Ухвала
від 27.12.2023 по справі 440/18134/23
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

27 грудня 2023 рокум. ПолтаваСправа № 440/18134/23

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Супрун Є.Б., перевіривши обставини усунення недоліків позовної заяви ОСОБА_1 ( РНОКПП НОМЕР_1 ; АДРЕСА_1 ) до Гарнізонної військово-лікарської комісії Військової частини НОМЕР_2 Міністерства оборони України ( код ЄДРПОУ 07931813; вул. Культури, 5, в/ч НОМЕР_2 , м. Харків, 61058 ) про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

08.12.2023 ОСОБА_1 направив до Полтавського окружного адміністративного суду позов (надійшов до суду 11.12.2023), що заявлений до Гарнізонної військово-лікарської комісії Військової частини НОМЕР_2 Міністерства оборони України, в якому, з урахуванням уточнень змісту позовних вимог, просить суд:

- визнати протиправними дії відповідача щодо передчасного складення висновку у вигляді довідки Гарнізонної військово-лікарської комісії №9326 від 10.11.2023, відповідно до якої солдат Військової частини НОМЕР_3 ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на підставі статті 78-В Розкладу хвороб визнаний придатним до військової служби;

- зобов`язати Гарнізонну військово-лікарську комісію Військової частини НОМЕР_2 Міністерства оборони України повторно провести військово-лікарську експертизу стану здоров`я ОСОБА_1 з повним обстеженням, за необхідності - в умовах стаціонару, з метою оцінки стану здоров`я на момент огляду та визначення ступеня придатності до військової служби.

В якості підстави для звернення до суду заявник вказує на обставини порушення своїх прав внаслідок визнання його придатним до військової служби з огляду на помилкову кваліфікацію ступеня тяжкості отриманого ним під час проходження військової служби поранення, що не відповідає дійсному стану здоров`я позивача.

Ухвалою судді Полтавського окружного адміністративного суду від 18.12.2023 позовну заяву було залишено без руху та запропоновано усунути виявлені недоліки шляхом надання уточненої позовної заяви та заяви про наявність або відсутність електронного кабінету у позивача і його представника.

25.12.2023 від позивача надійшла до суду заява, до якої додано два примірники уточненої позовної заяви, яка містить відомості про відсутність електронного кабінету у позивача, чим усунуто недоліки виявлені судом.

За таких обставин позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України, подана з дотриманням правил підсудності. Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на цій стадії відсутні.

Враховуючи характер спірних правовідносин, склад учасників та предмет доказування, що не вимагають проведення підготовчого провадження для повного та всебічного встановлення її обставин, дана справа є незначної складності, не підпадає під винятки, передбачені частиною четвертою статті 257 КАС України, а тому у відповідності до пункту 10 частини шостої статті 12 цього ж Кодексу може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без виклику часників справи (у письмовому провадженні).

Частиною четвертою статті 9 КАС України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Тож з метою повного і всебічного з`ясування обставин справи суд вважає за необхідне витребувати від Гарнізонної військово-лікарської комісії Військової частини НОМЕР_2 Міністерства оборони України копію довідки Гарнізонної військово-лікарської комісії №9326 від 10.11.2023, а також документальні відомості що стали підставою її прийняття.

З урахуванням з`ясованих обставин, керуючись статтями 9, 12, 160, 161, 171, 257-262 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №440/18134/23 за позовом ОСОБА_1 до Гарнізонної військово-лікарської комісії Військової частини НОМЕР_2 Міністерства оборони України про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

Призначити справу до розгляду по суті за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи (у письмовому провадженні).

Надати учасникам справи п`ятиденний строк з дня вручення копії даної ухвали для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов тривалістю п`ятнадцять днів з моменту вручення копії даної ухвали.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив тривалістю три дні з моменту отримання відзиву.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення тривалістю три дні з моменту отримання відповіді на відзив.

Зобов`язати Гарнізонну військово-лікарську комісію Військової частини НОМЕР_2 Міністерства оборони України у строк для подання відзиву на позов надати до суду належним чином засвідчену копію довідки Гарнізонної військово-лікарської комісії №9326 від 10.11.2023, а також документальні відомості що стали підставою її прийняття.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://adm.pl.court.gov.ua/sud1670/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

СуддяЄ.Б. Супрун

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.12.2023
Оприлюднено29.12.2023
Номер документу115978979
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо охорони здоров’я

Судовий реєстр по справі —440/18134/23

Рішення від 18.04.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

Ухвала від 27.12.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

Ухвала від 18.12.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні