Ухвала
від 21.12.2023 по справі 694/717/20
ЗВЕНИГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 694/717/20 Провадження №1-в/694/87/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А І Н И

21.12.2023 року м.Звенигородка

Звенигородський районний суд Черкаської області в складі

головуючого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду подання директора КНП «Звенигородська БЛІЛ» ОСОБА_3 про припинення застосування щодо ОСОБА_4 примусових заходів медичного характеру,

В С Т А Н О В И В

08.12.2023 до Звенигородського районного суду Черкаської області надійшло подання директора КНП «Звенигородська БЛІЛ» ОСОБА_3 про припинення застосування щодо ОСОБА_4 примусових заходів медичного характеру.

12.05.2023 ухвалою Звенигородського районного суду Черкаської області застосовано до ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Київ, проживаючої та зареєстрованої АДРЕСА_1 , українки, громадянки України, освіта середня, не працюючої, інваліда ІІ групи раніше не судимої,примусові заходи медичного характеруу вигляді надання їй амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку за скоєння суспільно-небезпечного діяння, кримінальна відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 190 КК України.

ОСОБА_4 отримувала амбулаторну примусову психіатричну допомогу з 10.07.2023 року по 04.12.2023 року. Хвора своєчасно зверталася на запланований огляд до лікаря-психіатра та сумлінно отримувала лікування.

04.12.2023 року хвора ОСОБА_4 оглянута комісією лікарів КНП «Звенигородська БЛІЛ». Прийнято рішення, що за станом психічного здоров я не представляє суспільно-небезпечних намірів та потребує припинення надання психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Сторони в судове засідання не з`явились. Звернулись до суду із заявами про розгляд подання без їх участі. Подання підтримали та просили його задоволити.

Дослідивши матеріали заяви, суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.1ст.95 КК Українипродовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Згідно з ч.2ст.95 КК України, особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу.

Відповідно дост.19 Закону України «Про психіатричну допомогу», ч.1ст.95 КК України, продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника психіатричного закладу (лікаря-психіатра), який надає особі таку психіатричну допомогу, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Відповідно до ч. 2 ст. 514 КПК України, припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється, якщо особа, яка вчинила суспільно небезпечне діяння у стані неосудності, видужала або якщо внаслідок змін у стані її здоров`я відпала потреба в раніше застосовуваних заходах медичного характеру.

Зважаючи на те, що згідно з висновку комісії лікарів-психіатрів від 04.12.2023 щодо ОСОБА_4 необхідно припинити примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, у зв`язку із позитивною динамікою у її психічному стані, суд приходить до висновку, що подане подання підлягає задоволенню.

Керуючисьст.95 КК України, ст.ст.369,372,514 КПК України,ст.19 Закону України «Про психіатричну допомогу», суд,

П О С Т А Н О В И В

Подання директора КНП «Звенигородська БЛІЛ» ОСОБА_3 про припинення застосування щодо ОСОБА_4 примусових заходів медичного характеру - задовольнити.

Припинити щодо ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , застосування примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Копію ухвали направити учасникам судового провадження.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Черкаського апеляційного суду протягом 7 (семи) днів з дня її оголошення через Звенигородський районний суд Черкаської області

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено28.12.2023
Номер документу115931898
СудочинствоКримінальне
Сутьприпинення застосування щодо ОСОБА_4 примусових заходів медичного характеру

Судовий реєстр по справі —694/717/20

Ухвала від 21.12.2023

Кримінальне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 12.05.2023

Кримінальне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 12.05.2023

Кримінальне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 12.05.2023

Кримінальне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 21.04.2023

Кримінальне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 12.11.2020

Кримінальне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 14.09.2020

Кримінальне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 18.06.2020

Кримінальне

Черкаський апеляційний суд

Вініченко Б. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні