Ухвала
від 25.12.2023 по справі 750/15879/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/15879/23

Провадження № 1-кс/750/6132/23

У Х В А Л А

25 грудня 2023 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до інформації, що містить охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12023270340004149 від 27.10.2023, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням, яке погоджено прокурором Чернігівської окружної прокуратури ОСОБА_4 , в якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до рентгенівських знімків, КТ-знімків та медичної картки стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходяться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Чернігівської районної ради Чернігівської області, з можливістю їх вилучення.

В судове засідання слідчий не з`явився, в клопотанні просив розгляд проводити без його участі.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України, представник особи, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не викликався.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, якими обґрунтоване клопотання, приходжу до висновку про необхідність задоволення клопотання, з огляду на таке.

СВ Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області проводиться досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

З клопотання слідчого вбачається, що 27.10.2023 приблизно о «11» год. «00» хв. на ділянці автодороги Т2506 «Чернігів Любеч» + 277 м. до дорожнього знаку 5.49 початок населеного пункту «с. Кошівка» трапилась дорожньо транспортного пригода за участю водія мотоциклу марки «MUSSTANG», модель «МТ125-8», р.н. НОМЕР_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що рухався зі сторони с. Редьківка по автодорозі Т2506 в напрямку с. Кошівка та виконував об`їзд нерухомої перешкоди у вигляді насипу з гумових шин, з виїздом на зустрічну смугу для руху та водія автомобіля марки «RENAULT», модель «LOGAN», р.н. НОМЕР_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що рухався зі сторони с. Кошівка по автодорозі Т2506 в напрямку с. Редьківка.

В результаті дорожньо транспортної пригоди ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 був доставлений до приймального відділення ЧЦРЛ з діагнозом: відкритий перелом обох кісток верхньої третини правого гомілковостопного суглобу госпіталізований до травматологічного відділення.

Для всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження та прийняття по ньому об`єктивного та законного рішення, необхідно провести судово-медичну експертизу відносно ОСОБА_5 , з метою встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень, у зв`язку з чим слідчий звернувся до суду з даним клопотанням.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити виїмку).

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включать речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (ч.5 ст. 163 КПК України).

За змістом положень ст. 286 ЦК України, ст. 40 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров`я, п.2 ч.1 ст. 162 КПК України, медична картка особи містить відомості, що становлять лікарську таємницю, тому тимчасовий доступ та їх вилучення має відбуватися на підставі ухвали слідчого судді з урахуванням доведеності підстав, передбачених ч.5 ст. 163, ч.6 ст. 163 КПК України.

Так, зазначені у клопотанні данні дають достатні підстави вважати, що рентгенівські знімки, КТ-знімки та медична картка стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_5 , знаходяться в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Чернігівської районної ради Чернігівської області, зазначені в них дані містять охоронювану законом таємницю, та необхідні органу досудового розслідування для проведення судово-медичної експертизи, та можуть використовуватись як доказ у кримінальному провадженні, тому є всі підстави для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.162, 163, 164 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Зобов`язати КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Чернігівської районної ради Чернігівської області, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , надати слідчому відділення розслідування злочинів у сфері транспорту СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області, старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому відділення розслідування злочинів у сфері транспорту СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області, майору поліції ОСОБА_7 , слідчому відділення розслідування злочинів у сфері транспорту СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області, старшому лейтенанту поліції ОСОБА_8 тимчасовий доступдо рентгенівських знімків, КТ-знімків та медичної картки стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з можливістю їх вилучення.

Строк дії ухвали встановити до 25 січня 2024 року.

Другий примірник ухвали, копію ухвали вручити слідчому.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.12.2023
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу115896814
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —750/15879/23

Ухвала від 25.12.2023

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

Ухвала від 14.12.2023

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

Ухвала від 31.10.2023

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні