Ухвала
від 26.12.2023 по справі 131/1580/23
ІЛЛІНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 131/1580/23

Провадження № 2/131/533/2023

2023 р.

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"26" грудня 2023 р. м.Іллінці

Іллінецький районнийсуд Вінницькоїобласті ускладі головуючогосудді Олексієнка О.Ю.розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія управління активами" про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, треті особи без самостійних вимог: Іллінецький відділ державної виконавчої служби у Вінницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління (м.Київ) та приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Солонець Тамара Миколаївна,

ВСТАНОВИВ:

До судунадійшла позовназаява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія управління активами" про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, треті особи без самостійних вимог: Іллінецький відділ державної виконавчої служби у Вінницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління (м.Київ) та приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Солонець Тамара Миколаївна.

Подана заява відповідає вимогам статей 175,177 ЦПК України.

Відповідно до змісту статей19,23,27 ЦПК Українисправа належить до юрисдикції та підсудна Іллінецького районного суду Вінницької області.

Відповідно до частини 1статті 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185цього Кодексу; якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особивідповідача.

Відповідно частини 5статті 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Згідно частини 5статті 279 ЦПК Українидана справа підлягає розгляду у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) осіб.

Керуючись ст. ст.19,187,279 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі.

2.Розгляд справи провести в спрощеному позовному провадженні без повідомлення (виклику) осіб.

3.Запропонувати відповідачу надати суду (в копіїпозивачу)протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадженнявідзив на позовз наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання)відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

4.Встановитипозивачуп`ятиденний строк з дня отримання відзивудля подання до судувідповіді на відзивз наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується відзив, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

5.Встановитивідповідачуп`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзивдля поданнязаперечення на відповідьз наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення на відповідь, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення на відповідь і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

6.Роз`яснити сторонам, що справа розглядається у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) осіб за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше; клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

7.Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи рекомендованими листами з повідомленнями про вручення поштового відправлення.

8.Розгляд справи по суті провести через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

9.Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, у мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Виребувати від приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Солонець Тамари Миколаївни (01000, м. Київ, вул. Введенська, 7/9) належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких нотаріусом здійснювався виконавчий напис №25301 від 22.12.2021 року про стягнення з позивача на користь відповідача заборгованості в розмірі - 24174,96 грн.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:

Дата ухвалення рішення26.12.2023
Оприлюднено27.12.2023
Номер документу115922561
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,

Судовий реєстр по справі —131/1580/23

Рішення від 06.02.2024

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Олексієнко О. Ю.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Олексієнко О. Ю.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Олексієнко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні