Ухвала
від 19.12.2023 по справі 191/1930/23
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/1930/23

Провадження № 2/191/499/23

У Х В А Л А

іменем України

19 грудня 2023 року м. Синельникове

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Порошиної О.О.

за участю секретаря Рибак М.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Синельникове Дніпропетровської області цивільну справу за позовною заявою Керівника Старобільської окружної прокуратури Луганської області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою, здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Головного управління Держгеокадастру у Луганській області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Приватне сільськогосподарське підприємство «Зелена Долина» про припинення права власності на земельні ділянки, шляхом їх конфіскації, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Приватне сільськогосподарське підприємство «Зелена Долина» про припинення права власності на земельні ділянки, шляхом їх конфіскації.

Представник позивача ОСОБА_2 в судовому засіданні заявила клопотання про витребування з Адміністрації Державної прикордонної служби України, інформації, щодо перетинання державного кордону України та лінії розмежування з тимчасом окупованими територіями Луганської та Донецької областей та тимчасово окупованою територією АР Крим, відповідачем ОСОБА_1 .

Суд, заслухавши думку представника позивача, дійшов наступного висновку.

Відповідач ОСОБА_1 проживає за адресою, яка на даний час, є тимчасово окупованою територією, а саме: АДРЕСА_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , в судові засідання не з`являється з невідомої суду причини тому є підстави вважати, що останній перетнув державний кордон України.

Згідно зі ст.ст.2, 19ЗУ «ПроДержавну прикордоннуслужбу України» Державна прикордонна служба України наділена повноваженнями щодо здійснення в установленому порядку прикордонного контролю і пропуску через державний кордон України осіб.

Наказом Адміністрації Державної прикордонної служби України № 472 від 25.06.2007 року, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України від 05.07.2007 року № 765/14032, затверджено Положення про базу даних «Відомості про осіб, які перетнули державний кордон України».

Відповідно до пунктів 1, 2статті 21Закону України«Про інформацію» інформація про фізичну особу є конфіденційною, тому є інформацією з обмеженим доступом.

Відповідно до п. 23 Положення про базу даних «Відомості про осіб, які перетнули державний кордон України», затвердженої наказом Адміністрації Державної прикордонної служби України від 25.06.2007 р. № 472, інформація з Бази даних осіб надається у формі витягів безкоштовно, зокрема, на письмову вимогу суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Частинами 4, 6 ст. 84 ЦПК України передбачено, що у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Згідно ч. 7 ст.81ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

З метою всебічного, повного та об`єктивного встановлення всіх обставин справи, суддя вважає необхідним задовольнити клопотання представника позивача та витребувати з Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України інформацію про перетин державного кордону України громадянином України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст. ст. 84, 258, 260 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Витребувати з Адміністрації Державної прикордонної служби України інформацію, чи перетинав державний кордон України та лінії розмежування з тимчасом окупованими територіями Луганської та Донецької областей та тимчасово окупованою територією АР Крим, громадянин України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , із зазначенням місця, напрямку та дати перетину.

Копію ухвали направити голові Адміністрації Державної прикордонної служби України (вул. Володимирська, 26, м. Київ, Україна, 01601) для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. О. Порошина

Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено22.12.2023
Номер документу115802210
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельні ділянки, шляхом їх конфіскації

Судовий реєстр по справі —191/1930/23

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні