Ухвала
від 12.12.2023 по справі 522/247/23
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/6745/23

Справа № 522/247/23

Головуючий у першій інстанції Науменко А.В.

Доповідач Таварткіладзе О. М.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.12.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого Таварткіладзе О.М.,

суддів: Заїкіна А.П., Погорєлової С.О.,

за участю секретаря судового засідання: Трофименка О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Одесі заяву представника Одеської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Луковської Людмили Леонідівни про відмову від апеляційної скарги на рішення Приморського районного суду м.Одеси від 08 червня 2023 року по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Одеської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з посади та поновлення на роботі,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Приморського районного суду м.Одеси від 08 червня 2023 року позов задоволено.

Не погоджуючись з таким рішенням суду, Одеська регіональна державна лабораторія державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів подала апеляційну скаргу.

Ухвалами Одеського апеляційного суду від 11.07.2023 року відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Одеської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на рішення Приморського районного суду м.Одеси від 08 червня 2023 року та призначено справу до розгляду на 12 грудня 2023 року на 14 годину 30 хвилин.

11.12.2023 року від представника Одеської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Луковської Людмили Леонідівни надійшла заява про відмову від апеляційної скарги на рішення Приморського районного суду м.Одеси від 08 червня 2023 року та закриття у зв`язку з цим апеляційного провадження. Наслідки відмови від апеляційної скарги заявнику відомі та зрозумілі. У разі неявки представника до судового засідання, ОСОБА_2 просила розглянути заяву за відсутності заявника.

14.12.2023 року надійшла аналогічна заява про відмову від апеляційної скарги за підписом в.о. директора Одеської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Саламахи Катерини.

Відповідно доч.4,5ст.364ЦПК Україниособа,яка подалаапеляційну скаргу,має правовідмовитися віднеї,а іншасторона маєправо визнатиапеляційну скаргуобґрунтованою вповному обсязічи впевній частинідо закінченняапеляційного провадження.За відмовивід апеляційноїскарги суд,за відсутностізаперечень іншихосіб,які приєдналисядо апеляційноїскарги,постановляє ухвалупро закриттяапеляційного провадження. Визнання апеляційної скарги іншою стороною враховується судом апеляційної інстанції у частині наявності або відсутності фактів, які мають значення для вирішення справи. У разі закриття апеляційного провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, що відмовилася від скарги, не допускається.

Відповідно до вимог п. 1 ч. 1 ст.362ЦПК України суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від скарги, за винятком випадків, коли є заперечення інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги.

Як роз`яснив пленум Верховного суду України в п.12 постанови № від 24.10.2008 року «Про судову практику розгляду цивільних справ в апеляційному порядку» прийняття відмови від апеляційної скарги не пов`язується з обов`язком апеляційного суду перевіряти чи у зв`язку з такою відмовою не порушуються права будь-яких осіб, оскільки право особи на відмову від апеляційної скарги не обмежене.

Разом з тим, в матеріалах справи відсутні відомості про те, що відмова від апеляційної скарги та закриття апеляційного провадження суперечить інтересам інших учасників справи, а також відсутні обставини, передбачені ч. 5 ст. 206 ЦПК України.

Крім того, інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги та заперечували проти відмови від апеляційної скарги не має.

Зважаючи на вказані обставини та враховуючи, що ст.ст. 13, 43 ЦПК України передбачено право учасника справи розпоряджатися своїми процесуальними права щодо предмета спору на власний розсуд, суд вважає за можливе прийняти відмову Одеської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від апеляційної скарги на рішення Приморського районного суду м.Одеси від 08 червня 2023 року по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Одеської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з посади та поновлення на роботі та закрити апеляційне провадження.

Правові засади справляння судового збору, платників, обєкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору регулюються ЗУ „Про судовий збір.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.7 ЗУ «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі: закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Відповідно ч.2 ст.7 ЗУ «Про судовий збір» у випадках, установленихпунктом 1 частини першоїцієї статті, судовий збір повертається в розмірі переплаченої суми; в інших випадках, установленихчастиною першоюцієї статті, - повністю.

Матеріалами справи встановлено, що при поданні апеляційної скарги на рішення суду, Одеська регіональнадержавна лабораторіядержавної службиУкраїни зпитань безпечностіхарчових продуктівта захистуспоживачів сплатила судовий збір у розмірі 2576,64 грн., що підтверджується платіжною інструкцією № 477 від 27.06.2023 року (а.с.151).

Враховуючи, що Одеська регіональна державна лабораторія державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відмовилась від своєї апеляційної скарги у зв`язку з чим апеляційне провадження підлягає закриттю, сплачений нею судовий збір за подання апеляційної скарги підлягає поверненню.

Керуючись ч.4, 5 ст.364, п. 1 ч. 1 ст. 362 ЦПК України, ст..7 ЗУ «Про судовий збір», суд,

У Х В А Л И В:

Заяву Одеської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про відмову від апеляційної скарги на рішення Приморського районного суду м.Одеси від 08 червня 2023 року - задовольнити.

Прийняти відмову Одеської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від апеляційної скарги на рішення Приморського районного суду м.Одеси від 08 червня 2023 року.

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою Одеської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на рішення Приморського районного суду м.Одеси від 08 червня 2023 року по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Одеської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з посади та поновлення на роботі - закрити.

Повернути Одеській регіональній державній лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ЄДРПОУ 00702972, з Державного бюджету України судовий збір у розмірі 2576,64 грн. відповідно до платіжної інструкції № 477 від 27.06.2023 року.

Ухвала набирає законної сили з дняїї прийняттятаможе бутиоскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Повний текст ухвали складено: 25.12.2023 року.

Головуючий О.М. Таварткіладзе

Судді: А.П. Заїкін

С.О. Погорєлова

Дата ухвалення рішення12.12.2023
Оприлюднено27.12.2023
Номер документу115897323
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення з посади та поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —522/247/23

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 25.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Рішення від 08.06.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

Рішення від 08.06.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні