Ухвала
від 21.12.2023 по справі 753/10946/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/10946/23

провадження № 2-о/753/488/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"21" грудня 2023 р. м. Київ

Дарницький районний суд м. Києва у складі головуючого судді Кулика С.В., з участю присяжних - Тхорик І.Є., Шевченко Ю.Є., секретаря судового засідання Скобіоли О.П., розглянувши цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Дарницької районної в м. Києві адміністрації, Комунальне некомерційне підприємство «Міський заклад з надання психіатричної допомоги» про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дарницького районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації, Комунальне некомерційне підприємство «Міський заклад з надання психіатричної допомоги» про визнання особи недієздатної, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

В прохальній частині вищевказаної заяви міститься клопотання про призначення у вказаній цивільній справі судово-психіатричної експертизи з метою визначення психічного стану ОСОБА_3 .

Від заявника та його представника надійшли заяви про проведення судового засідання без їх участі, наполягали на задоволенні клопотання про проведення судово-психіатричної експертизи.

Від представника заінтересованої особи надійшла заява про розгляд справи без участі представника.

Відповідно до ч. 1 ст.298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Відповідно до ст.21 Закону України «Про психіатричну допомогу» судово-психіатрична експертиза з цивільних справ призначається і проводиться на підставах та в порядку, передбачених законом.

Згідно ст.7 Закону України «Про судову експертизу» виключно державними спеціалізованими установами здійснюється судово-експертна діяльність, пов`язана з проведенням судово-психіатричних експертиз.

У зв`язку з викладеним суд вважає за необхідне призначити зазначену експертизу, так як для з`ясування обставин, що мають значення для справи, потрібні спеціальні знання в галузі медицини та проведення її є обов`язковою відповідно до ст. ст.103,105 ЦПК України.

Проведення відповідної судово-психіатричної експертизи доручити експертам "Інституту психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України", що є державною спеціалізованою установою.

Враховуючи, що для проведення експертного дослідження потрібен певний час, провадження у справі відповідно до ст.252,253 ЦПК України слід зупинити на час проведення експертизи.

Керуючись ст. ст.103, 104, 258-260, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Призначити у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Дарницької районної в м. Києві адміністрації, Комунальне некомерційне підприємство «Міський заклад з надання психіатричної допомоги» про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам державної установи "Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України", яка знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Кирилівська, буд. 103.

На вирішення експертів поставити наступні запитання:

1. Чи страждає ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , психічним захворюванням?

2. Чи є захворювання ОСОБА_3 , хронічним та стійким?

3. Чи дозволяє психічне захворювання ОСОБА_3 , значення своїх дій та керувати ними?

4. Чи потребує ОСОБА_3 , встановлення над ним опіки?

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України.

Для дослідження експертам направити цивільну справу № 753/10946/23.

На час проведення експертизи провадження у цивільній справі зупинити.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя С.В. Кулик

Присяжні І.Є. Тхорик

Ю.Є. Шевченко

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено28.12.2023
Номер документу115932859
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —753/10946/23

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні