Ухвала
від 08.05.2024 по справі 191/1930/23
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/1930/23

Провадження № 2/191/499/23

У Х В А Л А

іменем України

08 травня 2024 року м. Синельникове

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Порошиної О.О.

за участю секретаря Рибак М.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Синельникове Дніпропетровської області цивільну справу за позовною заявою Керівника Старобільської окружної прокуратури Луганської області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою, здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Головного управління Держгеокадастру у Луганській області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Приватне сільськогосподарське підприємство «Зелена Долина» про припинення права власності на земельні ділянки, шляхом їх конфіскації, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Приватне сільськогосподарське підприємство «Зелена Долина» про припинення права власності на земельні ділянки, шляхом їх конфіскації.

Представник позивача Брюховецька О. в судовому засіданні заявила клопотання про витребування у Міністерствасоціальної політикиУкраїни інформаціюна підтвердження(спростування)в ЄІБДВПО провзяття наоблік громадянинаУкраїни:ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Інші учасники справи в судове засідання не з`явилися з невідомої суду причини.

Суд, заслухавши думку представника позивача, дійшов наступного висновку.

Відповідач ОСОБА_1 проживає за адресою, яка на даний час, є тимчасово окупованою територією, а саме: АДРЕСА_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , в судові засідання не з`являється з невідомої суду.

Території Луганської області на даний час тимчасово окупована Російською Федерацією та на ній ведуться бойові дії, а тому суд на теперішній час позбавлений можливості повідомити належним чином відповідача про дату, час і місце розгляду цієї справи та розглянути дану справу по суті.

Згідно із чинним законодавством для отримання довідки переселенця особам від 14 років і старше необхідно особисто звернутися із заявою до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення (собес) за місцем фактичного проживання або до уповноваженої особи, що визначена виконавчими органами сільських та селищних рад.

Відповідно до листа Мінсоцполітики, Мінсоцполітика є відповідальним за забезпечення, формування та ведення Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб (даліЄІБД ВПО), яка є автоматизованим банком відомостей, створена для забезпечення єдиного державного обліку внутрішньо переміщених осіб.

В силу вимог ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмету спору, з власної ініціативи,крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

Відповідно до ст. 258 ч. 1 п. 1 ЦПК України ухвала суду є судовим рішенням.

Згідно із ч. 1 ст. 18 ЦПК України судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх …підприємств, установ, організацій.

Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом (ч. 2 ст. 18 ЦПК України).

В силу вимог ст. 84 ЦПК України: будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду (ч. 6); особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали (ч. 7); у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом (ч. 8); притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази (ч. 9).

З метою з`ясування місця проживання/перебування відповідача у цій справі, забезпечення його процесуального права на участь у судовому засіданні, належного повідомлення про час і місце розгляду справи, з урахуванням введення в Україні з 24 лютого 2022 року воєнного стану у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, дію якого продовжено до теперішнього часу і масовим виїздом осіб за межі України, керуючись ст.ст. 12 ч. 5, 18, 81 ч. 7, 84, 258, 381 ч. 2 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Витребувати уМіністерства соціальноїполітики Україниінформацію напідтвердження (спростування)в ЄІБДВПО провзяття наоблік громадянинаУкраїни:ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , фактичне місце проживання: АДРЕСА_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 ..

Уразі підтвердження взяття на облік цієї особи в ЄІБД ВПО - повідомити суд про нове фактичне місце проживання/перебування особи.

Копію цієї ухвали надіслати Міністерству соціальної політики України (вул. Еспланадна, 8/10, м. Київ, 01601; e-mail: info@mlsp.gov.ua) - для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. О. Порошина

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118946084
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —191/1930/23

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні