Ухвала
від 20.02.2024 по справі 183/13843/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/13843/23

№ 2-о/183/88/24

У Х В А Л А

20 лютого 2024 року Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Сорока О.В. розглянувши питання про поновлення провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Виконавчий комітет Губиниської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області перебуває вищезазначена цивільна справа.

Ухвалою суду від 21 грудня 2023 року відкрито провадження у справі.

З урахуванням вимог ч. 1 ст. 299 ЦПК України (в редакції від 03.08.2023 року) справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Згідно з п. 24 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» (далі Закон) право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Пунктами 2 та 3 частини 2 статті 13 Закону визначено, що безоплатна вторинна правнича допомога включає такі види правничих послуг: здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правничу допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Згідно з ч. 4 ст. 19 Закону у разі надходження судового рішення про залучення адвоката осіб, зазначених у пунктах 9, 24, 25 частини першої статті 14 цього Закону, центр з надання безоплатної правничої допомоги зобов`язаний невідкладно прийняти рішення про призначення адвоката та про надання безоплатної вторинної правничої допомоги.

Враховуючи відсутність у матеріалах справи відомостей про наявність у ОСОБА_3 ,( ІНФОРМАЦІЯ_1 ,місце проживання: АДРЕСА_1 )адвоката, залученого на договірній основі, з метою забезпечення дотримання процесуальних прав та забезпечення процесуальних гарантій відносно фізичної особи у справі про визнання її недієздатної, суд вважає необхідним залучити для надання їй безоплатної вторинної правничої допомоги адвоката з числа адвокатів Дніпровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Керуючись ст. 254, 293, 297-300 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Призначити справу до судового розгляду на 15березня 2024року о15.00год. в приміщенні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області за адресою: Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Гетьманська, буд. 4.

В судове засідання викликати заявника та заінтересованих осіб.

Доручити Дніпровському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для надання ним безоплатної вторинної правничої допомоги у вигляді правничих послуг, визначених п.2 та п.3 частини 2 статті 13 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» особі, відносно якої вирішується питання про визнання недієздатним, - ОСОБА_3 , ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ).

Призначеному адвокату з`явитися до суду для участі у судовомузасіданні.

Надати залученому адвокату дозвіл на ознайомлення з матеріалами цивільної справи №183/13843/23.

Копію ухвалинаправити керівникуДніпровського місцевогоцентру знадання безоплатноївторинної правовоїдопомоги длявиконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Сорока О.В.

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117096064
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —183/13843/23

Рішення від 15.03.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні