Ухвала
від 27.12.2023 по справі 570/4041/23
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/4041/23

Номер провадження 2-во/570/40/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 грудня 2023 року

Рівненський районний суд Рівненської області в особі судді Красовського О.О. з участю: секретаря судових засідань Гречки О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Рівне питання щодо виправлення описки в ухвалі Рівненського районного суду Рівненської області від 06 грудня 2023 року у цивільній справі за позовом керівника Здолбунівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Клеванської селищної ради Рівненського району Рівненської області до Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визнання незаконним наказу, витребування земельної ділянки площею 1,2 га,-

в с т а н о в и в:

Ухвалою Рівненськогорайонного судуРівненської областівід 06 грудня 2023 р. було закрито підготовче провадження у справі за позовом керівника Здолбунівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Клеванської селищної ради Рівненського району Рівненської області до Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визнання незаконним наказу, витребування земельної ділянки площею 1,2 га та призначено справу до судового розгляду по суті на 11 січня 2024 року на 11:00 в приміщенні Рівненського районного суду Рівненської області. Однак, судом при постановленні ухвали було допущено описку, а саме в першому абзаці мотивувальної частини ухвали було помилково зазначено: "У два останні підготовчі засідання представник Здолбунівської окружної прокуратури не з`явився...".

Тому позивач просить суд виправити описку.

Суд вважає за можливе розглянути заяву без виклику осіб у судове засідання, оскільки заслуховувати особисті пояснення сторін чи їх представників немає необхідності. Тим паче, що ЦПК України передбачає таку можливість розгляду справи.

Дослідивши матеріали справи суд прийшов до таких висновків.

Відповідно стаття 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків. Не є опискою граматичні помилки, які не спотворюють текст судового рішення та не призводять до його невірного сприйняття: неправильне розташування розділових знаків, невірні відмінки слів, застосування русизмів та діалектизмів тощо.

При вирішенні питання про внесення виправлень у судове рішення суд не вправі змінювати його зміст, здійснювати додаткове обґрунтовування чи здійснювати додаткове посилання на норми закону.

Так, в ухвалі суду містяться описки щодо неявки учасника процесу, зокрема, представника позивача. В ухвалі суду зазначено: "У два останні підготовчі засідання представник Здолбунівської окружної прокуратури не з`явився...", хоча правильно було б зазначити "В останнє підготовче засідання представник Здолбунівської окружної прокуратури не з`явився...".

За наведеного описка підлягає виправленню.

Керуючись ст. 269 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Виправити описку в ухвалі Рівненського районногосуду Рівненськоїобласті від 06.12.2023 року (справа № 570/4041/23), де зазначено: "У два останні підготовчі засідання представник Здолбунівської окружної прокуратури не з`явився...", виправити на "В останнє підготовче засідання представник Здолбунівської окружної прокуратури не з`явився...".

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Рівненського апеляційного суду протягом 15 днів з дня проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Суддя Красовський О.О.

Дата ухвалення рішення27.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116014016
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про виправлення помилки у судовому рішенні

Судовий реєстр по справі —570/4041/23

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Рішення від 04.03.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

Рішення від 04.03.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

Ухвала від 04.08.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні