Ухвала
від 21.12.2023 по справі 183/13843/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/13843/23

№ 2-о/183/405/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

21 грудня 2023 року Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Сорока О.В., розглянувши цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Виконавчий комітет Губиниської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, -

в с т а н о в и в:

До Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшла вищевказана заява.

Відповідно до ч. 1ст.295ЦПК України справа підсудна Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області за місцем проживання особи щодо якої звертається заявник про визнання її недієздатною.

Клопотання подане з дотриманням вимог статті 297 ЦПК України.

Відповідно до п. 1 ч.2ст. 293 ЦПК Українив порядку окремого провадження суд розглядає справи про визнання фізичної особи недієздатною.

Частиною 3ст. 294 ЦПК Українивстановлено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно ч. 3ст.296ЦПК України заяву про визнання фізичної особи недієздатною може бути подано членами її сім`ї, близькими родичами, незалежно від їх спільного проживання.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження, відсутні.

Викладене свідчить, що клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, можливо прийняти до розгляду та відкрити провадження, призначивши судове засідання в порядку окремого провадження.

Керуючись ст. ст.187,260,295,296,297 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Прийняти заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи Виконавчий комітет Губиниської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, - до розгляду.

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Виконавчий комітет Губиниської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна.

Призначити судове засідання на 27 грудня 2023 року о 13 год. 05 хв., в приміщенні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Розгляд справи згідно ст.293ЦПК України проводити судом у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно до п. 1 ст.299ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа.

В судове засідання викликати учасників процесу та направити їм копію ухвали про відкриття провадження.

Направити заінтересованій особі копію заяви про визнання фізичної особи недієздатною та призначення їй опікуна із доданими до заяви документами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: inbox @ nm.dp.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення, шляхом подачі апеляційної скарги.

Ухвала набираєзаконної силиз моментуїї підписаннясуддею.

Суддя: О. В. Сорока

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено28.12.2023
Номер документу115958971
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —183/13843/23

Рішення від 15.03.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні