Ухвала
від 19.12.2023 по справі 761/27995/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/27995/23

Провадження № 2-о/761/508/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2023 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді: Мальцева Д.О.,

присяжних: Руденко Ф.А.,

Пономарьов Є.О.,

при секретарі: Панчоха Д.А.,

за участі:

заявник: ОСОБА_1 ,

адвокат: Гуров О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання експерта про надання додаткових доказів у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи ОСОБА_2 недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, заінтересовані особи: Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація як орган опіки та піклування,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Шевченківського районного суду м. Києва суду перебуває вказана цивільна справа.

Ухвалою суду від 11.09.2023 року призначено судово-психіатричну експертизу проведення якої доручено експертам Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України».

Від експерта надійшло клопотання (від 02.10.2023р. №04-05/2022) про надання додаткових матеріалів, а саме:

- надати оригінал або належним чином завірену копію медичної документації на підекспертну - гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 - з Київського психоневрологічного диспансеру Шевченківського району м. Києва (згідно із заяви сина підекспертної - заявника по справі - гр. ОСОБА_1 - підекспертна перебуває там на обліку).

- надати оригінал або належним чином завірену копію медичної документації на підекспертну - гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 - з КНП «Центр первинної медико- санітарної допомоги» Шевченківського району м. Києва (з поліклініки за місцем реєстрації).

Ухвалою суду від 30.10.2023 року провадження у справі поновлено та призначено судове засідання.

У судовому засіданні заявник не заперечував проти задоволення клопотання.

Представник заінтересованої особи ОСОБА_2 - адвокат Гуров О.В. у судовому засіданні не заперечував проти задоволення клопотання експерта.

Представник заінтересованої особи Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, як органу опіки та піклування у судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив.

Суд вивчивши подане експертом клопотання, дослідивши матеріали цивільної справи дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ст.2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Згідно ч. 1 ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до положень ст. 72 ЦПК України та п. 2.1. Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998 року N 53/5 експерт має право заявляти клопотання про надання додаткових матеріалів і зразків, пов`язаних із проведенням експертизи.

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Суд може також уповноважити заінтересовану особу, яка бере участь у справі, одержати доказ для представлення його суду.

Враховуючи викладене, суд вважає що клопотання експерта про витребування додаткових матеріалів є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.72, 131-137 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання Головного судово-психіатричного експерта ДУ Сергія Тищенко - задовольнити.

Витребувати від Київського психоневрологічного диспансеру Шевченківського району м. Києва: оригінал або належним чином завірену копію медичної документації на підекспертну - гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувати від КНП «Центр первинної медико- санітарної допомоги» Шевченківського району м. Києва: оригінал або належним чином завірену копію медичної документації на підекспертну - гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувані судом документи надіслати на адресу Шевченківського районного суду м. Києва протягом п`яти календарних днів з дня отримання ухвали.

У разі відсутності витребуваних документів повідомити суд письмово у встановлений термін для подачі доказів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Присяжні:

Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено27.12.2023
Номер документу115901478
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —761/27995/23

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні