Ухвала
від 20.12.2023 по справі 348/904/22
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №348/904/22

20 грудня 2023 року м.Надвірна

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

в складі: головуючого судді - Грещука Р.П.,

секретаря - Кушнірчук М.Д.,

з участю: позивача - ОСОБА_1 ,

його представника, адвоката - Микулича І.В.,

представника відповідача

ПАТ «Укрнафта», адвоката - Винника Б.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Надвірна матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Укрнафта», Нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз» Публічного акціонерного товариства «Укрнафта» про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

14.06.2022 року адвокат Микулич І.В. в інтересах ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до ПАТ «Укрнафта», НГВУ «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта» про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди.

В ході розгляду справи представник відповідача ПАТ «Укрнафта», адвокат Винник Б.Б. подав до суду заяву, в якій він просить викликати та допитати в якості свідка ОСОБА_2 , зареєстрованого: АДРЕСА_1 , забезпечивши його участь в судовому засіданні в даній справі, в режимі відеоконференції і визначити один з наведених у його заяві судів як суд, відповідальний за проведення вказаної відеоконференції.

Зазначив, що даний свідок працює і проживає в м.Київ, а тому не має можливості з об`єктивних причин прибути до Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області, в зв`язку з чим він просить задоволити заявлене клопотання.

Вислухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

Згідно з ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до вимог ч.7 ст.11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Таким чином суд вважає, що судове засідання по даній справі, призначене на 09 год. 30 хв. - 29.01.2024 року слід провести в режимі відеоконференції з участю свідка ОСОБА_2 , із зали судових засідань Дарницького районного суду міста Києва, місцезнаходження: м.Київ, вул.О.Кошиця, 5-А.

Копію вказаної ухвали слід надіслати до Дарницького районного суду міста Києва та ОСОБА_2 , про його участь в судовому засіданні в якості свідка, в режимі відеоконференції, для організації її виконання.

На підставі викладеного, керуючисьст.ст.212, 258, 260-261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Судове засідання, призначене на 09 год. 30 хв. - 29.01.2024 року по справі №348/904/22 за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Укрнафта», Нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз» Публічного акціонерного товариства «Укрнафта» про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди провести в режимі відеоконференції.

Доручити Дарницькому районному суду міста Києва забезпечити проведення відеоконференції з участю свідка ОСОБА_2 , зареєстрованого: АДРЕСА_1 - 29.01.2024 року о 09 год. 30 хв.

Свідку ОСОБА_2 - з`явитись до Дарницького районного суду міста Києва, місцезнаходження: м.Київ, вул.О.Кошиця, 5-А, для участі в судовому засіданні по даній справі в режимі відеоконференції на 09 год. 30 хв. - 29.01.2024 року.

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області доручає відповідальній особі Дарницького районного суду міста Києва перевірити документи, що посвідчують особу свідка ОСОБА_2 та перебувати поряд з ним до закінчення судового засідання.

Застосовані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку.

Учасникам судового засідання має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені ЦПК України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Відповідно до ч.8 ст.212 ЦПК України копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно до Дарницького районного суду міста Києва та свідку ОСОБА_2 , який братиме участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://nd.if.court.gov.ua/sud0911/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Грещук Р.П.

Дата ухвалення рішення20.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115809735
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —348/904/22

Постанова від 22.05.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Томин О. О.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Томин О. О.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Томин О. О.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Грещук Р. П.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Грещук Р. П.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Грещук Р. П.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Грещук Р. П.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Грещук Р. П.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Грещук Р. П.

Ухвала від 09.12.2022

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Грещук Р. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні