Ухвала
від 28.12.2023 по справі 691/2/23
ГОРОДИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОРОДИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 691/2/23

провадження № 1-в/691/45/23

УХВАЛА

28 грудня 2023 року м. Городище

Городищенський районний суд Черкаської області в складі: головуючого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , представника Комунального закладу «Городищенське медичне об`єднання» ОСОБА_4 , законного представника ОСОБА_5 , особи, стосовно якої вирішується питання про припинення примусових заходів медичного характеру ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Городищенського районного суду Черкаської області заяву Комунального закладу «Городищенське медичне об`єднання» Городищенської міської ради про припинення примусових заходів медичного характеру у вигляді надання ОСОБА_6 амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку,

встановив:

До суду надійшла заява директора КЗ «Городищенське медичне об`єднання» Городищенської міської ради ОСОБА_7 для вирішення питання про припинення примусових заходів медичного характеру у вигляді надання ОСОБА_6 амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Представник КЗ «Городищенське медичне об`єднання» ОСОБА_4 у судовому засіданні подану заяву просила задовольнити, пояснивши, що ОСОБА_6 пройшов лікування у повному обсязі, отримував всі необхідні медичні препарати та відвідував медичний заклад відповідно до встановленого порядку без порушень. У нього зник депресивний стан. На даний час відпала потреба у застосуванні щодо нього примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Особа, стосовно якої вирішується питання про припинення примусових заходів медичного характеру ОСОБА_6 у судовому засіданні пояснив, що його стан значно покращився, просив припинити встановлені йому примусові заходи медичного характеру.

Прокурор ОСОБА_3 і законний представник ОСОБА_5 підтримали заяву про припинення примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_6 .

Заслухавши учасників процесу, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Ухвалою Городищенського районного суду Черкаської області від 18.05.2023, відносно ОСОБА_6 , застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді надання йому амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку.

Згідно акту комісії лікарів-психіатрів на особу, яка перебуває на примусових заходах медичного характеру № 2 від 19.12.2003, ОСОБА_6 потребує припинення амбулаторного примусового лікування.

Відповідно до положень ч. 5 ст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу» питання про зміну або припинення застосування примусового заходу медичного характеру вирішується судом у разі такої зміни стану психічного здоров`я особи, за якої відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу або виникає необхідність у призначенні іншого примусового заходу медичного характеру.

Статтею 514 КПК України передбачено, що продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування.

Зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється, якщо особа, яка вчинила суспільно небезпечне діяння у стані неосудності, видужала або якщо внаслідок змін у стані її здоров`я відпала потреба в раніше застосовуваних заходах медичного характеру.

Продовження, зміна чи припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів ч. 1 ст. 95 КК України.

Як вбачається з акту комісії лікарів-психіатрів, щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру ОСОБА_6 , рекомендовано припинення застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку, а тому, суд приходить до висновку що подана заява підлягає до задоволення.

Керуючись ст. 95 КК України та ст. 514 КПК України, суд

постановив:

Заяву директора Комунального закладу «Городищенське медичне об`єднання» Городищенської міської ради ОСОБА_7 - задовольнити.

Припинити застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 .

Ухвала суду може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду, шляхом подачі апеляційної скарги, протягом 7 днів, з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116014150
СудочинствоКримінальне
Сутьприпинення примусових заходів медичного характеру у вигляді надання ОСОБА_6 амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку

Судовий реєстр по справі —691/2/23

Ухвала від 28.12.2023

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Подорога Л. В.

Ухвала від 18.05.2023

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Подорога Л. В.

Ухвала від 18.05.2023

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Подорога Л. В.

Ухвала від 09.02.2023

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Подорога Л. В.

Ухвала від 16.01.2023

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Подорога Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні