Ухвала
від 22.12.2023 по справі 160/22711/23
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

22 грудня 2023 рокуСправа №160/22711/23Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Неклеса О.М., розглянувши в порядку письмового провадження питання щодо поновлення провадження у справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Молочно-виробничий комплекс «Єкатеринославський» до Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Відокремлений підрозділ «Поліклініка публічного акціонерного товариства «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод», Публічне акціонерне товариство «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод» про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії,-

УСТАНОВИВ:

До Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Молочно-виробничий комплекс Єкатеринославський до Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Відокремлений підрозділ Поліклініка публічного акціонерного товариства Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод, Публічне акціонерне товариство Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод, в якій позивач просить:

- визнати протиправною бездіяльності Південно-Східного міжрегіонального управління державної служби з питань праці (Код ЄДРПОУ 44729283) щодо не отримання примірника заключного акту та не підписання його в частині ознайомлення та отримання заключного акту за результатами періодичного медичного огляду працівників ТОВ МВК ЄКАТЕРИНОСЛАВСЬКИЙ від 28.04.2023 року.

- зобов`язати Південно-Східне міжрегіональне управління державної служби з питань праці (Код ЄДРПОУ 44729283) отримати та підписати примірник заключного акту за результатами періодичного медичного огляду працівників ТОВ МВК ЄКАТЕРИНОСЛАВСЬКИЙ від 28.04.2023 року.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що відповідачем безпідставно та необґрунтовано відмовлено у підписанні примірника заключного акту періодичного медичного огляду працівників підприємства, що унеможливлює використання даного акту в подальшого для здійснення заходів соціального забезпечення працівників.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 25.09.2023 року відкрито провадження в адміністративній справі. Справу призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

10.10.2023 відповідачем надано відзив на позовну заяву, в якому останній заперечує проти задоволення позовних вимог, мотивуючи свою позицію тим, що позивачем надано на затвердження заключний акт щодо медичного обстеження працівників проведеного у 2023 році, в той час як працівники, шо пройшли медичне обстеження затверджені списком на 2022 рік.

Ухвалою суду від 23.11.2023 року витребувано від Товариства з обмеженою відповідальністю Молочно-виробничий комплекс Єкатеринославський належним чином засвідчені копії: затвердженого 14.10.2022 року списку працівників, які підлягали медичному огляду за 2022 рік, заключного акту за результатами періодичного медичного огляду працівників ТОВ МВК ЄКАТЕРИНОСЛАВСЬКИЙ від 28.04.2023 року. Зупинено провадження у справі до надання витребуваних судом доказів.

30.11.2023 року від позивача на виконання вимог ухвали суду від 23.11.2023 року надійшли затверджений 14.10.2022 року список працівників, які підлягали медичному огляду за 2022 рік та пояснення щодо неможливості надання заключного акту за результатами періодичного медичного огляду працівників ТОВ МВК ЄКАТЕРИНОСЛАВСЬКИЙ від 28.04.2023 року.

Так, в поясненнях позивач зазначив, що за результатами медичних оглядів Поліклінікою складено та направлено до Південно - Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці лист про розгляд та підписання заключного акту за результатами періодичного медичного огляду працівників ТОВ МВК ЄКАТЕРИНОСЛАВСЬКИЙ від 28.04.2023 року, до якого було додано всі 6 примірників заключного акту. Однак, станом на сьогодень Південно - Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці не підписані та відповідно не повернути ні Полікнініці ні ТОВ МВК ЄКАТЕРИНОСЛАВСЬКИЙ жоден примірник заключного акту. Отже, оригінал ЗАКЛЮЧНОГО АКТУ за результатами періодичного медичного огляду працівників ТОВ МВК ЄКАТЕРИНОСЛАВСЬКИЙ від 28.04.2023 року в шести примірниках перебуває у Південно - Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці (у відділі з питань гігієни праці управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області). Враховуючи наведене ТОВ МВК ЄКАТЕРИНОСЛАВСЬКИЙ не може надати суду витребуваний доказ, а саме копію заключного акту за результатами періодичного медичного огляду працівників ТОВ МВК ЄКАТЕРИНОСЛАВСЬКИЙ від 28.04.2023 року.

Ухвалою суду від 05.12.2023 року провадження у справі поновлено.

Ухвалою суду від 05.12.2023 року витребувано від Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці належним чином засвідчену копію заключного акту за результатами періодичного медичного огляду працівників ТОВ МВК ЄКАТЕРИНОСЛАВСЬКИЙ від 28.04.2023 року. Зупинено провадження у справі до надання витребуваних судом доказів.

21.12.2023 року від відповідача на виконання вимог ухвали суду від 05.12.2023 року надійшло клопотання, до якого долучено копію заключного акту за результатами періодичного медичного огляду працівників ТОВ МВК ЄКАТЕРИНОСЛАВСЬКИЙ від 28.04.2023 року.

Вирішуючи питання щодо поновлення провадження у справі, суд дійшов наступного.

Слід зазначити, що згідно зі статтею 237 КАС України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується.

З урахуванням вищевикладеного, оскільки на сьогоднішній день відпали обставини, які були підставою для зупинення провадження у справі, за відсутності клопотання від сторін про його продовження, суд вважає за необхідне поновити провадження по справі.

Відповідно до частин 2 та 3 статті 237 КАС України, з дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Керуючись ст. ст. 236, 237, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Поновити провадження в адміністративній справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Молочно-виробничий комплекс «Єкатеринославський» до Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Відокремлений підрозділ «Поліклініка публічного акціонерного товариства «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод», Публічне акціонерне товариство «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод» про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії.

Звернути увагу учасників справи, що відповідно до частини 7 статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України особам, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, суд вручає будь-які документи у справах, в яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення на офіційні електронні адреси таких осіб, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст.256 Кодексу адміністративного судочинства України та оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Неклеса

Дата ухвалення рішення22.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115866328
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —160/22711/23

Рішення від 22.12.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 22.12.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 05.12.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 05.12.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 23.11.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 25.09.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 11.09.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні