Ухвала
від 20.12.2023 по справі 462/4969/23
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 462/4969/23 Головуючий у 1 інстанції: Ліуш А.І.

Провадження № 22-ц/811/3615/23 Доповідач в 2-й інстанції: Савуляк Р. В.

У Х В А Л А

про відкриттяапеляційного провадження

20 грудня 2023 року колегія суддів судової палати у цивільних справах Львівського апеляційного суду в складі:

головуючого-судді: Савуляка Р. В.

суддів: Мікуш Ю.Р., Приколоти Т.І.,

перевіривши матеріали справи за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 на рішення Залізничного районного суду м. Львовавід 16 жовтня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Підприємства з 100% іноземними інвестиціями «Українська національна лотерея» про стягнення виграшу, -

в с т а н о в и л а :

Рішенням Залізничного районного суду м. Львовавід 16 жовтня 2023 року в задоволенні позовної заяви ОСОБА_1 до Підприємства з 100% іноземними інвестиціями «Українська національна лотерея» про стягнення виграшу відмовлено за безпідставністю.

Стягнуто з ОСОБА_1 на користь Підприємства з 100% іноземними інвестиціями «Українська національна лотерея» судові витрати в розмірі 203 /двісті три/ гривні 60 копійок.

Рішення суду оскаржив представник ОСОБА_1 ОСОБА_2 , однак апеляційну скаргуподано зпропуском строкуна апеляційне оскарження рішеннясуду. В поданій апеляційній скарзі міститься клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Залізничного районного суду м. Львовавід 16 жовтня 2023 року, з покликанням на те, що на момент звернення з апеляційною скаргою копії оскаржуваного рішення скаржником та його представником не одержано.

Відповідно до ч. 1 ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду, якщо апеляційна скарга подана протягом 30 днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Розглянувши клопотання про поновлення строку, з огляду на те, що в матеріалах справи відсутні докази одержання скаржником копії оскаржуваного рішення, а також з метою забезпечення права на апеляційне оскарження рішення суду, колегія суддів вважає за можливе поновити скаржнику строк на апеляційне оскарження рішення Залізничного районногосуду м.Львовавід 16жовтня 2023року,оскільки такийпропущено зповажних причин.

Апеляційна скарга за своєю формою і змістом відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України, від сплати судового збору скаржник звільнений на підставі ст. 22 Закону України «Про захист прав споживачів», а тому слід відкрити апеляційне провадження у справі.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 274 ЦПК України, в порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

За змістом п. 1 ч.6 ст.19 ЦПК малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно ч. 1 ст. 368 ЦПК України справа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з особливостями, встановленими цією главою.

Згідно ч.1 ст. 369 ЦПК України, апеляційні скарги на рішення суду у справах з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, крім тих, які не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

Предметом апеляційного оскарження є рішення суду по цивільній справі з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, в зв"язку з чим є підстави для розгляду апеляційним судом апеляційної скарги без повідомлення учасників справи.

Справа, відповідно до вимог ст. ст. 274, 368, 369 ЦПК України розглядається без повідомлення учасників справи.

Керуючись ст.ст. 274, 379, 359, 360, 361 ЦПК України, -

у х в а л и л а:

Клопотання представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 задовольнити,поновити строкна апеляційнеоскарження рішення Залізничного районного суду м. Львовавід 16 жовтня 2023 року.

Відкрити апеляційнепровадження заапеляційною скаргою представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 на рішення Залізничного районного суду м. Львовавід 16 жовтня 2023 року.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги та доданими до неї матеріалами надіслати учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ст. 360 ЦПК України вони мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі.

Надати строк для подання учасниками справи відзиву на апеляційну скаргу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття апеляційного провадження та копії апеляційної скарги. До відзиву необхідно додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Розгляд справи проводити без повідомлення учасників справи, відповідно до вимог ст. 369 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий: Савуляк Р. В.

Судді: Мікуш Ю.Р.

Приколота Т.І.

Дата ухвалення рішення20.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115816726
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення виграшу

Судовий реєстр по справі —462/4969/23

Постанова від 15.03.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Рішення від 16.10.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Ліуш А. І.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Ліуш А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні