Ухвала
від 27.12.2023 по справі 718/4404/23
КІЦМАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа718/4404/23

Провадження №2/718/927/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

27 грудня 2023 року м. Кіцмань, Чернівецька область

Суддя Кіцманського районного суду Чернівецької області Масюк Л.О., розглянувши матеріали цивільної справи № 713/4404/23 року за позовом ОСОБА_1 (с.Ставчани Чернівецький район Чернівецька область) до ДП «Неполоковецький комбінат хлібопродуктиів» (смт.Неполоківці вул..Магістральна, 43, Чернівецький район Чернівецька область) про стягнення 3% річних та інфляційних втрат,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ДП «Неполоковецький комбінат хлібопродуктиів» про стягнення 3% річних та інфляційних втрат.

Згідно з частиною 1 статті 187ЦПК України завідсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цьогоКодексу.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд визнав позовну заяву такою, що відповідає вимогам, встановленим статтею 175ЦПК України, та вбачає підстави для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами.

В прохальній частині позову позивач просить справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до пункту 1 частини четвертої статті 19 ЦПК Україниспрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ.

Згідно з частиною четвертоюстатті 19 ЦПК Україниспрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно ч. 1ст. 274 ЦПК Україниу порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Відповідно до частини 1 статті 277ЦПК України питанняпро розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Частини друга шоста статті 277 ЦПК України незастосовуються, якщо відповідно до цього Кодексу справа підлягає розгляду тільки в порядку спрощеного провадження (частина 7статті 277ЦПК України).

Частиною 5 статті 279ЦПК України зазначено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Таким чином, розгляд справи відбудеться за правилами спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) учасників справи за наявними у справі матеріалами.

Керуючись ст. ст.19,187,277,279 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 (с.Ставчани Чернівецький район Чернівецька область) до ДП «Неполоковецький комбінат хлібопродуктиів» (смт.Неполоківці вул..Магістральна, 43, Чернівецький район Чернівецька область) про стягнення 3% річних та інфляційних втратта відкрити провадження у справі.

Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін за наявними у справі матеріалами.

Судове засідання по суті провести 07.02.2024 року о 11 год. 30 хв.у приміщенні Кіцманського районного суду Чернівецької області, за адресою: вул. Незалежності, 48, м. Кіцмань Чернівецька область.

Відповідачу, відповідно до частини 4 статті 187ЦПК України, надати заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, протягом 5-ти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідачу надати відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогамстатті 178ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, протягом 15-ти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі (копія відзиву з доданими до нього документами мають бути надіслані позивачеві, докази направлення подаються до відзиву).

Позивачу надати відповідь на відзив, яка має відповідати вимогамстатті 179ЦПК України, протягом 7-ми днів здня одержання відзиву на позовну заяву (копія відповіді має бути надіслана відповідачеві, докази направлення подаються до відповіді).

Відповідачу надати заперечення на відповідь, які мають відповідати вимогам статті 180ЦПК України, протягом 7-ми днів з дня одержання відповіді на відзив (копія заперечень на відповідь щодо відзиву з доданими до нього документами мають бути надіслані до позивача, докази направлення подаються до заперечень).

Роз`яснити учасникам судового процесу, що відповідні заяви по суті справи повинні відповідати вимогам статей 178-180ЦПК України тамають бути подані в строк, визначений в ухвалі.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі з сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою суду: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо порушення правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Кіцманського

районного суду: Л.О.Масюк

СудКіцманський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення27.12.2023
Оприлюднено28.12.2023
Номер документу115960878
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —718/4404/23

Рішення від 07.02.2024

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Масюк Л. О.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Масюк Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні