Ухвала
від 19.12.2023 по справі 359/10301/23
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №359/10301/23

Провадження №2-а/359/107/2023

УХВАЛА

19 грудня 2023 року суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області Борець Є.О. розглядаючи клопотання представника позивачаКушніренка АндріяВікторовичапро забезпечення його участі в режимі відеоконференції у розгляді адміністративної справи за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції в Житомирській області про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення у справі про адміністративне правопорушення, а також закриття провадження у справі,

встановив:

Представник позивача Кушніренко А.В. звернувся до суду з клопотанням про забезпечення його участі у розгляді адміністративної справи в режимі відеоконференції.

Відповідно до п.2, п.3 ч.1 ст.44 КАС України учасники справи мають право подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Згідно з ч.1 ст.195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Встановлено,що указомПрезидента України№734/2023від 6листопада 2023року воєннийстан введенийв Україніу зв`язкуз військовоюагресією РосійськоїФедерації протиУкраїни продовженодо 14лютого 2024року. Крім того, представник позивача Кушніренко А.В. перебуває в м. Коростишів Житомирської області. Віддаленість відмісця проведеннясудового засіданняперешкоджає йому прийняти безпосередню участь у розгляді цивільної справи.

З огляду на це суд вважає, що з метою забезпечення процесуальних прав представника позивача Кушніренка А.В. належить забезпечити його участь у розгляді адміністративної справи в режимі відеоконференції.

Керуючись ч.1 ст.195, п.1 ч.1, ч.2 ст.241 КАС України, суддя

ухвалив:

Клопотання представника позивача Кушніренка Андрія Вікторовича про забезпечення його участі у розгляді адміністративної справи в режимі відеоконференції задовольнити.

Забезпечити участь представника позивача Кушніренка Андрія Вікторовича в режимі відеоконференції у розгляді адміністративної справи за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції в Житомирській області про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення у справі про адміністративне правопорушення, а також закриття провадження у справі.

Проведення відеоконференції проводити за допомогою системи EASYCON.

Повідомити, що судове засідання відбудеться о 10 годині 00 хвилин 22 грудня 2023 року в залі №2 у приміщенні Бориспільського міськрайонного суду (м. Бориспіль, вул.Героїв Небесної Сотні, 10).

Ухвала суду є остаточною та не підлягає апеляційному оскарженню.

Суддя

Бориспільського міськрайонного суду Є.О. Борець

СудБориспільський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115820820
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них дорожнього руху

Судовий реєстр по справі —359/10301/23

Рішення від 24.01.2024

Адміністративне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 19.12.2023

Адміністративне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 18.10.2023

Адміністративне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні