Ухвала
від 26.12.2023 по справі 302/2157/23
МІЖГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 302/2157/23

2-а/302/40/23

Категорія 142

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі у порядку спрощеного позовного провадження

без виклику сторін

26.12.2023 смт.Міжгір`я Закарпатської області

Міжгірський районний суд Закарпатської області у складі судді Пухальський С.В., розглянувши матеріали адміністративної справи

за позовною заявою ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 в інтересах якого діє адвокат Рішко Сергій Іванович

до Виконавчого комітетету Синевирської сільської ради Хустського району Закарпатської області

про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення,

ВСТАНОВИВ:

25.12.2023 року адвокат Рішко С. І. звернувся до суду з позовною заявою у якій просить скасувати постанову про накладення адміністративного стягнення №17 стосовно його довірителя.

Згідно положень статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетними є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до пункту 10 частини 6 статті 12 КАС України, визначено, що справами незначної складності є справи, зокрема, інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Cуд визнав подану позовну заяву і додані до неї матеріали достатніми для відкриття провадження у справі.

Зважаючи на викладене, беручи до уваги категорію справи, характеру спірних правовідносин, вважаю, що вказана адміністративна справа має бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

На підставі вищевикладеного, керуючись статями 12, 168, 175, КАС України,

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 в інтересах якого діє адвокат Рішко Сергій Іванович до Виконавчого комітетету Синевирської сільської ради Хустського району Закарпатської області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Відповідачі мають право протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надіслати до суду відзив на позов, який повинен відповідати вимогам статті 162 КАС України.

Роз`яснити, що згідно частини 3 статті 162 КАС України, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частина 6 статті 162 КАС України).

Надати позивачу строк, який не може перевищувати п`ять днів з дня отримання відзиву, для подання відповіді на відзив, а саме міркувань та аргументів щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотивів їх визнання або відхилення.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

На офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, http://mg.zk.court.gov.ua, учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам.

Ухвала може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали, учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду, в частині недотримання правил підсудності.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:С. В. Пухальський

СудМіжгірський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення26.12.2023
Оприлюднено27.12.2023
Номер документу115911372
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяІнші справи

Судовий реєстр по справі —302/2157/23

Рішення від 12.03.2024

Адміністративне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Пухальський С. В.

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Пухальський С. В.

Ухвала від 16.02.2024

Адміністративне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Пухальський С. В.

Ухвала від 26.12.2023

Адміністративне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Пухальський С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні