Ухвала
від 27.12.2023 по справі 522/25331/21
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/8983/23

Справа № 522/25331/21

Головуючий у першій інстанції Ковтун Ю.І.

Доповідач Лозко Ю. П.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

27.12.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати у цивільних справах: Лозко Ю.П. (суддя-доповідач), Карташова О.Ю., Кострицького В.В.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

на рішення Приморського районного суду м. Одеси від 16 жовтня 2023 року

у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, треті особи Одеська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення, зміну дати та підстав звільнення, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

встановив:

Рішенням Приморського районного суду м. Одеси від 16 жовтня 2023 року позов ОСОБА_1 задоволено частково. Визнано протиправним та скасовано наказДержавної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 645-к від 11 листопада 2021 року про звільнення ОСОБА_1 . Змінено дату та підставу звільнення ОСОБА_1 з посади директора Одеської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, зазначивши дату звільнення - 31 березня 2022 року у зв`язку з закінченням строку контракту на підставі п. 2 ч. 1 ст. 36 КЗпП України. Стягнуто з Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу у розмірі 43288,35 грн. У задоволенні іншої частини позовних вимог відмовлено. Вирішено питання щодо судових витрат.

Не погодившись із вказаним рішенням суду, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів звернулася з апеляційною скаргою, яка ухвалою Одеського апеляційного суду від 19 грудня 2023 року залишена без руху з підстав сплати скаржником судового збору у повному обсязі.

26 грудня 2023 року на виконання вимог вказаної вище ухвали апеляційного суду, представник державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Жук А.Р. надіслала до апеляційного суду документальні відомості на підтвердження факту доплати судового збору.

В апеляційній скарзі скаржник порушує питання про поновлення строку на апеляційне оскарження, посилаючись на те, що копію оскаржуваного рішення скаржник отримав 13 листопада 2023 року.

Згідно ч.1 ст.127 ЦПК України суд поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

З Єдиного державного реєстру судових рішень убачається, що оскаржуване рішення Приморського районного суду м. Одеси ухвалене 16 жовтня 2023 року, повний текст цього рішення складено 10 листопада 2023 року. Копію оскаржуваного рішення скаржник отримав 13 листопада 2023 року, що підтверджується доказами, долученими до апеляційної скарги. Апеляційна скарга подана 13 грудня 2023 року.

За таких обставин, з урахуванням вимог ч. 2 ст. 354 ЦПК України, скаржнику слід поновити строк на апеляційне оскарження.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідають вимогам ст. 356 ЦПК України.

Судовий збір, передбачений Законом України «Про судовий збір», сплачено в повному обсязі.

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не убачається.

Керуючись ст. ст. 354,359,361ЦПК України, апеляційний суд

ухвалив:

Клопотання Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Приморського районного суду м. Одеси від 16 жовтня 2023 року задовольнити.

Поновити Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів строк на апеляційне рішення Приморського районного суду м. Одеси від 16 жовтня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на рішення Приморського районного суду м. Одеси від 16 жовтня 2023 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, треті особи Одеська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення, зміну дати та підстав звільнення, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження надіслати скаржнику.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження та копію апеляційної скарги надіслати іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи право подати до Одеського апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3ст. 360 ЦПК України).

Звернути увагу, що Законом України«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами», який введено в дію з 18.10.2023 року, передбачено обов`язкову наявність електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системідля адвокатів, нотаріусів, державних та приватних виконавців, арбітражних керуючих, судових експертів, органів державної влади та інших державних органів, органів місцевого самоврядування, інших юридичних осіб.

Витребувати з Приморського районного суду м. Одеси матеріали цивільної справи 522/25331/21 шляхом надіслання вказаної справи на адресу Одеського апеляційного суду у найкоротший строк.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Ю.П. Лозко

Судді: О.Ю. Карташов

В.В. Кострицький

Дата ухвалення рішення27.12.2023
Оприлюднено29.12.2023
Номер документу115990960
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, зміну дати та підстав звільнення, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —522/25331/21

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Рішення від 16.10.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Ковтун Ю. І.

Рішення від 16.10.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Ковтун Ю. І.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Ковтун Ю. І.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Ковтун Ю. І.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Ковтун Ю. І.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Ковтун Ю. І.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Ковтун Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні