Ухвала
від 22.12.2023 по справі 766/12217/23
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/12217/23

н/п 2/766/9005/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позовної заяви без руху

22 грудня 2023 року Суддя Херсонського міського суду Херсонської області Майдан С.І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , який діє від імені та в інтересах ОСОБА_2 , до Правдинської сільської ради про визначення додаткового строку на прийняття спадщини,

встановила:

Позивач звернувся до суду з позовом до Правдинської сільської ради про визначення додаткового строку на прийняття спадщини.

Дослідивши матеріали позову, суд вважає за необхідне залишити його без руху, оскільки подано з порушенням вимог ст. 175 ЦПК України.

Згідно пункту 2 частини 3 статті 177 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові для фізичних осіб)сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичних осіб в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Проте, в порушення зазначених вимог, позивачем не зазначено ідентифікаційний код, номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти відповідача, не зазначено відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету відповідача.

Відповідно до ч. 3 ст. 1268 ЦК України, спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу, він не заявив про відмову від неї.

Крім того, стороною позивача для з`ясування обставин, що мають суттєве значення для розгляду справи, враховуючи приписи ч.3 ст.1268 ЦК України, не зазначено де було зареєстроване місце проживання спадкодавця, хто з ним проживав на день його смерті. Позивач не зазначив доказів на підтвердження або спростування зазначених обставин.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст. ст. 175, 177, 185 ЦПК України суддя, -

ухвалила:

Позовну заяву ОСОБА_1 , який діє від імені та в інтересах ОСОБА_2 , до Правдинської сільської ради про визначення додаткового строку на прийняття спадщини залишити без руху, надати позивачу термін п`ять днів з дня отримання копії ухвали для усунення недоліків.

Повідомити позивача про необхідність усунення недоліків та роз`яснити, що у разі невиправлення недоліків до вказаного терміну позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: С.І. Майдан

Дата ухвалення рішення22.12.2023
Оприлюднено27.12.2023
Номер документу115912506
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —766/12217/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні