Ухвала
від 21.12.2023 по справі 507/760/23
САВРАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Є.у.н.с.507/760/23

Провадження №2/512/153/23

смт. Саврань

"21" грудня 2023 р.

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

Савранський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді Брюховецького О.Ю.,

за участю секретаря судового засідання Тімановського А.Г.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача (в режимі відеоконференції) Комісара О.В.

представника відповідача (в режимі відеоконференції) Ярмака А.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду матеріали справи за цивільним позовом позовом фермерського господарства «Демчевських» до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, третя особа на стороні відповідачів яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Любашівська селищна рада Подільського району Одеської області про встановлення фактів, що має юридичне значення, визнання протиправними та скасування наказів Головного Управління Держгеокадастру в Одеській області, скасування державної реєстрації земельних ділянок, зобов`язання Головного Управління Держгеокадастру в Одеській області виключити з Державного земельного кадастру записів щодо державної реєстрації вказаних земельних ділянок, -

ВСТАНОВИВ:

23.05.2023 до Савранського районного суду Одеської області надійшла справа за цивільним позовом фермерського господарства «Демчевських» до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, третя особа на стороні відповідачів яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Любашівська селищна рада Подільського району Одеської області про встановлення факту, що має юридичне значення, визнання протиправними та скасування наказів Головного Управління Держгеокадастру в Одеській області, скасування державної реєстрації земельних ділянок, зобов`язання Головного Управління Держгеокадастру в Одеській області виключити з Державного земельного кадастру записів щодо державної реєстрації вказаних земельних ділянок.

Ухвалою Любашівського районного суду Одеської області від 29.10.2021 року було закрито провадження по справі.

27.03.2023 року Одеським апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу представника Фермерського господарства "Демчевських" адвоката Пілюка Руслана Валерійовича та ухвалу Любашівського районного суду Одеської області від 29 жовтня 2021 року про закриття провадження по справі і скасування заходів забезпечення позову скасовано і направено до суду першої інстанції для продовження розгляду, посилаючись на порушення судом норм процесуального права.

26.04.2023 р згідно з автоматизованою системою документообігу справу №507/760/23 передано на розгляд судді Дармакукі Т.П.

Ухвалою судді Любашівського районного суду Одеської області Дермакуки Т.П. задоволено заяву про самовідвід судді Дермакуки Т.П., справа повернена до канцелярії суду для визначення іншого судді, який розглядатиме справу в порядку статті 33 ЦПК України.

Розпорядженням від 17.05.2023, в порядку частини 4 статті 31 ЦПК України вказану справу передано до Савранського районного суду Одеської області.Ухвалою судді Савранського районного суду Одеської області від 05.04.2023 відкрито провадження у даній справі та призначено підготовче судове засідання на 09.05.2023.

Ухвалою судді Савранського районного суду Одеської області від 29.05.2023 відкрито провадження у даній справі та призначено підготовче судове засідання на 27.06.2023.

26.06.2023 до канцелярії Савранського районного суду надійшло клопотання представника відповідача ОСОБА_23 про відкладення на іншу дату.

Ув`язку з цим судове засідання відкладено на 19.07.2023.

18.07.2023 до канцелярії Савранського районного суду надійшло клопотання представника відповідача ОСОБА_23 про відкладення справи на іншу дату.

Ув`язку з цим судове засідання відкладено на 26.09.2023.

Ухвалою Савранського районного суду від 26.09.2023 заяву ФГ "Демчевських" про зміну предмету позову від 13 червня 2023 року прийнято до розгляду .

Ув`язку з цим судове засідання відкладено на 31.10.2023.

31.10.2023 на електронну пошту Савранського районного суду Одеської області надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_1 про відкладення на іншу дату у зв`язку з необхідністю участі у розгляді кримінального провадження в Роздільнянському районному суді Одеської області.

Ув`язку з цим судове засідання відкладено на 22.11.2023.

21.11.2023 на електронну пошту Савранського районного суду Одеської області надійшло клопотання представника позивача Опалька О.М. про відкладення на іншу дату у зв`язку з необхідністю участі у розгляді апеляційної скарги Одеським апеляційним судом.

Ув`язку з цим судове засідання відкладено на 21.12.2023.

У судовому засіданні 21.12.2023 представник позивача адвокат Опалько О.М. не заперечував проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду.

Представник відповідачів адвокат Комісар О.В. не заперечував проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду.

Представник відповідача Ярмака А.В. не заперечував проти закриття підготовчого провадження та призначити справ о розгляду.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета позову: Любашівська селищна рада Подільського району Одеської області в підготовче судове засідання не з`явився, повідомлявся належним чином про дату, час та місце розгляду справи, про причини неявки суд не повідомив. Будь-яких заяв, клопотань до суду не подав.

Відповідно до частини 1 статті 223 ЦПК України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умовами, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи.

У зв`язку з цим, суд вважає за можливе провести підготовче судове засідання.

Оглянувши матеріали цивільної справи, суд вважає необхідним зазначити наступне.

Відповідно до статті 196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

Згідно з частиною 1 статті 197 ЦПК України, підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

За змістом статті 189 ЦПК України одним із завдань підготовчого провадження є остаточне визначення предмету спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу.

За приписами пункту 15 частини 2 статті 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Частиною 1 статті 200 ЦПК України встановлено, що у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

За змістом частини 2 статті 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Частиною 1 статті 210 ЦПК України визначено, що суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадження у справі, а у випадку продовження строку підготовчого провадження - не пізніше наступного дня з дня закінчення такого строку.

У підготовчому судовому засіданні, проведеному за правилами статей 189, 197, 198 ЦПК України, направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію позовної заяви та копії доданих до неї документів відповідачу, остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог та склад учасників судового процесу; встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований; визначено обставини, які входять до предмета доказування, та обсяг доказів; встановлено порядок з`ясування обставин, на які позивач посилається як на підставу своїх вимог, порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються, а також порядок розгляду справи; підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає; клопотань про залучення до участі у справі відповідачів до суду не надійшло; відводів не заявлено; до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно. Підстави для відкладення підготовчого судового засідання або оголошення перерви відсутні. Підстав для колегіального розгляду справи, передбачених статтею 34 ЦПК України, не встановлено.

Суд при підготовці справи до судового розгляду, ознайомившись з матеріалами справи, вважає, що були проведені всі підготовчі дії, передбачені статтею 197 ЦПК України, а тому є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

Керуючись статтями 196-200, 259, 260 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у справі за цивільним позовом фермерського господарства «Демчевських» до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, третя особа на стороні відповідачів яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Любашівська селищна рада Подільського району Одеської області про встановлення фактів, що має юридичне значення, визнання протиправними та скасування наказів Головного Управління Держгеокадастру в Одеській області, скасування державної реєстрації земельних ділянок, зобов`язання Головного Управління Держгеокадастру в Одеській області виключити з Державного земельного кадастру записів щодо державної реєстрації вказаних земельних ділянок.

Призначити справу до судового розгляду по суті в порядку загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні на 14 годину 30 хвилин 01 лютого 2024, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справу розглядати суддею одноособово.

Копії ухвали направити учасникам справи.

У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ознайомитись з повним текстом ухвали, в електронній формі, сторони можуть за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua/.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі «Судова влада України» в мережі Інтернет за веб-адресою: https://sr.od.court.gov.ua/sud1525/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя: О.Ю. Брюховецький

СудСавранський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115845704
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —507/760/23

Ухвала від 11.09.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Вадовська Л. М.

Рішення від 28.06.2024

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

БРЮХОВЕЦЬКИЙ О. Ю.

Рішення від 28.06.2024

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

БРЮХОВЕЦЬКИЙ О. Ю.

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

БРЮХОВЕЦЬКИЙ О. Ю.

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

БРЮХОВЕЦЬКИЙ О. Ю.

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

БРЮХОВЕЦЬКИЙ О. Ю.

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

БРЮХОВЕЦЬКИЙ О. Ю.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

БРЮХОВЕЦЬКИЙ О. Ю.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

БРЮХОВЕЦЬКИЙ О. Ю.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

БРЮХОВЕЦЬКИЙ О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні