Ухвала
від 21.12.2023 по справі 541/3798/23
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/3798/23

Провадження № 2/541/1056/2023

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 грудня 2023 року м.Миргород

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді- Городівського О.А.,

за участю секретаря судового засідання- Ніколаєнко М.В.,

представника позивача, адвоката Жага Е.Г.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за заповітом, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Приватний нотаріус Миргородського районного нотаріального округу Полтавської області Наконечна Надія Павлівна,

ВСТАНОВИВ:

03 листопада 2023 року до суду надійшли матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Комишнянської селищної ради Миргородського району Полтавської області про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за заповітом.Позивач просилавизнати занею правовласності на земельну частку (пай) площею 3,9018 га, з кадастровим номером 5323282400:00:002:0124 з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що розташована на території Зуєвецької сільської ради Миргородського району Полтавської області, відповідно до Державного акту на право власності на земельну ділянку серії ПЛ №109587 від 11.10.2004, в порядку спадкування за заповітом після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 . В позовній заяві заявила клопотання про витребування у Комишнянській селищній раді Полтавської області копію реєстру для реєстрації нотаріальних дій, в якому зазначено реєстрацію заповіту ОСОБА_2 від 21 лютого 2003 року, нотаріально посвідченого виконавчим комітетом Зуєвецької сільської ради Миргородського району Полтавської області від 21.02.2003 за реєстровим №85.

Ухвалою судді від 08 листопада 2023 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження та призначено підготовче засідання.

Позивач в підготовче засідання не з`явилася. Представник, адвокат Жага Е.Г. в підготовчому засіданні підтримав заявлене клопотання у позовній заяві про витребування доказів у Комишнянській селищній раді Миргородського району та не заперечував проти призначення справи до судового розгляду.

Представник відповідача в підготовче засіданні не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином (а.с. 33).

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Приватний нотаріус Миргородського районного нотаріального округу Полтавської області Наконечна Надія Павлівна в підготовче засіданні не з`явилася, про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином (а.с. 33).

Згідно ч.1, 3 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

На підставі п. 7 ч.2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Відповідно до частини 1 статті 200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно із частиною 2 статті 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу, зокрема, про призначення справи до судового розгляду по суті.

Судом встановлено, що укласти мирову угоду, передати справу для розгляду третейського суду або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді сторони не бажають Докази на які посилається в позові суду надані, всі відомі по справі обставини повідомлені. Підстав для вступу у справу інших осіб не вбачається.

Підстава позову та предмет позовних вимог стосуються визнання прававласності наземельну частку(пай)в порядкуспадкування зазаповітом післясмерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , тому з метою всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи, необхідно витребувати у приватного нотаріуса Миргородського районного нотаріального округу Полтавської області Наконечної Н.П. року інформацію чи заводилася спадкова справа після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 та інформацію про коло спадкоємців, які прийняли спадщину.

Клопотання представника позивача про витребування у Комишнянській селищній раді Полтавської області копію реєстру для реєстрації нотаріальних дій, в якому зазначено реєстрацію заповіту ОСОБА_2 від 21 лютого 2003 року, нотаріально посвідченого виконавчим комітетом Зуєвецької сільської ради Миргородського району Полтавської області від 21.02.2003 за реєстровим №85 необхідно задовольнити.

Таким чином суд вважає, що всі питання які підлягають вирішенню в підготовчому засіданні з`ясовані, тому необхідно закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.187, 200, 274, 354 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача, адвоката Жага Е.Г., про витребування доказів задовольнити.

Приватному нотаріусу Миргородського районного нотаріального округу Полтавської області Наконечної Н.П. надати на адресу суду в термін до 20 січня 2023 року інформацію чи заводилася спадкова справа після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 та інформацію про коло спадкоємців, які прийняли спадщину.

Комишнянській селищній раді Полтавської області надати на адресу суду в термін до 20 січня 2023 року копію реєстру для реєстрації нотаріальних дій, в якому зазначено реєстрацію заповіту ОСОБА_2 від 21 лютого 2003 року, нотаріально посвідченого виконавчим комітетом Зуєвецької сільської ради Миргородського району Полтавської області від 21.02.2003 за реєстровим №85

Підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_3 доКомишнянської селищноїради Миргородськогорайону Полтавськоїобласті про визнанняправа власностіна земельнучастку (пай)в порядкуспадкування зазаповітом,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету спору-Приватний нотаріусМиргородського районногонотаріального округуПолтавської областіНаконечна НадіяПавлівна закрити та призначити справу до судового розгляду по суті.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 22 січня 2024 року о 11 годині 00 хвилин.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: О. А. Городівський

СудМиргородський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено22.12.2023
Номер документу115804228
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —541/3798/23

Рішення від 07.03.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні