Ухвала
від 21.12.2023 по справі 300/8720/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

"21" грудня 2023 р. Справа № 300/8720/23

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Матуляк Я.П., розглянувши матеріали позовної заяви товариства з обмеженою відповідальністю «Карпатська нафтова компанія» до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: державний кадастровий реєстратор відділу № 5 Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Ільченко Наталія Володимирівна, Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, Калуська міська рада про визнання протиправними дій та скасування державної реєстрації,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Карпатська нафтова компанія» звернулось до суду з позовом до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: державний кадастровий реєстратор відділу № 5 Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Ільченко Наталія Володимирівна, Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, Калуська міська рада про визнання протиправними дій державного кадастрового реєстратора відділу № 5 Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Ільченко Н.В. та скасувати державну реєстрацію від 05.05.2023 зміни цільового призначення земельної ділянки з кадастровим номером 2610400000:06:001:0008, яка знаходиться за адресою вул. Б. Хмельницького, 86, м. Калуш (землі промисловості, транспорту, зв`язку, енергетики, оборони та іншого призначення комунальної власності).

Вказана позовна заява подана (надіслана) до Івано-Франківського окружного адміністративного суду в електронній формі засобами Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (підсистема "Електронний суд") з використанням електронного цифрового підпису.

Приписами пункту 3 частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Відповідно до частини 1 статті 42 Кодексу адміністративного судочинства України учасниками справи є сторони, треті особи.

За приписами пункту 9 частини 1 статті 4 КАС України, відповідач суб`єкт владних повноважень, а у випадках, визначених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача.

Отже, відповідачем є особа, до якої звернена вимога позивача.

Згідно пункту 4 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України в позовній заяві зазначається зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Як слідує зі змісту позовної заяви, в якості відповідача товариством з обмеженою відповідальністю «Карпатська нафтова компанія» визначено Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, а третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - державного кадастрового реєстратора відділу № 5 Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Ільченко Н.В., однак, позовну вимогу про визнання протиправними дій заявлено до вказаної третьої особи, а не до відповідача.

За таких обставин суд дійшов висновку, що позовна заява не відповідає вимогам статті 160 КАС України.

Відповідно до частини 1 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити) (частина 2 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України).

На підставі наведеного, керуючись статтями 160, 169, 241-243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Карпатська нафтова компанія» до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: державний кадастровий реєстратор відділу № 5 Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Ільченко Наталія Володимирівна, Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, Калуська міська рада про визнання протиправними дій та скасування державної реєстрації - залишити без руху.

Надати позивачу десятиденний строк з дня вручення (отримання) копії цієї ухвали для усунення вказаного недоліку шляхом зазначення в позовній заяві змісту позовних вимог у відповідності до визначеного складу учасників справи.

Роз`яснити, що в разі неусунення недоліків у визначений строк позовна заява буде повернена.

Копію цієї ухвали надіслати позивачу через підсистему "Електронний суд".

Відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Матуляк Я.П.

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115827597
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та скасування державної реєстрації

Судовий реєстр по справі —300/8720/23

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

Ухвала від 29.12.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

Ухвала від 21.12.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні