Ухвала
від 21.12.2023 по справі 945/2327/23
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Миколаївськийрайонний судМиколаївської області

Справа № 945/2327/23

Провадження № 2/945/54/23

УХВАЛА

21 грудня 2023 року

Миколаївський районнийсуд Миколаївськоїобласті,в складіголовуючого суддіШаронової Н.О.,за участюсекретаря судовогозасідання КарабутВ.В.,розглянув у відкритомусудовому засіданнів м.Миколаєві цивільнусправу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Миколаївська міська рада, про встановлення факту родинних відносин, -

встановив:

09 жовтня 2023 року ОСОБА_1 (далі - заявник) звернулася до Миколаївського районного суду Миколаївської області з заявою про встановлення факту родинних відносин ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 . Заінтересованою особою у заяві заявник зазначав Нечаянську сільську територіальну громаду Миколаївського району Миколаївської області.

Ухвалою Миколаївського районного суду Миколаївської області від 16 жовтня 2023 року заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа - Нечаянська сільська територіальна громада Миколаївського району Миколаївської області, про встановлення факту родиних відносин, залишено без руху та надано заявнику десятидений строк для усунення недоліків, який рахується з дня вручення заявнику копії ухвали про залишення заяви без руху.

17 листопада 2023 року, на виконання ухвали суду від 16 жовтня 2023 року про залишення заяви без руху, на адресу Миколаївського районного суду Миколаївської області від заявника надійшов новий текст заяви. Заінтересованою особою у новому тексті заяви заявник зазначив Миколаївську міську раду.

Ухвалою Миколаївськогорайонного судуМиколаївської областівід 23листопада 2023року постановленовідкрити провадженняу цивільнійсправі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Миколаївська міська рада, про встановлення факту родинних відносин, і призначити справу до судового розгляду.

24 листопада 2023 року Миколаївським районним судом Миколаївської області направлено запити до Другої миколаївської державної нотаріальної контори Миколаївської області про надання копій спадкових справ: № 399/2021 після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 ; № 67/2022 після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Крім цього, 24 листопада 2023 року Миколаївським районним судом Миколаївської області направлено запити до Миколаївського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Миколаївському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса) про надання повних витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно з повідомленнями Миколаївського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Миколаївському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса) від 02 грудня 2023 року на запити суду від 24 листопада 2023 року про надання повних витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за архівними даними Миколаївського району та за даними Державного реєстру актів цивільного стану громадян актових записів про народження відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за вказаними параметрами пошуку не знайдено.

У судове засідання заявник ОСОБА_1 не з`явилася, при цьому 21 грудня 2023 року її представник ОСОБА_4 подав на адресу суду заяву, у якій просив суд розглянути клопотання, яке міститься у заяві про встановлення факту родинних відносин і викликати у судове засідання свідків. Розгляд справи представник заявника просив проводити за їхньої з заявником відсутності.

Представник заінтересованої особи - Миколаївської міської ради у судове засідання не з`явився.

Суд розглянув клопотання заявника про виклик свідків ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , яке міститься у заяві про встановлення факту родинних відносин, і дійшов такого.

Згідно з положеннями ч. 1, п. 5) ч. 2 ст. 293 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи.

Відповідно до ст. 69 ЦПК України свідком може бути кожна особа, якій відомі будь - які обставини, що стосуються справи.

Свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі йому обставини. За відсутності заперечень учасників справи свідок може брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд може дозволити свідку брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції незалежно від заперечень учасників справи, якщо свідок не може з`явитися до суду через хворобу, похилий вік, інвалідність або з інших поважних причин.

У разі неможливості прибуття до суду та участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за викликом суду свідок зобов`язаний завчасно повідомити про це суд.

Свідок має право давати показання рідною мовою або мовою, якою він володіє, користуватися письмовими записами, відмовитися від давання показань у випадках, встановлених законом, а також на компенсацію витрат, пов`язаних з викликом до суду.

Докази, на підтвердження того, що ОСОБА_5 і ОСОБА_6 , є такими, що не можуть бути допитані як свідки, відповідно до ч. 1 ст. 70 ЦПК України в матеріалах справи відсутні.

З оглядуна те,що ОСОБА_5 і ОСОБА_6 ,на думкузаявника, можуть датисвідчення посуті справи,суд вважаєза необхіднезадовольнити заяву заявника про виклик свідків та викликати ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , як свідків у судове засідання.

Керуючись ст. 69, ч. 1 ст. 70, ч.ч.1,2ст.84, ч.1ст.91, ч. 1 ст. 260 ЦПК України, -

ухвалив:

Клопотання ОСОБА_1 про виклик у судове засідання свідків ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , - задовольнити.

Викликати у судове засідання свідків ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Попередити свідків ОСОБА_5 та ОСОБА_6 про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Розгляд справивідкласти на 02 лютого 2024 року на 10 годину 30 хвилин.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Представнику заявника надіслати три копії даної ухвали, у тому числі, для вручення свідкам ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Н. О. Шаронова

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115842416
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —945/2327/23

Рішення від 16.02.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Шаронова Н. О.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Шаронова Н. О.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Шаронова Н. О.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Шаронова Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні