Ухвала
від 21.12.2023 по справі 523/11708/23
НОВОВОРОНЦОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 523/11708/23

Номер провадження 2/954/295/23

УХВАЛА

про проведення судових засідань у режимі відеоконференції

21 грудня 2023 рокусмт Нововоронцовка

Суддя Нововоронцовського районного суду Херсонської області Каневський В.О., розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 про проведення судових засідань у режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Нововоронцовського районного суду Херсонської області перебуває справа за позовом позовом представника позивача ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Новокаховської міської ради, про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

До початку розгляду справи по суті, від представника позивача ОСОБА_1 надійшло клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно з вимогами ст.11 ЗУ «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Враховуючи наявність технічної можливості проведення засідань в такому режимі, суд вважає за можливе проводити підготовче та судове засідання у вказаній справі, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням технічних засобів ОСОБА_1 за допомогою системи відоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua, логін: ІНФОРМАЦІЯ_1

Керуючись ст.212 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 про проведення судових засідань у режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Підготовче та судове засідання у справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Новокаховської міської ради, про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, проводити у режимі відеоконференції поза приміщенням суду з використанням власних технічних засобів представника позивача ОСОБА_1 за допомогою системи відоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua, логін: ІНФОРМАЦІЯ_1

Роз`яснити представнику позивача ОСОБА_1 , що ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. Використовувані технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Копію ухвали направити представнику позивача ОСОБА_1 , для відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяВ.О. Каневський

СудНововоронцовський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено26.12.2023
Номер документу115849154
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —523/11708/23

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні