Керуючись ст. ст.109, 247, 252, 259, 260, 298 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Задоволити клопотання представника заявника - адвоката Романка В.Р. про призначення судової молекулярно-генетичної експертизи у цивільній справі за заявою представника заявника Романка Володимира Рудольфовича , який діє в інтересах ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Буська міська рада Золочівського району Львівської області про встановлення факту родинних відносин.

Призначити у справі за заявою представника заявника адвоката Романка Володимира Рудольфовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Буська міська рада Золочівського району Львівської області про встановлення факту родинних відносин, судову молекулярногенетичну експертизу, на вирішення якої поставити питання:

- чи є ОСОБА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , біологічним батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер (загинув) ІНФОРМАЦІЯ_3 ?

Проведення експертизи доручити експертам Комунального закладу Львівської обласної ради «ЛЬВІВСЬКЕ ОБЛАСНЕ БЮРО СУДОВОМЕДИЧНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ»; 79010 м.Львів, вул.Пекарська, буд.61; код за ЄДРПОУ 01996616; тел. НОМЕР_3 ; e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_5).

Для забезпечення проведення експертизи зобов`язати заінтересовану особу ОСОБА_2 надати зразки біологічного матеріалу (волосся, нігті) ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який загинув ІНФОРМАЦІЯ_3 відібрані від нього під час поховання, які використати для проведення експертного дослідження.

Надати дозвіл експертам Львівського обласного бюро судовомедичної експертизи на повне або часткове знищення об`єктів дослідження (експертизи), якщо таке буде необхідним.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Надати для проведення експертизи: матеріали цивільної справи Єдиний унікальний номер № 943/1973/23 Провадження № 2-о/943/132/2023.

Роз`яснити учасникам процесу положення ст. 109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі.

Оплату за проведення експертизи покласти на заявника - ОСОБА_1 .

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду Львівської області протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Суддя І. Б. Кос

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено22.12.2023
Номер документу115792329
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення

Судовий реєстр по справі —943/1973/23

Рішення від 22.03.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні