Ухвала
від 21.12.2023 по справі 243/6943/21
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний № 243/6943/21

Провадження № 1-в/243/141/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 грудня 2023 року Слов`янський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючий суддя ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника КНП «Обласна

клінічна психіатрична лікарня

м. Слов`янськ», лікаря-психіатра ОСОБА_4 ,

особи, відносно якої вирішується

питання про продовження

застосування примусових заходів

медичного характеру, ОСОБА_5 ,

законного представника особи,

відносно якої вирішується питання

про продовження примусових заходів

медичного характеру, ОСОБА_6 ,

захисника особи, відносно якої

вирішується питання про

продовження примусових заходів

медичного характеру, ОСОБА_7 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, яке проводилось в режимі відеоконференцзв`язку, заяву комунального некомерційногопідприємства «Обласнаклінічна психіатричналікарня м.Слов`янськ» про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної примусової психіатричної допомоги відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Слов`янська Донецької області, громадянина України, який є особою з інвалідністю 1 «А» групи, проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , -

ВСТАНОВИВ:

До Слов`янського міськрайонного суду Донецької області надійшла заява комунального некомерційногопідприємства «Обласнаклінічна психіатричналікарня м.Слов`янськ» про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної примусової психіатричної допомоги відносно ОСОБА_5 .

Згідно вказаної заяви, ухвалою Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 08.08.2021 було застосовано до ОСОБА_5 примусові заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

За період перебування на АППД ОСОБА_5 лікаря-психіатра відвідував нерегулярно, відносно нього застосовувались розшукові заходи. ОСОБА_5 евакуювався із Донецької області до Західної України, нещодавно повернувся додому. Підтримуюче лікування останнім часом ОСОБА_5 приймав нерегулярно, критика до скоєного правопорушення відсутня, має місце стійке інтелектуально-мнестичне зниження.

Адміністрація КНП «Обласна клінічна психіатрична лікарня м. Слов`янськ» просить продовжити застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної примусової психіатричної допомоги відносно ОСОБА_5 .

Представник КНП «Обласна клінічна психіатрична лікарня м. Слов`янськ», лікар-психіатр ОСОБА_4 , в судовому засіданні просила задовольнити заяву, продовжити застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної примусової психіатричної допомоги відносно ОСОБА_5

Законний представник особи, стосовно якої вирішується питання про продовження застосування примусових заходів медичного характеру, ОСОБА_6 , в судовому засіданні заяву підтримала та просила її задовольнити, посилаючись на те, що ОСОБА_5 ще не вилікувався.

Особа, стосовно якої вирішується питання про продовження застосування примусових заходів медичного характеру, ОСОБА_5 , в судовому засіданні підтримав заяву, просив задовольнити.

Захисник особи, стосовно якої вирішується питання про продовження застосування примусових заходів медичного характеру,адвокат ОСОБА_7 , в судовому засіданні просила задовольнити заявлені вимоги.

Прокурор у судовому засіданні також підтримала заяву, вважала за необхідне її задовольнити.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши додані до заяви матеріали, суд приходить до наступного.

Відповідно до висновку комісії лікарів-психіатрів щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру, № 1/2 від 28.11.2023 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , страждає на помірну розумову відсталість зі значними поведінковими порушеннями, у зв`язку з чим потребує продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної примусової психіатричної допомоги.

Відповідно дост. 95 КК Українипродовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника психіатричного закладу (лікаря-психіатра), який надає особі таку психіатричну допомогу, до якої додається висновок лікарівпсихіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення таких примусових заходів.

Таким чином, враховуючи наявний висновок лікарів психіатрів, суд має достатньо підстав вважати, що ОСОБА_5 необхідно продовжити примусові заходи медичного характеру у вигляді амбулаторної примусової психіатричної допомоги.

На підставі викладеного та керуючисьст. 95 КК України, ст.ст. 512,514,539 КПК України,ст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу», суд

УХВАЛИВ:

Заяву комунального некомерційногопідприємства «Обласнаклінічна психіатричналікарня м.Слов`янськ» про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної примусової психіатричної допомоги ОСОБА_5 , - задовольнити.

Продовжити застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної примусової психіатричної допомоги відносно хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Слов`янська Донецької області, громадянина України, який є особою з інвалідністю 1 «А» групи, проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалу може бути оскаржено до Дніпровського апеляційного суду через Слов`янський міськрайонний суд Донецької області шляхом подання апеляційної скарги протягом семи днів з дня її оголошення. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Ухвалу постановлено та підписано в нарадчій кімнаті в одному примірнику.

Суддя Слов`янського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115808953
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної примусової психіатричної допомоги відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Слов`янська Донецької області, громадянина України, який є особою з інвалідністю 1 «А» групи, проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —243/6943/21

Ухвала від 16.04.2024

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 16.04.2024

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 21.12.2023

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 05.12.2023

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 22.02.2022

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 22.02.2022

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 09.09.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 06.09.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні