Ухвала
від 26.12.2023 по справі 710/1598/22
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №710/1598/22

Номер провадження 2/710/499/23

УХВАЛА

про закриття провадження

26.12.2023 м. Шпола

Шполянський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого -судді Сивоконя С.С.,

за участі секретаря судового засідання Шпиці О.Е.,

розглянувши в порядку спрощеного провадження цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства «Черкасиобленерго» відокремлений структурний підрозділ «Звенигородські енергетичні мережі» до ОСОБА_1 про стягнення обсягу вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення споживачем правил роздрібного ринку електричної енергії

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Шполянського районного суду Черкаської області знаходиться згаданий позов, у якому позивач просить стягнути із відповідача вартість необлікованої електричної енергії в сумі 11986,11 грн.

Ухвалою судді Шполянського районного суду Черкаської області від 30.10.2023 було прийнято до свого провадження матеріали цивільної справи за позовом Публічного акціонерного товариства «Черкасиобленерго» відокремлений структурний підрозділ «Звенигородські енергетичні мережі» до ОСОБА_2 про стягнення обсягу вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення споживачем правил роздрібного ринку електричної енергії. Розгляд цивільної справи вирішено проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Ухвалою Шполянського районного суду Черкаської області від 22.11.2023 року було замінено відповідача ОСОБА_2 на відповідача ОСОБА_1 .

З метою з`ясування адреси реєстрації фізичної особи відповідача, судом було здійснено запит на адресу Шполянської міської ради ОТГ Черкаської області.

Відповідно до відповіді наданої Шполянською міською радою об`єднаної територіальної громади Черкаської області від 24.11.2023 року у реєстрі територіальної громади відсутня інформація про ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Судом також було здійснено запит Шполянського відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області, щодо факту смерті відповідача.

У листі від 21.12.2023 року за № 279/32.4-04.04 наданого Шполянським відділом Державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області зазначено, що в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян дійсно виявлено державну реєстрацію смерті ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який був зареєстрований Відділом державної реєстрації актів цивільного стану у місті Чернігові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції 03.04.2023 року.

Представник позивача до суду не з`явився, подав заяву у якій просив розглядати справу без його участі. Позовні вимоги підтримав у повному обсязі.

У зв`язку неявки в судове засідання всіх учасників справи фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, ч.2 ст.247 ЦПК України.

Суд, вивчивши та дослідивши матеріали справи, вважає що провадження у справі потрібно закрити.

Згідно п.7 ч.1 ст.255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Оскільки на момент розгляду справи судом не встановлені правонаступники після смерті гр. ОСОБА_1 , а представником позивача не надано суду підтвердження того, що у цих правовідносинах є правонаступники після смерті відповідача, тому суд вважає, що провадження у справі потрібно закрити у зв`язку зі смертю відповідача.

Відповідно до ч.2 ст. 256 ЦПК України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

На підставі вище викладено, керуючись ст.ст. 11, 255, 256, 526, 530, 546, 549, 611, 625, 626, 627, 628,1048,1054 ЦК України, суд

У Х В А Л И В:

Провадження у справі за позовом Публічного акціонерного товариства «Черкасиобленерго» відокремлений структурний підрозділ «Звенигородські енергетичні мережі» до ОСОБА_1 про стягнення обсягу вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення споживачем правил роздрібного ринку електричної енергіїзакрити, у зв`язку зі смертю відповідача.

Роз`яснити позивачу, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя С.С. Сивокінь

Дата ухвалення рішення26.12.2023
Оприлюднено27.12.2023
Номер документу115918096
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення обсягу вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення споживачем правил роздрібного ринку електричної енергії

Судовий реєстр по справі —710/1598/22

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 27.12.2022

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні