Ухвала
від 25.12.2023 по справі 511/4119/23
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Роздільнянський районний суд Одеської області

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 511/4119/23

Номер провадження: 2-а/511/15/23

"25" грудня 2023 р. суддяРоздільнянського районногосуду Одеськоїобласті Ільяшук А. В. , ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 , яка подана адвокатом Клепиковим Максимом Сергійовичем, до Роздільнянського РВП ГУНП в Одеській області про визнання протиправною та скасування постанови про адміністративне правопорушення, -

ВСТАНОВИЛА:

На адресу Роздільнянського районного суду Одеської області надійшла вищевказана позовна заява через підсистему ЄСІСТ «Електронний суд», згідно якої представник ОСОБА_1 адвокат Клепиком Максим Сергійович просить суд поновити пропущений строк для подання позовної заяви та скасувати постанову про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі серії БАД № 91192 від 1 квітня 2023 року про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності, передбаченої частиною 2 статті 126 КУпАП.

21 грудня 2023 року вказана позовна заява була розподілена в провадження судді Бобровської Ірини Віталіївни, яка 22 грудня 2023 року задовольнила самовідвід.

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 22 грудня 2023 року, вказана позовна заява була розподілена в провадження судді Ільяшук Антоніни Володимирівни.

Ознайомившись з матеріалами позовної заяви, суддя встановила, що вона не відповідає вимогам КАС України виходячи з наступного.

Частина 2 статті 161 КАС України визначає, що у разі подання позовної заяви та доданих до неї документів в електронній формі через електронний кабінет до позовної заяви додаються докази надсилання її копії та копій доданих документів іншим учасникам справи з урахуванням положеньстатті 44цього Кодексу.

Поряд з цим, адвокатом Клепиковим Максимом Сергійовичем не додано до позовної заяви докази надсилання її копії та копій доданих документів іншим учасникам справи.

Також, всупереч пункту 2 частини 5 статті 160 КАС України позовна заява не містить відомості про наявність або відсутність електронного кабінету учасників справи.

Частина перша статті 169 КАС У країни визначає, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановленихстаттями 160,161цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

На підставі встановлених обставин, суддя вважає необхідним залишити позовну заяву без руху, надавши позовичу строк для усунення недоліків, зокрема, надати до позовної заяви докази надсилання її та копій доданих до неї документів до Роздільнянського РВП ГУНП в Одеській області та зазначити у позовній заяві відомості про наявність або відсутність електронного кабінету учасників справи.

Керуючись статтями 161, 169, 248 КАС України, суддя, -

ПОСТАНОВИЛА:

Позовну заяву ОСОБА_1 , подану адвокатом Клепиковим Максимом Сергійовичем, до Роздільнянського РВП ГУНП в Одеській області про визнання протиправною та скасування постанови про адміністративне правопорушення залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви не пізніше п`яти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

Роз`яснити позивачу, що якщо відповідно до ухвали суду у встановлений строк вимоги ухвали суду будуть виконані, заява буде вважатися поданою в день первісного її подання, а інакше заява буде вважатися неподаною і повернута позивачу.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://rz.od.court.gov.ua/sud1524/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Роз`яснити, що заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:А. В. Ільяшук

Дата ухвалення рішення25.12.2023
Оприлюднено26.12.2023
Номер документу115884838
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення

Судовий реєстр по справі —511/4119/23

Ухвала від 09.02.2024

Адміністративне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Ільяшук А. В.

Ухвала від 03.01.2024

Адміністративне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Ільяшук А. В.

Ухвала від 25.12.2023

Адміністративне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Ільяшук А. В.

Ухвала від 22.12.2023

Адміністративне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні