Ухвала
від 20.12.2023 по справі 317/3542/23
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 317/3542/23

Провадження №/п 2/317/837/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про витребування доказів

20грудня 2023року м. Запоріжжя

Запорізький районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді Мінгазова Р.В.,

за участю секретаря судового засідання Демко К.І.,

відповідач ОСОБА_1 ,

представник відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , третя особа: приватний нотаріус Запорізького міського округу Карташова Т.М. про визнання заповіту недійсним та визнання права власності в порядку спадкування, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Запорізького районного суду Запорізької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , третя особа: приватний нотаріус Запорізького міського округу Карташова Т.М. про визнання заповіту недійсним та визнання права власності в порядку спадкування.

18.12.2023 позивачем ОСОБА_3 до суду надано клопотання про витребування додаткових доказів, а саме: у Комунальній установі « Запорізьке обласне бюро судового-медичної експертизи» Запорізької обласної ради (69068, м. Запоріжжя, вул. Чарівна, буд.30) інформацію та документи з наступних питань: медичну документацію, яка складалась внаслідок смерті громадянки ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 (дата смерті - ІНФОРМАЦІЯ_2 ), зокрема (при наявності), документації патологоанатомічного розтину, судово-медичної експертизи трупа, повного лікарського свідоцтва про смерть, тощо.

Позивач ОСОБА_3 та його представник адвокат Юрасов А.В. в судове засідання не з`явились, повідомлялись своєчасно та належним чином.

Представник відповідача адвокат Іващенко М.В. в підготовчому засіданні, заперечувала щодо заявленого клопотання позивача ОСОБА_3 про витребування доказів та просить відмовити в його задоволенні.

Відповідач ОСОБА_1 підтримала думку свого представника адвоката Іващенко М.В.

Третя особа: приватний нотаріус Запорізького районного нотаріального округу Карташова Т.М. до суду не з`явилась, надіслала заяву в якій просить проводити розгляд справи без її участі.

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Згідно з ч. 7-8 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до ч. 9-10 ст. 84 ЦПК України, притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що слід витребувати докази, оскільки вони є необхідні для прийняття рішення по даній справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 84 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача ОСОБА_3 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Комунальній установі«Запорізьке обласнебюро судового-медичноїекспертизи» Запорізькоїобласної ради (69068, м. Запоріжжя, вул. Чарівна, буд.30):

медичну документацію, яка складалась внаслідок смерті громадянки ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 (дата смерті - ІНФОРМАЦІЯ_2 ), зокрема (при наявності).

Вказані докази повинні бути надані суду у строк до 08 лютого 2024 року.

Роз`яснити положення ст. 84 ЦПК України, яка передбачає відповідальність за невиконання вимоги суду надати докази.

Копію даної ухвали направити Комунальній установі «Запорізьке обласне бюро судового-медичної експертизи» Запорізької обласної ради (69068, м. Запоріжжя, вул. Чарівна, буд.30), для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Мінгазов

СудЗапорізький районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення20.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115810249
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —317/3542/23

Ухвала від 31.05.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні