Ухвала
від 26.12.2023 по справі 173/3804/23
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/3804/23

Провадження №1-кс/173/703/2023

У Х В А Л А

іменем України

26 грудня 2023 р. м. Верхньодніпровськ

Слідчий суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області - ОСОБА_1 , розглянувши скаргу Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Петриківське лісове господарство» ДП «Ліси України» на постанову слідчого про закриття кримінального провадження,-

В С Т А Н О В И В :

22.12.2023 року до слідчого судді звернувся заявник, представник Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Петриківське лісове господарство» ДП «Ліси України», зі скаргою на постанову слідчого про закриття кримінального провадження.

Згідно поданої скарги заявник просить скасувати постанову від 25.04.2023 року про закриття кримінального провадження, (ЄРДР 12023041430000143 від 04.04.2023 року) слідчого відділення поліції № 3 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_2 , поновити провадження у даному кримінальному провадженні та вчинити певні дії.

Відповідно до п.4 ч. 1 ст. 303 КПК України - На досудовомупровадженні можутьбути оскарженітакі рішення,дії чибездіяльність слідчогоабо прокурора: рішення прокурора про закриття кримінального провадження та/або провадження щодо юридичної особи - заявником, одним із близьких родичів або членом сім`ї, коло яких визначено цим Кодексом, та/або захисником померлого, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження.

Заявник обґрунтовує скаргу тим, що оскаржувана постанова є передчасною та незаконною.

Проте у поданій скарзі заявник не обґрунтовує в чому полягає передчасність та незаконність даної постанови, які слідчі дії слідчим не проведені для повноти.

Крім того відповідно до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, скаржник Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі філії «Петриківське лісове господарство» ДП «Ліси України» перебуває в стані припинення, що ставить під сумнів правомірність виданої представникові довіреності та наявність у підприємства повноважень на подання даної скарги.

Відповідно до п. 1.ч. 3 ст. 304 КПК України - Скарга повертається, якщо: скаргу подала особа, яка не має права подавати скаргу.

На підставі вищевикладеного слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для повернення скарги на постанову слідчого про закриття кримінального провадження заявникові, Державному спеціалізованому господарському підприємству «Ліси України» в особі філії «Петриківське лісове господарство» ДП «Ліси України».

Відповідно до п. 7 ст. 304 КПК України повернення скарги не позбавляє права повторного звернення до слідчого судді, суду в порядку, передбаченого цим Кодексом.

Керуючись ст. ст. 303, 304 КПК України

У Х В А Л И В:

Скаргу Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Петриківське лісове господарство» ДП «Ліси України» на постанову слідчого про закриття кримінального провадження - повернути заявникові.

Роз`яснити заявникові, що повернення скарги не позбавляє права повторного звернення до слідчого судді, суду в порядку, передбаченого цим Кодексом.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`яти днів з моменту її оголошення. Якщо ухвалу слідчого судді було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення (ухвали).

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.12.2023
Оприлюднено28.12.2023
Номер документу115948091
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування рішення слідчого про закриття кримінального провадження

Судовий реєстр по справі —173/3804/23

Ухвала від 22.04.2024

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 13.02.2024

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 25.01.2024

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Рябчун О. В.

Ухвала від 26.12.2023

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні