Ухвала
від 29.12.2023 по справі 300/8720/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження

"29" грудня 2023 р. справа № 300/8720/23

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Матуляк Я.П., розглянувши матеріали позовної заяви товариства з обмеженою відповідальністю "Карпатська нафтова компанія" (код ЄДРПОУ 32873378, вул. В. Івасюка, 62, м. Івано-Франківськ, 76002) до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області (код ЄДРПОУ 39767437, вул. Української Перемоги, 34, м. Івано-Франківськ, 76014), державного кадастрового реєстратора відділу № 5 управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Ільченко Наталії Володимирівни (вул. Вірменська, 19, м. Могилів-Подільський, Могилів-Подільський район, Вінницька область, 24000), Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області (код ЄДРПОУ 39767547, вул. Келецька, 63, м. Вінниця, 21027), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Калуська міська рада (код ЄДРПОУ 33578261, вул. І. Франка, 1, м. Калуш, Івано-Франківська область, 77300) про визнання протиправними дій та скасування державної реєстрації,

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Карпатська нафтова компанія" звернулось до суду з позовом до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: державний кадастровий реєстратор відділу № 5 управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Ільченко Н.В., Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, Калуська міська рада про визнання протиправними дій державного кадастрового реєстратора відділу № 5 Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Ільченко Н.В. та скасування державної реєстрації від 05.05.2023 зміни цільового призначення земельної ділянки з кадастровим номером 2610400000:06:001:0008, яка знаходиться за адресою вул. Б. Хмельницького, 86, м. Калуш (землі промисловості, транспорту, зв`язку, енергетики, оборони та іншого призначення комунальної власності) з підстав порушення вимог земельного законодавства.

Вказана позовна заява подана (надіслана) до Івано-Франківського окружного адміністративного суду в електронній формі засобами Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (підсистема "Електронний суд") з використанням електронного цифрового підпису.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 21.12.2023 дану позовну заяву залишено без руху, у зв`язку з її невідповідністю вимогам статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України та надано десятиденний строк з дня вручення (отримання) копії цієї ухвали для усунення недоліку шляхом зазначення в позовній заяві змісту позовних вимог у відповідності до визначеного складу учасників справи.

27.12.2023 позивачем зазначений в ухвалі про залишення позовної заяви без руху недолік усунутий та, згідно клоптання та позовної заяви від 26.12.2023, визначено наступний склад учасників справи: позивач - товариство з обмеженою відповідальністю "Карпатська нафтова компанія"; відповідачі - Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, державний кадастровий реєстратор відділу № 5 управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Ільченко Наталія Володимирівна, Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Калуська міська рада.

Згідно частини 3 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 171 цього Кодексу.

У відповідності до частини 8 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України питання про відкриття провадження в адміністративній справі суддя вирішує протягом п`яти днів з дня надходження до адміністративного суду заяви про усунення недоліків позовної заяви у разі залишення позовної заяви без руху.

Позовна заява після усунення недоліків відповідає вимогам статтей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України.

В позовній заяві товариством з обмеженою відповідальністю "Карпатська нафтова компанія" заявлено клопотання про поновлення строку звернення до суду, яким пропущення процесуального строку звернення до суду позивачем обґрунтовано, а тому у відповідності до положень статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України, суд визнає причини пропуску строку звернення до суду поважними і вважає за необхідне поновити строк звернення до адміністративного суду з даним позовом.

Позивач є особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства, подано з дотриманням правил підсудності та в строк, установлений законом.

Інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України немає.

Справа підсудна Івано-Франківському окружному адміністративному суду.

Справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 121, 169, 171, 248, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

У Х В А Л И В:

1. Поновити товариству з обмеженою відповідальністю "Карпатська нафтова компанія" строк звернення до адміністративного суду з позовом до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, державного кадастрового реєстратора відділу № 5 управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Ільченко Наталії Володимирівни, Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Калуська міська рада про визнання протиправними дій та скасування державної реєстрації.

2. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Карпатська нафтова компанія" до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, державного кадастрового реєстратора відділу № 5 управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Ільченко Наталії Володимирівни, Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Калуська міська рада про визнання протиправними дій та скасування державної реєстрації.

3. Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

4. Встановити відповідачам з дня вручення цієї ухвали п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам статті 162 КАС України, і подання всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Зобов`язати відповідачів надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

5. Встановити позивачу для подання відповіді на відзив, а відповідачам для подання заперечення, - п`ятиденний строк з дня отримання відзиву чи відповіді на відзив, копії яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

6. Встановити третій особі десятиденний строк для подання пояснень щодо позову з дня його отримання, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

7. Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://adm.if.court.gov.ua/sud0970/.

8. Направити відповідачам та третій особі копії позовної заяви з доданими до неї документами через підсистему "Електронний суд".

9. Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до частини 5 статті 262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

10. Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи через підсистему "Електронний суд".

Перебіг процесуальних строків, початок яких пов`язується з моментом вручення процесуального документа учаснику судового процесу в електронній формі, починається з наступного дня після доставлення документів до Електронного кабінету в розділ "Мої справи".

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню не підлягає.

Суддя Матуляк Я.П.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116052766
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері землеустрою; державної експертизи землевпорядної документації; регулювання земельних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —300/8720/23

Ухвала від 09.07.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Ухвала від 10.06.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Ухвала від 28.05.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

Ухвала від 29.12.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

Ухвала від 21.12.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні