Ухвала
від 06.11.2023 по справі 201/3257/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/3257/23

Провадження № 2/201/1659/2023

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

і відкриття провадження

06листопада 2023року суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Наумова О.С., розглянувши матеріали позовної заяви Першого заступника керівника Маріупольської окружної прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі Азовського басейнового управління Державного агентства меліорації та рибного господарства (Азовський рибоохоронний патруль) (до ОСОБА_1 третя особа Маріупольська міська рада Донецької області) про стягнення збитків, спричинених державі,

ВСТАНОВИВ:

Першого заступникакерівника Маріупольськоїокружної прокуратуриДонецької областів інтересахдержави вособі Азовськогобасейнового управлінняДержавного агентствамеліорації тарибного господарства(Азовськийрибоохоронний патруль) звернувся до суду із позовом до ОСОБА_1 (третя особа Маріупольська міська рада Донецької області) про стягнення збитків, спричинених державі.

Судом вживалися заходи щодо встановлення місця проживання та перебування відповідача у порядку ст. 187 ЦПК України, оскільки відповідач зареєстрований на тимчасово окупованій території.

Спір у справі виник між позивачем - першим заступником керівника Маріупольської окружної прокуратури Донецької області (в інтересах держави в особі Азовського басейнового управління Державного агентства меліорації та рибного господарства (Азовський рибоохоронний патруль) (87501, м. Маріуполь, л. М.Павлова, бу. 10) та відповідачем - ОСОБА_1 (остання відома адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ), третя особа - Маріупольська міська рада Донецької області (87500, Донецька область, м. Маріуполь, пр. Миру, буд. 70)

Предметом спору є стягнення збитків, спричинених державі, з підстав, вказаних в позові.

Розпорядженням Верховного Суду від 06.03.2022 р. № 1/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» відповідно до ч. 7 ст. 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, змінено територіальну підсудність судових справ Жовтневого районного суду м. Маріуполя на Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська.

Підсудність справи визначена згідно з положеннями ч. 3 ст. 28 ЦПК України.

Враховуючи, що відповідно до положень п. 1 ч. 6 ст. 19 ЦПК України справа є малозначною, то згідно з ч. 1 ст. 274 ЦПК України вона підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України розгляд справи в спрощеному позовному провадженні проводити в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Враховуючи, що підстав для залишення без руху, повернення позивачу позовної заяви, відмови у відкритті провадження невстановлено, керуючись ст. ст. 27, 187, 353 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

Прийняти позовнузаяву дорозгляду івідкрити провадження у цивільній справі за позовом Першого заступника керівника Маріупольської окружної прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі Азовського басейнового управління Державного агентства меліорації та рибного господарства (Азовський рибоохоронний патруль) (до ОСОБА_1 третя особа Маріупольська міська рада Донецької області) про стягнення збитків, спричинених державі.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження та згідно з ч. 5 ст. 279 ЦПК України з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити проведення судовогозасіданнядлярозгляду справипосуті на 16 год. 00 хв. 28 грудня 2023 року, про що повідомити сторони.

Відповідач має право подати до суду відзив на позовну заяву у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи мають бути надані суду. Форма та зміст відзиву передбачені ст. 178 ЦПК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 191 ЦПК України, у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ст. 199 ЦПК України, позивач та відповідач в п`ятиденний строк з моменту отримання відповідно відзиву та відповіді на відзив мають право подати до суду відповідь на відзив та заперечення.

Третя особа відповідно до положень ст.ст. 181, 278 ЦПК України має право подати пояснення щодо позову і щодо відзиву протягом десяти днів з дня їх отримання.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя О.С.Наумова

СудЖовтневий районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено29.12.2023
Номер документу115985326
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища

Судовий реєстр по справі —201/3257/23

Рішення від 15.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Наумова О. С.

Рішення від 15.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Наумова О. С.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Наумова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні